Ľudia, ktorí sú (alebo sa tvária), že sú nad vecou

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ľudia, ktorí sú (alebo sa tvária), že sú nad vecou

Príspevok od používateľa bolek »

V poslednej dobe mám pocit, že príbúda viac a viac ľudí, ktorí sa tvária, že majú všetko na háku, na nič im nezáleží, všetko je pohoda a strašne sú nad vecou. Pritom to tak necítia alebo z ich správanie a konanie vidieť, že to len hrajú, aby vyzerali v pohode. Strašne mi lezie na nervy takýto prístup. :roll: Pretože je iné, ak je niekto totálny flegmatik, nič ho nenaštve ani netrápi ako keď sa niekto tak len tvári. Čo chcú ľudia takýmto spôsobom dokázať? Že sú v pohode? Že nemajú strach? Chcú zapadnúť takto do partie a vyzerať strašne dospelo? Neviem...čo si o tom myslíte?
Nevedela som, kam tému zaradiť, tak snáď môže byť tu. :)
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ja som tiez vecssinou nad vecou a vobec to neje o tom ze sa iba tak tvarim. ale fejst dobry kamarat mi povedal tiez ze ma pocit ze sa len pretvarujem..
ale je to bullshit co mam mat teras depku nasilu abo co? skratka berem vsetko v pohode.. mozem ja za to? :D:D
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Treba brat do uvahy aj to, ze takyto pristup moze mnohym ludom psychicky pomahat. Taka mala barlicka, ze ked si vsugeruju urcity stav, tak ich spravanie tomu stavu aspon ciastocne odpoveda.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Nemyslela som zrovna depku. Myslela som veci typu známky, škola, rodičia, názory blízkych atď. Aj keď aj to sa dá mať na háku, predsa len, každému aspoň trochu na takýchto veciach záleží, nie?
k6: To je pravda, najmä taká dobrá nálada a ten pocit, že keby niečo, nič sa nedeje, veď nejde o život. :D
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Nie.

Aspon co sa tyka tych prvych dvoch.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Hmm..,ak sa niekto na nieco hra-doplati na to sam.Pretoze,ak ho nejaky clovek nasledne lepsie spozna,tak zisti,ze sa danny clovek iba pretvaruje.A falosnych ludi ala"double face" asi nemusi nik.Teda ja urcite nie.. :|

No a k tomu flegmatizmu.No neviem,ci to je vyhoda byt flegmatik..Ja sa priznam,ze niekedy som dost flegmaticky..Ale pokial ide o vazne veci tak to nie..Avsak niekedy ked tak sedime a rozoberaju sa rozne veci,tak to mam uplne na haku a sa cudujem ake pic.. niekoho mozu trapit.Vacsinou je to vtedy,ked sedim v nejakej spolocnosti viacerych zien :D ..

No teraz ma napadla jedna vyhoda,ako som spomenul tie zeny.Niektore typy zien flegmatizmus pritahuje.Priradil by som to ku jednej ludskej vlastnosti-jesitnosti(nic v zlom).Zena miluje ak je v pozornosti chlapov.No a taka zena,ktora o pozornost chlapov nema nudzu(vacsinou sa jedna o krasne zeny),zaziva po case stereotyp a prave taky flegmatik ju drazdi,zaujme-lebo na nu "kasle".

IMHO.Takze chlapi,ak chcete krasne zeny-neslintajte nad nimy ako psi..Neotravujte ich a mozno zaujmete.Avsak ak si zenu ziskate takymto fingovanim flegmatizmom, ona po case zisti,ze nie ste az tak nad vecou a ze ste sa len na nieco hrali...A vy uz budete zalubeny,do jej krasy a dokonalosti..A ona vas odkopne ako handru-jeden mozny scenar :D

Mozno preto sa neoplati na nic sa hrat..

\\
Treba brat do uvahy aj to, ze takyto pristup moze mnohym ludom psychicky pomahat. Taka mala barlicka, ze ked si vsugeruju urcity stav, tak ich spravanie tomu stavu aspon ciastocne odpoveda.
Hmm..Na tomto nieco bude...
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Tak ja napriklad v urcitych veciach som salamista a v inych zas nie. Co sa tyka skoly tam vsak salamisticky pristup nieje, na nej mi aspon trochu zalezi.
A preco sa ludia snazia vyzerat ako total flegmatici? Asi to vyzera cool (ako EMO :) ) neviem, kazdopadne aj ja takych v okoli pozorujem. Kazdopadne so švejkom sme sa zhodli na tom ze tu je jeden taky uzivatel ktory je uz tymto prisupom viac trapny ako cool.
(nie Gangy, tebe verim ze mas skolu v pi*i :) )
/uz len dodam ze sa oplati hrat na niekoho ineho pokial vam ide iba o sex :wink: pozdravujem ad sense
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Ja napríklad aj v škole keď dostanem 5ku usmievam sa.Minulý rok mi 5ka z matiky rozhodovala o prepade a mal som úsmev na tvári.Učiteľka mi povedala : Dominik, ty si okrem veľkého úsmevu tento polrok nič nedokázal!

Ale prečo sa stále usmievam a mám positive náladu?Možno je to tým že vyvažujem extrém čo som mal na základke... Strach pred každou hodinou či ma vyvolá učiteľku a keď som nebodaj dostal 5ku tak som plakal.Toto so mnou držalo až do 7ho ročníka.Vždy hladám na aktuálnej situácii pozitívnu stránku ale to vôbec neznamená že mi na danej veci/osobe nezáleží
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Ľudia, ktorí sú (alebo sa tvária), že sú nad vecou

Príspevok od používateľa vendo »

bolek napísal:V poslednej dobe mám pocit, že príbúda viac a viac ľudí, ktorí sa tvária, že majú všetko na háku, na nič im nezáleží, všetko je pohoda a strašne sú nad vecou. Pritom to tak necítia alebo z ich správanie a konanie vidieť, že to len hrajú, aby vyzerali v pohode. Strašne mi lezie na nervy takýto prístup. :roll: Petože je iné, ak je niekto totálny flegmatik, nič ho nenaštve ani netrápi ako keď sa niekto tak len tvári. Čo chcú ľudia takýmto spôsobom dokázať? Že sú v pohode? Že nemajú strach? Chcú zapadnúť takto do partie a vyzerať strašne dospelo? Neviem...čo si o tom myslíte?
no poznam par takych ludi co "vsetko mam na haku nikdy sa neucim na vsetko serem" ale ked ich clovek zavola niekde tak - ja mam teraz robotu fakt nemozem mam nieco v skole zajtra atd atd fakt asi chcu byt cool
co mna serie je ale ze ja som flegmatik ale niekedy az moc velky a niekedy potom mam dost problemy ci uz ide o skolu momentalne alebo o ine veci :? a najsamhorsie ze si aj poviem ze doriti som blbec takto to dalej nejde a na druhej strane mi moje "druhe ja" povie ale sak kluuuud to das nabuduce nestresuj atd atd
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

podla to mna to robia preto aby sam sebe dokázali že to až také hrozné nieje a pomôže im to prekonať to..
ale
ked niekto napr to má za 5 a povie no a čo a bla bla ved som sa neučil (pritom presedel celé noci nad knihami a poriadne ho to serie) to je skôr to že chce vyzerať ako tvrdák pred ostatnými.. aj ked neviem čo tým dosiahne ..
ja som tieť taký ved čo nabudúce ale aj to to ak cítim a ked ma to serie tak to dám aj najavo ale nepretvarujem sa
Oči: ked ti niekto niečo tlácha oči ho prezradia
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ludia v mojom okoli casto hovoria ze som flegmatik. tak posobim, tak sa spravam. problem je v tom, ze mna cudzie problemy nezaujimaju. mam dost svojich o ktorych nerozpravam pretoze viem ze ani tych druhych nezaujimaju moje. na to mam par ludi, ktori si ma vypocuju a aj vedia poradit. takze preto. niejeto vobec o tom ze mam na haku, nemam, ale nemam zaujem. nieje to ziadna pretvarka a je to aj o hodnotach, to aku vaznost pripisujeme danemu problemu. niekto sa ide posrat ked dostane 5, niekto vie ze si to moze hocikedy opravit. nemusim hovorit ktory pristup mi je sympatickejsi. taktiez nemam rad ked sa place nad rozliatym mliekom. co sa stalo sa uz neodstane, treba riesit to co sa da.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

V prvom rade zrejme skutočne, ako povedal k6, pôjde o akúsi barličku v podobe autosugescie, avšak človek začína mať problém, keď to už nevie ovládať, keď sa nad niečím nevie rozčúliť, pre niečo sa nadchnúť. Dalej to môže byť spôsobené životným štýlom "zo dňa na deň" (viem podľa seba) človek si povie - to je ďaleko (pritom je "to" trebárs pozajtra) a zabudnú na to. No a keď sú už tesne pred problémom robia všetko hekticky, nestíhajú, etc., vtedy sú však v strese - to si isto všimneme.
Čo tým chcú dokázať? Ťažko povedať. Možno ani tak nepotrebujú presvedčiť okolie, ako sami seba. Ostatné veci vymenované v prvom príspevku tohto topicu sa pri tom iba zvezú, ako "príjemné" vedľajšie účinky...
Príjemné však očividne nie, nakoľko si to okolie všíma...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

bolek napísal:V poslednej dobe mám pocit, že príbúda viac a viac ľudí, ktorí sa tvária, že majú všetko na háku, na nič im nezáleží, všetko je pohoda a strašne sú nad vecou. Pritom to tak necítia alebo z ich správanie a konanie vidieť, že to len hrajú, aby vyzerali v pohode. Strašne mi lezie na nervy takýto prístup. :roll: Petože je iné, ak je niekto totálny flegmatik, nič ho nenaštve ani netrápi ako keď sa niekto tak len tvári. Čo chcú ľudia takýmto spôsobom dokázať? Že sú v pohode? Že nemajú strach? Chcú zapadnúť takto do partie a vyzerať strašne dospelo? Neviem...čo si o tom myslíte?
Nevedela som, kam tému zaradiť, tak snáď môže byť tu. :)
to rozpravas o skolakoch asi ze? ale vies preco je to tak? lebo sa kazdy snazi zabudnut na problemy, predsa nebude v partii rozoberat nejake tragedie a s cim este sa musi poratat, ja taky az niesom ale nevadia mi takyto ludia, ak im nanicom nezalezi, ich problem...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vseobecne nemam rad ludi ktori sa na nieco hraju... teda aj na flegmatikov.
SpartakuS
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa SpartakuS »

rozmyslam ci sa da vobec na flegmatika hrat?..:idea: .myslim ze clovek ked chce byt nad vecou tak chce...ujst od problemov, nece kazit niekomu nladu alebo ma vlastne problemi a momentalna tematika ho prave nezaujima.... ja som vo vecsine veciach flegmaticky ale zato rozhodny... :P
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Ja vám to poviem z mojej skúsenosti:Ked som bol nejaký osmak na základke tak som sa pred každou písomkou a odpovedou bál,ale časom som si nejako hovoril že o nič nejde,je to len známka,stačí ak budem kludný.
A áno pomohlo to,a takto to robím od vtedy.V škole skoro stále hovorím že mi to je jedno a to len preto aby som sa upokojil,lebo keby to nerobím tak viem že by som mal neskutočný stres, a takmer všetko by som pokazil.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

No tak po dlhej dobe prispejem aj do tejto sekcie [aspon konecne zaujimavejsia tema] : )

Bolek: nemozes vediet ake problemy kazdy riesi vo svojom sukromi . Niektore veci povazuju ludia za menej a niektore za viac podstatne. A to co ty beries ako velku katastrofu sa pre danu osobu moze len zvazat s inymi [ovela vacsimi] problemami [ktore teba nepostihli] a tebe to vyzera ako by to mal na haku. Kazdy mame rovnake pocity len niekto sa trapi dlhsie a iny kratsie .IMHO Skor by som povedal ze ti ich spravanie vadi preto , ze ty pre niektore veci robis maximum a venujes im volny cas zatial co oni si uzivaju zivota a "kaslu" na problemy .... ziarlis : ))
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Kedže som študent tak mam možnosť sledovať ľudí, ktorí sa hrajú, že sú nad vecou práve v škole napr. ak niekto zo slabších žiakov dostane zlú známku z nejakej písomky a tvári sa, že je mu to šuma fugi fuč a pritom obvinuje druheho zo slovami: ty si sa učil a ja nie a tak v podstate ked ty maš jednotku a ja nie tak som stále na tom lepšie - trochu to príde ako závisť ale snad som porozumel tejto teme, no v podstate takíto ludia len odvracajú svoj neuspech na iné udalosti a v podstate ich to v duchu nehorazne štve, :wink:
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

toto moc dobre poznám... ako začne žiak ktorý má samé jednotky vravieť, že mu je všetko jedno, že on sa ani neučil, že mu je ukradnuté čo dostane, a pritom vykúzli ZAZRAČNE jednotku... alebo ked sa mu nepodarí a niečo pokašle, tak vravím všetkým na okolo ako je mu to jedno, že to má aj tak v paži ale pri tom na nom vidno ako sa vnútri zožiera...
a to je len jeden príklad škola...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

P3Bo napísal:.IMHO Skor by som povedal ze ti ich spravanie vadi preto , ze ty pre niektore veci robis maximum a venujes im volny cas zatial co oni si uzivaju zivota a "kaslu" na problemy .... ziarlis : ))
Nežiarlim, ale čiastočne máš pravdu. Nemôžem si pomôcť, ale keď sa nedokážem ja na niečo vykašľať, ako sa môžu ostatní a potom dopadnú v danej situácii lepšie. Ale taký je život, ja viem, nemusíte mi to písať. :). Ale vo väčšine prípadov ide skôr o to, že ja keď pre niektoré veci robím maximum, tak sa nehanbím ukázať, že som naštvaná/sklamaná, keď sa to nepodarí podľa mojich predstáv, ale veľa ľudí to radšej neukáže, aby nevyzreali (podľa nich) trápne. :roll: Ale je blbé ukázať svoje emócie? Nemyslím...
Napísať odpoveď