Ubuntu 7.04 - Inštaluje začiatočník

Všetko ohľadom Linuxu...
johnny171
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johnny171 »

a myslim ze winXP by mi to poskodit nemalo..., a inac pri tom recovery by mi z tych particii co su Ext3 a swap zmazalo z nich linux..., ze? nic ine..
johnny171
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dnes som nainstaloval ubuntu, no a nenaskocil mi ziaden bootloader..., hned nabootovalo XP... ako si vyberiem ze chcem linux a nieXP pri bootovani...? alebo ako zmenim ext3/logical na ext3/primary...? :oops:
Prílohy
takto to vyzera z PM...
takto to vyzera z PM...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Meniť partíciu na Primary je zbytočné. Problém je v tom, že si zavádzač pravdepodobne nenainštaloval do MBR sektoru.
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

no, linuxovsky oddiel bych strcil uz pri instalacke na PRIMARY, ale to je uz jedno :) aj ja si myslim ze bol zle nainstalovany GRUB - nebol v MBR, preto si nedostal boot menu.
johnny171 napísal:a inac pri tom recovery by mi z tych particii co su Ext3 a swap zmazalo z nich linux..., ze?
ak myslis FIXMBR, nie. len by si prisiel o GRUB boot menu a automaticky by sa ti nacitavalo WinXP (ako mas teraz). particie musis dodatocne vymazat ak chces odfajcit kompletne linux.

na opravu MBR na WinXP loader (ked budes chcet odinstalovat linux) nepouzivaj ziadny knoppix. strc winxp cd do mechaniky, daj recovery a fixmbr a dodatocne fixboot. to len pre uplnost :)

ale aj tak - neviem ci dokaze GRUB bootovat z logickeho oddielu... neviem, zbytocne nechcem zle radit.
johnny171
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

po vlozeni winXP som mal len tri moznosti, ENTER, C a D... R ako recovery tam nebolo...
a keby som sformatoval tie particie Ext3 a swap cez partition...?
lebo tie particie som nevytvaral pri instalacii ubuntu, ale v partition magic, pred tym ako som siel instalovat...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Treba to tak ako tu píšeme, nič sa nezmenilo:

1. obnoviť MBR
2. sformátuješ Linux (na hocijaký súborový systém alebo zmažeš oddiel uplne je to jedno)

XP CD, hneď nestláčaj Enter a vôbec nič a bude tam, že recovery určite, len to musíš sledovať, že to tam bude ako aj to čo tu píšeme, lebo to tak treba, iná možnosť nie je.

Keď sformátuješ Linux pred obnovou MBR, tak ti už nenabootuje ani windows.
Napísať odpoveď