Aké cviky na chrbát?

O športe...
sKoReC
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aké cviky na chrbát?

Príspevok od používateľa sKoReC »

V posledom čase mám bolesti chrbta (skolióza) a preto sa chcem spýtať aké cviky by som mal robiť aby mi bolesti ubudli alebo aby sa mi choroba ešte viac nezhoršila. Poprípade čo okrem cvičenia robiť na zlepšenie choroby.

//poprosím adminov aby premazali prípadný spam :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

ak mozes tak zacni s uplne jednoduchou fitloptou a sed na nej pri pozerani telky alebo na kompe + chod plavat neodporucal by som tazke cviky ak nemas dostatocne spevneny chrbat preto by som najprv na tvojom mieste zacal s plavanim . az potom by som isiel do fitka a zacal davat>>tieto cviky<<
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Na skoliozu by si mal zaradit cviky na spodny chrbat , ---> mrtvy tah 4ewer ,ale obkukaj od niekoho skuseneho techniku lebo cviky na chrbat su nebezpecne ... :wink:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Joxxo napísal:Na skoliozu by si mal zaradit cviky na spodny chrbat , ---> mrtvy tah 4ewer ,ale obkukaj od niekoho skuseneho techniku lebo cviky na chrbat su nebezpecne ... :wink:
mrtvy tah ? :lol: skor by som si na jeho mieste lahol na zem bruchom na dol a zdvihal hrudnik ...mrtvy tah ti pri skolioze viac ublizi ako pomoze
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ty si skade prisiel , jak ti moze ublizit ked vypucis zadok a budes v spravnej polohe,ta poloha je uplny opak toho v akej polohe mas chrbat ak mas skoliozu,pravdaze to musis vediet cvicit" vole" ?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Joxxo napísal:ty si skade prisiel , jak ti moze ublizit ked vypucis zadok a budes v spravnej polohe,ta poloha je uplny opak toho v akej polohe mas chrbat ak mas skoliozu,pravdaze to musis vediet cvicit" vole" ?
nato sa ale najprv musi naucit techniku cely zivot cvicim bez toho cviku a dokazem ho nahradzat inymi ....kolko borcov vidis vo fitku cvicit mrtvy tah ? Naco by mal ten chlapec zbytocne stracat cas cvicenim s nulovou vahou ak moze cvicit jednoduche cviky kde ma mensiu pravdepodobnost zhorsenia jeho stavu .Ty sam mrtvy tah necvicis tak o com tocis ?
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

P3Bo napísal:...kolko borcov vidis vo fitku cvicit mrtvy tah ?
velmi malo a robia velku chybu :)
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Omfg. necvicim ?vies preco ? lebo do toho fitka chodia vecsinou deti co cvicit nevedia .Cest vinimkam ,vidis a to je aj tvoj detsky nazor - s malymy vahamy .. a co je na tom ? A nechci ma rozosmiat povedz mi jedneho borca co chodi do naseho fitka ... (okrem safa a zemlicku :D ) , a doma mrtvy tah cvicim to ta uistujem , pamatas jak este nikto vo fitku necvicil rozpasky iba tlaky s jednoruckami a myslely ze su to tlaky ? ja som zacal a si sa smial ze si akurat natiahnem slachy LOL :roll:
marcus-16 napísal:velmi malo a robia velku chybu :)
Konecne niekto kto ako sa mi zda tak sa trochu vyzna... :smt039 :smt003
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Joxxo napísal:Omfg. necvicim ?vies preco ? lebo do toho fitka chodia vecsinou deti co cvicit nevedia .Cest vinimkam ,vidis a to je aj tvoj detsky nazor - s malymy vahamy .. a co je na tom ? A nechci ma rozosmiat povedz mi jedneho borca co chodi do naseho fitka ... (okrem safa a zemlicku :D ) , a doma mrtvy tah cvicim to ta uistujem , pamatas jak este nikto vo fitku necvicil rozpasky iba tlaky s jednoruckami ? ja som zacal a si sa smial ze si akurat natiahnem slachy LOL :roll:
:lol: keby si mal aspon na jedneho z nich co je takmas moj obdiv . milan pavelcak to ti nic nehovori? vsak ?a s akymi vahami cvicis ked ma uistujes. A pokial viem tak tam najmladsie "deti" co tam chodia maju 16 rokov .
marcus-16 napísal:velmi malo a robia velku chybu :)
mozno pokrocili ale naco preboha zaciatocnikovi ?
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Noa 16 rocny su dospeli ? pavelcaka nepoznam ale neverim ze sa tu chces ohanat jednym clovekom :lol: Doma cvicim so 40 KG lebo mam velmi slabe nohy a sa mi klepu jak dive :P
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Joxxo napísal:Noa 16 rocny su dospeli ? pavelcaka nepoznam ale neverim ze sa tu chces ohanat jednym clovekom :lol: Doma cvicim so 40 KG lebo mam velmi slabe nohy a sa mi klepu jak dive :P
spytam sa inac koho ty vlastne povazujes za borcov ? ako ake vahy by mali zdvihat ? alebo co si pod tym pojmom predstavujes ?
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vahy ? to je u kazdeho indvidualne by si mal vediet , ze niekomu zabera aj polovica toho co inemu ale aj tu zasa treba spomenut techniku , Za borca ? hmm... V prvom rade niekto kto cvici viac rokov nie len par mesiacov lebo techniku atd obkukat mozes ale skusenosti nie a dalej sa da polemizovat ci borca postavou alebo skusenostami ... / a tymto sa pre dnesok lucim ,bru noc 8)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Joxxo napísal:Vahy ? to je u kazdeho indvidualne by si mal vediet , ze niekomu zabera aj polovica toho co inemu ale aj tu zasa treba spomenut techniku , Za borca ? hmm... V prvom rade niekto kto cvici viac rokov nie len par mesiacov lebo techniku atd obkukat mozes ale skusenosti nie a dalej sa da polemizovat ci borca postavou alebo skusenostami ...
Kazdy co tam chodi cvicit cvici uz nejaky ten rok teda....uzavreta komunita .Sme sme uz prilis mimo temy ked chces napis na icq ; )

//holubara si kde nechal : )
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Len chcem pockat na nazory na mrtvy tah atd kaliho ,makiho,hi lebo oni myslim ze nejake skusenosti maju :wink: // aspon dufam teda :P //edit2 : Holubar pardoon : )
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Na forum.ronnie.cz pisal jeden chalan (CIZOPASNIK), ze vdaka MT mu skolioza zmizla. Je to riadny typek, taha cez 200 kil v seriach. Trening bez MT nie je trening :)
marcus-16
Star
Star

P3Bo napísal:mozno pokrocili ale naco preboha zaciatocnikovi ?
k teme takto, na ten chrbat by som urcite(aspon zo zaciatku) volil hyperextenzie, cviky s vlastnou vahou, kym si stred chrbta zosilni, potom moze prejist na tazsie cviky..
a k cviceni mrtvych tahov->preco nie aj zaciatocnici?nikto nevravi, ze si ma na tu cinku nalozit rovno metrak, stacia male vahy, vychyta techniku, zosilni chrbat..zo spravnou technikou sa nezrani..
..hlavny dovod, preco je prinom tolko zraneni je ze je to jeden z cvikou, pri ktorom sa ludia radi predbiehaju.."ja som potiahol 130, ja 150, ja 150,05", mladi chalani sa precenia a zranenie je na svete..
na zaciatku som cvicil bez neho, ale odkedy som do treningu zaradil aj DL, uz by som ho cvicit neprestal..

>holubar:to uz sem tahas riadne extremy..ten chlapec ma uz za sebou asi aj zopar kur :lol:
ale s tym MT pravda, uz si bez neho cvicenie ani neviem predstavit..
Joxxo napísal:Noa 16 rocny su dospeli ? pavelcaka nepoznam ale neverim ze sa tu chces ohanat jednym clovekom :lol: Doma cvicim so 40 KG lebo mam velmi slabe nohy a sa mi klepu jak dive :P
to uz by bolo na case k tym mrtvym tahom pridat aj nejake drepy :P
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Mrtvy tah by mal byt urcite sucastou kazdeho objemoveho treningu. Ale na tu skoliozu pokial naozaj neovlada techniku, neviem ci by som mu to odporucal. Asi by najprv naozaj mal zacat s tou hyperextenziou a potom postupne mrtvy tah s niekym kto to vie robit. A v prvom rade by sa mal poradit s doktorom.

A co sa tyka mojho nazoru na mrtvy tah, tak urcite sa jedna o najlepsi silovi a objemovi cvik, ale sustavnym presadzovanim tochto cviku sa ozajstna sirka chrbta-latisimov neda dosiahnut.
n1^
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa n1^ »

kali520 napísal: A co sa tyka mojho nazoru na mrtvy tah, tak urcite sa jedna o najlepsi silovi a objemovi cvik, ale sustavnym presadzovanim tochto cviku sa ozajstna sirka chrbta-latisimov neda dosiahnut.
Samozrejme na sirku su najlepsie pritahy v predklone
marcus-16
Star
Star

n1^ napísal:Samozrejme na sirku su najlepsie pritahy v predklone
diskutabilne..vecna debata o tom, ci su lepsie pritahy alebo zhyby :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

no ja som si dal v piatok tazke serie 3x3 a este v nedelu som citil kompletne cely chrbat, mozno aj intenzivnejsie ako po zhyboch
Napísať odpoveď