Ľudia, ktorí sú (alebo sa tvária), že sú nad vecou

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Myslim, ze v niektorych pripadoch je proste lepsie prezivat to vo vnutri a ostat voci okoliu neutralny, pretoze prejde cas, pridu problemy ineho charakteru a ked sa pozriem dozadu a spomeniem si, ako som napr prezival niektore situacie, ktore sa mi uz teraz zdaju smiesne a nepodstatne, tak mi to moze prist dost trapne. A uplne najviac nenavidim, ked sa hanbim sam pred sebou. Ale samozrejme nic netreba silit
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Velmi zavidim ludom, ktory maju take stastie a maju taku povahu, ze im je vsetko jedno, niet asi nic lepsie :?
A taky ludia co sa len pretvaruju, tak pre tych te velm izle lebo ty sa citia velmi hrozne su maximalne zdeptany, ale nechcu to nikomu ukazat tak, sa pretvaruju, to je moj nazor.
kelso
Medium Star
Medium Star

Re: Ľudia, ktorí sú (alebo sa tvária), že sú nad vecou

Príspevok od používateľa kelso »

bolek napísal:Nežiarlim, ale čiastočne máš pravdu. Nemôžem si pomôcť, ale keď sa nedokážem ja na niečo vykašľať, ako sa môžu ostatní a potom dopadnú v danej situácii lepšie. Ale taký je život, ja viem, nemusíte mi to písať. :). Ale vo väčšine prípadov ide skôr o to, že ja keď pre niektoré veci robím maximum, tak sa nehanbím ukázať, že som naštvaná/sklamaná, keď sa to nepodarí podľa mojich predstáv, ale veľa ľudí to radšej neukáže, aby nevyzreali (podľa nich) trápne. :roll: Ale je blbé ukázať svoje emócie? Nemyslím...
nie je to blbe, si myslim. mal som spoluziaka, ktory sa rozreval v skole za dvojku. vazne. za znamku 2. a keby ste pocuili tie reci potom, typu: " videl si to? reval za dvojku" .. a pod.
mna tiez castokrat v skole stvalo, ked niekto so sirokym usmevom tvrdil ze sa neucil, dostal lepsiu znamku ako ja co som nad tym stravil hodiny. drzal som to v sebe, ale stvalo ma to. mali sme v skole jeden taky pripad. malokedy sa ucil, v skole pravidelne kazdy tyzden musel chybat na nejakej hodine. uz to kazdy bral ako normal. ale kazdeho, urcite aspon vacsinu nasralo. ked ten dotycny si zachranoval znaky na poslednu chvilu pred uzatvarnim znamok. a ked sa este dostal na vysku. to uz sa asi vsetci cudovali, ako sa mu to podarilo.
nezavidim mu. je mi ukradnuty. nehovorim teraz len o mojich reakciach, ale to boli reakcie okolia, celej triedy. bud ma stastie, alebo to vie.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

a co mam teraz robit ? akoze hmm keby som sa mal pozastavovat nad niektorymi vecamii ta mozem rovno kazdy den plakat a dat sa na EMO :lol: akoze co ja viem ja vsetko beriem s rezervou a poviem si zivot ide dalejj najde sa niekto druhyy alebo nejak inak ... prostee sa snazim nebrat nic ako trageediu ale mozno ako skuusenost :) a tii ludia co sa na to hrajuu co ja viem poznam par takyych ale akoze neviem nejako mi to nevadii beriem ich takych akyy su :wink: a je to
sKoReC
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Ľudia, ktorí sú (alebo sa tvária), že sú nad vecou

Príspevok od používateľa sKoReC »

Sheep napísal:to rozpravas o skolakoch asi ze? ale vies preco je to tak? lebo sa kazdy snazi zabudnut na problemy, predsa nebude v partii rozoberat nejake tragedie a s cim este sa musi poratat, ja taky az niesom ale nevadia mi takyto ludia, ak im nanicom nezalezi, ich problem...
no lenže sú aj povahy ktoré zvyknú rozoberať problémy aj v partii hlavne keď nikde inde nemajú možnosť sa vykecať o tom čo ich trápi, čo ich štve...
bohužiaľ sú aj takí "flegmatici" ktorý chcú vyzerať veľmi cool alebo čo tak toho dotyčného do.ebú ako sa len dá
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Ako sa moze niekto na nieco hrat, ked cely zivot je jedna velka hra a kazdy hra ako mu to vyhovuje (nie je preto na mieste odsudzovat niekoho z hrania). Existuje aj taka vec ako diplomacia, nikto nehovori pravdu, lebo tie su vzdy minimalne dve. Ak by sa autorka tiez na nieco nehrala tak by to konkretnym osobam povedala rovno a nepisala by tu o tom. Nech si kazdy robi co chce, vsetci sme nejaki. Radsej sa podme ucit.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ako sa hovori: "neni nadto mať zdravo v p*či" :-) ... niektori ludia si myslia, ze byt flegmatikom je zle ... ze flegmatici su nejaki poondiati curaci, ktorych zaujima len malo veci, nedokazu pochopit problemy druhych a bla, bla, bla ... ale osobne mi to pripada skor tak ako keby tam fungovala urcita zavist, akoze kua ako ho to moze netrapit, ked mne to trha zily ? ... myslim ze zahrat sa na flegmatika neda ... mozes mat urcite percenta, ale zahrat sa naneho nedokazes ... bud ta norkovy kozuch rozziali, alebo sa mu potesis :-)
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

bolek: ak mam pravdu povedat tak nechapem co ti vadi? vadi ti to ze niekto "ma proste v <>" , alebo ze sa niekto na takeho cloveka hra?

pome si to rozobrat formou kratkych rozhovorov:
clovek co "ma v <>"
co ti na nom vadi?
to ze ho nemozes nicim rozhodit? - ano - preco by si to robila?
to ze mu nic nevadi? - ano - no a co ze mu nic nevadi, co to ma co spolocne s tebou?
to ze je stale zo vsetkym spokojny? - ano - preco by preboha nemohol byt stale spokojny? - lebo ja niesom spokojna - tak ale chyba je v tebe a nie v nom
to ze nevytvara ziadne usilie aby nieco dosiahol? - ano - tak ked nechce, tak co ho budes nutit? sak sa postara sam o seba

clovek co sa hra "ze ma v <>"
co ti vadi?
ze sa pretvaruje? - ano - ked chces mozes sa aj ty pretvarovat - ale ja chcem aby sa prestal pretvarovat! - a ja chcem novy dom :)
vadi ti ze ostatni nevidia ako sa pretvaruje? - ako vies ze to nevidia? ked si na to prisla ty tak prisli urcite aj oni

vysvetli mi presne co ti na flagmatikoch (alebo ludi co sa hraju) vadi a ja ti to potom hned vyvratim :)

zase som cely prispevok napisal ako totalny blbec, ale taketo veci sa ani nedaju nejak dobre opisat
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Fuuha zaujimava tema .. no co sa mna tyka tiez posledne tyzden som uz neraz vyslovil ze skolu mam v dupe :D .. hmm ci sa na to hram ?? ktovie mozno , ja neviem nepopieram ze sa ucim ked treba atd... ved ja sa zas neucim extra zle (i ked vyhra to tiez neni :D ) ale proste niekto dostane obcas stvorku respektive bude na vysvedcku a vyplakava stazuje sa na cely svet atd ... ja si poviem nevadi noo co uz stalo sa maam v dupe na konci roku bude lepsie :D , neni to predsa len lepsi pristup ? a i tak viem ze si zato mozem sam a ak by som sa nad tym pozastavoval znamku to i tak nezmeni tak naco riesit ? radsej poviem ma v dupe a idem v piatok s chalanmi niekam sadnu ......................... ja som vlastne opisal len jednu situaciu bolek ked zakladala tuto temu myslela to asi viac globalnejsie noo .. tak ja som opisal len svoj priklad ... jasne ze nemozem mat vsetko na haku ved to nejde , a kde by som s takym pristupom dosiel ... ale preco mat nervy z niecoho co uz nezmenim .. ako napr. styrku na vysvedcku . som si vedomi ze je to moja vina , ale ked sa uz neda opravit mam v dupe a neriesim ze doma ma zripu tak nech zripu svet sa nezruti a ak moje znamky nemaju mat za nasledok celosvetovy mier tak nevidim dovod preco sa v skole pretrhnut :D (tym vsak nechcem povedat ze sa neucim alebo ze skola je na nic , ci ucenie je zbytocne )
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

kupo napísal:bolek: ak mam pravdu povedat tak nechapem co ti vadi? vadi ti to ze niekto "ma proste v <>" , alebo ze sa niekto na takeho cloveka hra?

pome si to rozobrat formou kratkych rozhovorov:
clovek co "ma v <>"
co ti na nom vadi?
to ze ho nemozes nicim rozhodit? - ano - preco by si to robila?
to ze mu nic nevadi? - ano - no a co ze mu nic nevadi, co to ma co spolocne s tebou?
to ze je stale zo vsetkym spokojny? - ano - preco by preboha nemohol byt stale spokojny? - lebo ja niesom spokojna - tak ale chyba je v tebe a nie v nom
to ze nevytvara ziadne usilie aby nieco dosiahol? - ano - tak ked nechce, tak co ho budes nutit? sak sa postara sam o seba

clovek co sa hra "ze ma v <>"
co ti vadi?
ze sa pretvaruje? - ano - ked chces mozes sa aj ty pretvarovat - ale ja chcem aby sa prestal pretvarovat! - a ja chcem novy dom :)
vadi ti ze ostatni nevidia ako sa pretvaruje? - ako vies ze to nevidia? ked si na to prisla ty tak prisli urcite aj oni

vysvetli mi presne co ti na flagmatikoch (alebo ludi co sa hraju) vadi a ja ti to potom hned vyvratim :)

zase som cely prispevok napisal ako totalny blbec, ale taketo veci sa ani nedaju nejak dobre opisat
Nie, nenapísal si to ako blbec. :wink:
Môžem skúsiť odpovedať na tie otázky:
1. Mám občas pocit, že mu na ničom nezáleží a pochzbujem, že je to skutočne tak.
2. Nie, to mi vôbec nevadí, že sa nedá ničím vytočiť. :)
3. Čiastočne áno, pretože čo keď je to človek z blízkeho okolia? Potom sa jeho prístup týka aj mňa. A povieš mi, že mu to mám povedať a čo to pomôže, keď taký je? Nie.
4. Podľa mňa nie je možné, aby bol človek stále so všetkým spokojný, potom by sa nikde "neposúval".
5. Áno, ale ja ho nútiť nebudem, je to jeho vec, ale nie je pre človeka prirodzené, že chce niečo dosiahnuť?

1. Áno, že sa pretvaruje, pretože to nemám rada.
2. Vidia, že sa pretvaruje, ale asi to nevadí tomu človeku, že to na ňom zvyšní vidia, pretože predsa on to má v <>

Vlastne oni mi nevadia, nemusíš to vzťahovať len na mňa, ja som len bola zvedavá na vaše názory... :)
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

no ja som napriklad super flegmatik ako povedala moja ucitelka, aj vsetci na okolo, vedia dobre ze ja ja som jednoducho taky prirozdeny, ale napriklad neni mi jedno ze dostanem 5, vadi mi to :)... ale od malicka som taky, malo veci ma dokaze rozrusit...

myslite ze je to vychovou alebo vrodene ? :P
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Vrodené. Vidím to na mojich dvoch bratrancoch, rovnaká výchova a úplne dve rozdielne povahy. Kým jeden je čisté živé striebro, stále na ňom vidieť, ako sa cíti, v akej je nálade, druhý stále absolútne v pohode, nič ho nerozruší, nenaštve, stále je všetko v poho, ale občas na ňom vidieť, že mu na nečom naozaj záleží. :)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Fruxo ... vychova jednoznacne
Ja som davnejsie bol taky ze ma kazda malickost, kazde nestastie, atd strasne zobralo

Po Zacati strednej som sa zmenil o 180°. Zistil som: Za dobrotu na zobrotu ...
Teraz veci riesim stylom "Talk to my hand" Jedine na com mi zalezi je Rodina a Priatelka ... este aj skola.
Rozhodit ma dokaze par veci ale oproti starym casom to je 1%
A vdaka robote som dokazal prekusnut agresivneho zakaznika ... resp. Usmievat sa na neho, pozerat stylom mfp atd... ta robotka ma to hlavne naucila :)
K normalnemu normalne, k curakovi salamisticky, k nervoznemu nasieracky, k agresivnemu s usmevom a extremnym kludom v hlase ... pokial nieje dvojnasobny :D

V dnesnom svete je to podla mna lepsi pohlad k veci ... lebo keby ma zaujimal problem kazdeho naokolo seba tak ma roztrha alebo ma roztrhaju :)

//Bolek nie. Druhy ... ten salamista to ma z okolia ... ci skola alebo kamarati...
Prílohy
Tento pohlad pochopi kazdy normalny ... vid kamarat :D<br />Robi v Nayke ... tam treba skalopevny flegmatizmus :D
Tento pohlad pochopi kazdy normalny ... vid kamarat :D
Robi v Nayke ... tam treba skalopevny flegmatizmus :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

skolu som salmovo bral a preto som dopadol tak ako som... v robote "salmu" hram, ale to musim. pred dovolenkou som to nedokazal hrat a nebolo to dobre preto som sa to musel naucit...
vztahy: tam to neviem zahrat.
a rodinu "salamovo" neberiem a niekedy to je asi aj na skodu veci v urcitych mometoch...
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

bolek napísal:Nie, nenapísal si to ako blbec.
Môžem skúsiť odpovedať na tie otázky:
1. Mám občas pocit, že mu na ničom nezáleží a pochzbujem, že je to skutočne tak.
mozno ze mu zalezi na tom aby ochranil sam seba pred stresom a neuspechom, a preto vsetko ostatne podriaduje tomu... a na niektorych veciach mu urcite musi zalezat, ale to ze to nevidis na jeho spravani este neznamena ze to tak aj v skutocnosti (v jeho hlave) nieje
bolek napísal:3. Čiastočne áno, pretože čo keď je to človek z blízkeho okolia? Potom sa jeho prístup týka aj mňa. A povieš mi, že mu to mám povedať a čo to pomôže, keď taký je? Nie.
presne tak... ked sa nechce zmenit tak ho treba nechat na pokoji... clovek ma predsa pravo byt takym akym chce byt a nie takym akym chces ty aby bol ;)
bolek napísal:4. Podľa mňa nie je možné, aby bol človek stále so všetkým spokojný, potom by sa nikde "neposúval".
tu mozem pouzit aj svoj priklad: tiez o mne hovoria ludia ze som flegmatik, alebo ako ma kamarat nazval "ze som mamvp1c1sta"... ale ja sa za flegmatika nepovazujem... sice je pravda ze ked som s nimi (v bare, v skole) tak sa vypadam ze mi je vsetko jedno (a vacsinou aj je), ale v inej situacii napr. aj teraz ked su skusky stresujem ze nestiham sa vsetko naucit.... nieje to preto ze sa pred kamaratmi pretvarujem, proste kazda situacia si vyzaduje iny pomer "stresu" a "mam v <>" a ked ma kamarati nezaziju v situacii ked stresujem tak si automaticky myslia ze sa vzdy spravam rovnako (tj. ze mam stale v <>)
bolek napísal:5. Áno, ale ja ho nútiť nebudem, je to jeho vec, ale nie je pre človeka prirodzené, že chce niečo dosiahnuť?
aj tu mas pravdu, ze pre cloveka je prirodzene nieco dosiahnut... ale zase kazdy chce dosiahnut nieco ine, cize flegmatik chce mozno dosiahnut to aby zil cely zivot bez stresu... aj to je dobry ciel, no nie?
bolek napísal:1. Áno, že sa pretvaruje, pretože to nemám rada.
tu hra velku rolu tvoje ego... pravdepodobne ta ani nestve ta pretvarka tak ako fakt, ze si niekto dovolil mysliet si, ze ta tou pretvarkou oklame :) ...staci ked to zobries tak , ze sa mu to nepodarilo (ze si ho prekukla) a hned mas "bonusove body" pre seba ;)
bolek napísal:Vlastne oni mi nevadia, nemusíš to vzťahovať len na mňa, ja som len bola zvedavá na vaše názory...
prepac ze som to zase vztiahol na teba, ale mna to strasne bavi takto si rozanalyzovat cloveka do najmensich podrobnosti :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Bolo to dávno...ale aj tak to stále bolí...

Kód: Vybrať všetko

http://www.hojko.com/ako-sa-vyrovnat-so-smrtou-blizkej-osoby-t58494.html?highlight=smrť%20blízkej%20osoby
//edit:sry,ale nadá sa mi sem hodiť ako link...nič mi neukazuje...
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

jackb napísal:ludia, ako byt nad vecou vo vaznej veci? ide o smrt blizkej osoby. napriek tomu musim ist zajtra do prace a zit "jak by to nic" :(
vieš, to je paradox toho ľudského osudu... :?
Proste to príde a už sa s tým nedá nič spraviť ...je to fakt kruté no je to tak :(

bolek - čo by si tak navrhovala na zmenu tejto "väčšej" skupiny ľudí čo sa cítia nad vecou??
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Rastaman napísal:Ako sa moze niekto na nieco hrat, ked cely zivot je jedna velka hra a kazdy hra ako mu to vyhovuje (nie je preto na mieste odsudzovat niekoho z hrania). Existuje aj taka vec ako diplomacia, nikto nehovori pravdu, lebo tie su vzdy minimalne dve. Ak by sa autorka tiez na nieco nehrala tak by to konkretnym osobam povedala rovno a nepisala by tu o tom. Nech si kazdy robi co chce, vsetci sme nejaki. Radsej sa podme ucit.
Tak,tak-cely zivot je hra..A je na kazdom ako si zahra..
Podla mna je dolezite,aby bol clovek s tou svojou hrou spokojny.
(nie je preto na mieste odsudzovat niekoho z hrania)
Pre teba nie.Pre mna je-nemam rad ludi ktory hraju a odsudzujem ich.Hlavne takych,ktory hraju kvoli tomu aby nieco ziskali.Nakolko clovek ktory hra ma kopec vyhod...Avsak sa necuduj,ked zrazu zistis,ze si obklopeny ludmi ktory iba nieco hraju-namiesto pravych priatelov.Pretoze v tomto pripade plati-vrana k vrane sada...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

bolek - čo by si tak navrhovala na zmenu tejto "väčšej" skupiny ľudí čo sa cítia nad vecou??
naco niekoho menit ? ked bude citit, ze je to spravne, clovek sa zmeni sam .. ako sa vravi, kona k vode doviest mozes, ale napit sa ho nedonutis ! ... myslim ze keby nebolo ludi ktori su vazne "nad vecou" ( nie taki co sa len hraju ), tak by nemohla ist dalej evolucia, lebo iba clovek ktory dokaze nad vselicim relativne nezavislo porozmyslat sa moze rozhodovat vo vela situaciach na zaklade rozumu a nie pocitu ... problemy sa totiz najlepsie riesia s chladnou hlavou ... mozno sa to nezda ale salamisti ked sa pre nieco nadchnu tak to dotiahnu kdo uspesneho konca ovela castejsie ako nesalamisti, pretoze ich neuspech neodradi tak lahko ...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To by ma zaujímalo, koľkí z vás všetkých je naozaj tak flegmatických v realnom živote, ako sa vyťahujete tu na fóre :)

-Také pretvárky "akože v pohode" mi niekedy lezú na nervy. Napr. v časovom sklze, keď potrebujem niečo rychlo spraviť, spýtam sa na niečo "pohoďáka" a on mi začne trepať vpohodééé!! mááš v p..čííí!!

-Takýto ľudia sú jasný a netreba ich riešiť. Totiž flegmatik != dement s dlhým vedením.

//A samozrejme, "ozajstný pohoďák" zásadne mešká 15 minút, pretože má v p.. .. a je cool :wink:
Napísať odpoveď