Rumunsko a podobne krajiny
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
Rumunsko a podobne krajiny
no k tejto teme ma inspiroval isty pablb ale to uz je jedno. chcel by som sa spytat ci ste uz rumunsko navstivili, ake dojmy vo vas zanechalo atd. chcel by som uz ist niekedy sa tam pozriet najme na nejaky ten trek po horach a tiez pozriet bucharest. laka vas tato krajina alebo radsej sa v lete vyvalujete na plazi? mate nejake fotky? dajte to sem. podobne ak ste navstivli napr. albansko tak sem napiste svoje dojmy.
-
Jeremy
Medium Professional
to zelovoc ->
rumunsko ma strasne fanscinuje...A to od vtedy ako som si precital knizku kod Miroslava Nevrleho: Karpatske Hry
Nadherná knizka o potulkach po rumunskych karpatoch... odporucam precitat ak ta rumunsko zaujima...
rumunsko ma strasne fanscinuje...A to od vtedy ako som si precital knizku kod Miroslava Nevrleho: Karpatske Hry
Nadherná knizka o potulkach po rumunskych karpatoch... odporucam precitat ak ta rumunsko zaujima...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
rumunsko, ukrajina, bielorusko, moldavsko, albansko, cierna hora, macedonsko to su najdostupnejsie krajiny v ktorych mozes zazit to prave, nefalsovane dobrodruzstvo .. ziadny umelo vyvodeny dobry pocit, ktrory vytvaraju sporo odete barmanky niekde na nudenj plazi ... mas uplne ine pocity, pocity ako objavitel vychodnej europy .. je to uplne ina mentalita, ktora ma ohromne fascinuje, niekto by rad isiel do disneylandu, alebo do neviem ktorej nezaujimavej prdele a iny si radsej pozrie drakulov hrad a v mysli sa mu odohrava pribeh stokerovho draculu
... a ta priroda ... OMG ! .. akoze povedzme more je pekne, uvolnujuce a neviem co ,ale nevidis tu silu tej prirody ... ale ked ides cez nejaky pekny rumunsky kanon, tak to je uz ina kava ... na jednej strane skaly, na opacnej kolma stena dole ...
nenavidim obmedzencov, ktori o rumunsku ani nepoculi, ale davaju komentare ako z velkej knihy ... myslim, ze keby bolo na tom rumunsko az tak zle, tak tam nenajdes na kazdom kroku zpohodlnelych nemeckych senilnych motorkarov, pripadne by nebola nemcina drzhym najpouzivanejsim jazykom v kupeloch Baia mare
...
... btw.: mam para takych vychytanych veci co by som rad videl .. baia mare, bukurest, vesely cintorin, draculov zamok atd atd .. a nehorazne ma laka aj nejake to offroadove vyzitie v karpatoch ... proste motorka, laebo nejaka fajna 4x4 a pod ho hladaj si cestu, na vlastnu päsť
..
nenavidim obmedzencov, ktori o rumunsku ani nepoculi, ale davaju komentare ako z velkej knihy ... myslim, ze keby bolo na tom rumunsko az tak zle, tak tam nenajdes na kazdom kroku zpohodlnelych nemeckych senilnych motorkarov, pripadne by nebola nemcina drzhym najpouzivanejsim jazykom v kupeloch Baia mare
... btw.: mam para takych vychytanych veci co by som rad videl .. baia mare, bukurest, vesely cintorin, draculov zamok atd atd .. a nehorazne ma laka aj nejake to offroadove vyzitie v karpatoch ... proste motorka, laebo nejaka fajna 4x4 a pod ho hladaj si cestu, na vlastnu päsť
-
Vesper
Professional
nordkapp 101% súhlas
Tiež ma už dlhšiu dobu lákajú presne tieto krajiny, ktoré niektorí ľudia považujú za rite... More je fajn ale nikdy tam dlho nevyrdžím len tak kvasiť, musím chodiť aj pozerať po okolí, proste nie stereotyp ale niekto s týmto nemá problém...A keď počujem také reči ako mal zakladateľ pôvodného topicu tak sa mi otvára nožík vo vrecku. Veď pre celý západ sme boli my takou istou loserskou krajinou ako on opisoval Rumunsko a napriek tomu sme teraz v EU, Schengene atd. Ešte som nemal tú česť navštíviť Rumunsko, ale rozhodne to mám v pláne.. Veď som z 1/4 Rumun 
-
Fabo
Hardcore addict
nordkapp: je zaujimave ze spominas prave Baia Mare a vesely cintorin, lebo obe miesta som navstivil, a mozem povedat ze su kraaaasne
podobne ako stale-takmer-nedotknuta karpatska priroda...
Nevyhodou veseleho cintorina je to, ze su tam vsetky texty po rumunsky, takze som nic nerozumel. Ale mam odtail aspon pamiatku v podobe suveniru.
No a este jedna vec - foto z jedneho priesmyku na severnom konci Karpat, par km od UKR hranic a od jedneho z najkrajsich miest ake som kedy navstivil - Baia Mare.
Nevyhodou veseleho cintorina je to, ze su tam vsetky texty po rumunsky, takze som nic nerozumel. Ale mam odtail aspon pamiatku v podobe suveniru.
No a este jedna vec - foto z jedneho priesmyku na severnom konci Karpat, par km od UKR hranic a od jedneho z najkrajsich miest ake som kedy navstivil - Baia Mare.
-
pinacolada
Guru wannabe
rumunsko je nahodou fajn.uzasna ale prekrasna krajina.stavaju cety atd vidno ze sa snazia.turisticky ruch maju tak ako u nas na pi*u.inak si myslim ze v pohode krajina.aj ked som na nete kecal s rumunmi tak boli v pohode.
nechapem vobec nazory ludi co napisu ze rumuni su lamy a pod. a jedina vec co o rumunsku vedia je ze je tma vela ciganov
nechapem vobec nazory ludi co napisu ze rumuni su lamy a pod. a jedina vec co o rumunsku vedia je ze je tma vela ciganov
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ale nevedia pochopit, ze je rozdiel cigan a cigan ... u nas su cigani kkti preto, ze si ich "pestujeme" roznymi socialnymi davkami, staviame im byty, len preto aby ich mohli "vybývať" a neviem ešte čo všetko .... pritom v rumunsku, keby nerobili, tak sa na nich vsetci vyseru z vysoka .. preto su tam cigani (v podstate drtiva vacsina obyvatelov) normalni ludia ako u nas "my dobri bieli"
...
-
Jeremy
Medium Professional
Chlapci precitajte si tu knizku co som Vam napisal link nanu, je to vlastne cestopis po rumunskych horach a karpatoch. Knizka vydavana samizdatom za sociku. Keby niekto mal zaujem mozem pozicat...
Uz po prvom precitani tejto knizky som si zamiloval karpaty a rumunsko ako take. Mojim snom je presne ako nevrly tulat sa tyzdne po rumunskych karpatoch lukach a koncinach, spoznat mentalitu tych ludi, spoznat ich zvyky na dedinach... porozpravat sa s nimi...
Uz po prvom precitani tejto knizky som si zamiloval karpaty a rumunsko ako take. Mojim snom je presne ako nevrly tulat sa tyzdne po rumunskych karpatoch lukach a koncinach, spoznat mentalitu tych ludi, spoznat ich zvyky na dedinach... porozpravat sa s nimi...
-
Masaker
Medium Professional
bol som tam.. a zdala sa mi to krajina ako slovensko v 60-80. rokoch.. .
mali pisane ze dialnica a bola to uvalcovana hlina.. ale mna to fascinuje . .bolo tam vela samot.. jeden dom na 15 km.. a krasne hory. .transilvania... isto to stoji za vyskusanie...len ludia su tam je*nuty.. tak okradnu aj o gate
mali pisane ze dialnica a bola to uvalcovana hlina.. ale mna to fascinuje . .bolo tam vela samot.. jeden dom na 15 km.. a krasne hory. .transilvania... isto to stoji za vyskusanie...len ludia su tam je*nuty.. tak okradnu aj o gate
-
bocian
Light Professional
Rumunsko-Sighisoara
http://photo-mond.t2i.info/wp-content/u ... lvania.jpg
http://www.kogo.republika.pl/Podroze_re ... a%2020.jpg
http://www.imobiliare-sighisoara.com/im ... soara4.jpg
http://eurobuildings.info/wallpapers/ro ... a_w003.jpg
Bez vahania by som vyuzil prvu moznost sa ist pozret
Ale len pozret,zabyvat rozhodne nie 
http://photo-mond.t2i.info/wp-content/u ... lvania.jpg
http://www.kogo.republika.pl/Podroze_re ... a%2020.jpg
http://www.imobiliare-sighisoara.com/im ... soara4.jpg
http://eurobuildings.info/wallpapers/ro ... a_w003.jpg
Bez vahania by som vyuzil prvu moznost sa ist pozret
-
Eritrea
Star
u nas v skole premietali taki typci fotky zo stopu po rumunsku..a vyzeralo to paradne..neutratili ani 100vku , kazdy im ochotne pomohol, nakrmil , napojil.,:)) mali super spomienky, pochodili hory doly... fakt obdivujem takych ludi vezmu sa 2-3 a idu niekam s ruksakom na chrbte.
sama nemam rada vyvalovanie sa na plazi ...radsej akcionn.
-
Jeremy
Medium Professional
hoj a nehodis nahodou do skoly v zv? Bo o tychto typkov som uz pocul a nechal som sa inspirovat a raz spravim takuto vypravuEritrea napísal:u nas v skole premietali taki typci fotky zo stopu po rumunsku..a vyzeralo to paradne..neutratili ani 100vku , kazdy im ochotne pomohol, nakrmil , napojil.,:)) mali super spomienky, pochodili hory doly... fakt obdivujem takych ludi vezmu sa 2-3 a idu niekam s ruksakom na chrbte.