Ľudia, ktorí sú (alebo sa tvária), že sú nad vecou

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Frikso je rozdiel Flegmatik a Mampicista

Flegmatik je clovek ktory ma vsetko na salame ale dokaze byt aj pracovity
Ale Mampicista to je typicky jak ty opisujes ... Ide o nieco dolezite a on Kluuuud mas v pi*i. Ale vacsinou je vymlety a hovno sa mu chce. A doplati na to dvojnasobne
Ked bude mat ten Mampicista ohen pod ritou tak bude vsetkych prosit nech mu pomozu ... Potom uvidis kolka bije
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Frikso napísal:To by ma zaujímalo, koľkí z vás všetkých je naozaj tak flegmatických v realnom živote, ako sa vyťahujete tu na fóre :)

-Také pretvárky "akože v pohode" mi niekedy lezú na nervy. Napr. v časovom sklze, keď potrebujem niečo rychlo spraviť, spýtam sa na niečo "pohoďáka" a on mi začne trepať vpohodééé!! mááš v p..čííí!!

-Takýto ľudia sú jasný a netreba ich riešiť. Totiž flegmatik != dement s dlhým vedením.

//A samozrejme, "ozajstný pohoďák" zásadne mešká 15 minút, pretože má v p.. .. a je cool :wink:
ja som dost flegmaticky, ale zeby som bol az taky blby ako opisujes si nemyslim... :wink:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Shark NX napísal:Flegmatik je clovek ktory ma vsetko na salame ale dokaze byt aj pracovity
dost mate tych flegmatikov skreslenych tu v prvom riadku mate jednoducho opisaneho flegmatika
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Vendo ten opis Flegmatika na SVK Wikipedi je fakt bombovy ... jak cela SVK Wiki
http://cs.wikipedia.org/wiki/Flegmatik
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Frikso napísal:To by ma zaujímalo, koľkí z vás všetkých je naozaj tak flegmatických v realnom živote, ako sa vyťahujete tu na fóre :)
To by zaujímalo aj mňa. :D
bolek - čo by si tak navrhovala na zmenu tejto "väčšej" skupiny ľudí čo sa cítia nad vecou??
Ja ich zmeniť nemôžem takže asi nič. Ide o prístup jednotlivca. :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

a co ak ti ludia su fakt nad vecou a nehraju to? :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

To je ten lepší prípad, to je podľa mňa v pohode, taká tá správna "salámovosť" :D
myshichka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa myshichka »

No myslím, že ľudia čo to hrajú sa dajú viac menej spoľahlivo odhaliť-teda aspoň u mňa to vždy funguje... Neviem prečo, proste mám na to čuch... vždy sa nejak prezradia
Ale poznám dosť veľa ľudí, čo to nehrajú... Nejde ani tak o to, že by mali kompletne "na saláme" alebo ignorovali skutočnosť, ale vedia sa s ňou vysporiadať po svojom a bez toho, aby niekoho otravovali s banálnymi problémami ako to robí kopa iných ľudí. Čo si myslia, že celé ich okolie je povinné riešiť ich problémy.
Takže podľa mňa je fajn, že pribúda "pohoďákov" :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

myshichka napísal:a bez toho, aby niekoho otravovali s banálnymi problémami ako to robí kopa iných ľudí.
Neviem preco, ale nejak sa mi vyrazne vynara BabySHAQ :D

inak ako s celkom suhlasim, pekne vyjadrene...
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ja nie som nad vecou... ale v com?

Príspevok od používateľa forgottten »

Mozno spravne nerozumiem vyrazu "byt nad vecou", ale u mňa znamená byť nad vecou, keď ste schopný

- udržať svoje emócie pod kontrolou
- udržať pod kontrolou praktický celú realitu, aj tú, ktorú zdieľate s ostatními
- mať nadhľad nad vecami, teda pozerať sa na veci ako z vrtuľníka (z vtáčej perespektívy, z obláčika, alebo akoby ste boli ROK po tom, čo sa niečo deje)
- nebrať určité veci osobne
- nenechať sa ľahko ovplyvniť
- a pod. možno som zabudol na nejaké zásadné veci.

Teda ak je niekto nad vecou, je diplomatický, kontrolujúci situáciu a istý. Byť nad vecou určite nie je jednoduché a ľudia, ktorí sa o to pokúšajú a túto schopnosť nemajú.. im by som to nezazlieval. Možno sa snažia tomuto prístupu len naučiť. Ja sa o to pokúšam tiež, ale určite nie spôsobom, ktorý je taký detský. Na všetkých sa usmievať a pozerať, akoby boli všetci ovplyvňovaný každodenným životom, len ja som tu ten nad vecou, vidiaci všetko. Byť hustý a mať všetko v .... To je asi to, o čom hovoril bolek, ak som to správne pochopil. To sa nepáči ani mne.

Na druhej strane ak je niekto naozaj silná osobnosť a má veci pod kontrolou, potom je magneticky príťažlivý pre ženy a ak je to žena, tak je ťažko dostupný pre mužov a je veľkou výzvou. Vo všeobecnosti si myslím, že sebaistejší ľudia, ktorí sú nad vecou a nepretvarujú sa a keď sa niečo vážne stane, tak na to pozerajú objektívne ako na vážnu záležitosť, sú to ľudia intelektuálnejší, zaujímavejší...
Salamien
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Salamien »

Podla mojho nazoru sa neda pretvarovat, ze som nad vecou, ked 90 % informacii davame recou tela a to podla mna takych ludi neskor prezradi. Ludia to proste vycitia, ze to ten dotycny len hraje. Ale urcite, ludia ktori to nehraju a su naozaj nad vecou, musia byt silne osobnosti. 8)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Hlavne treba byt pragmaticky a rozmyslat triezvo. Niekedy sa to vyplati, niekedy nie. Ja az prilis "pocuvam" hlavu, menej srdce. Potom to vyzera, ze som bez emocii, aj ked je pravda, ze zrovna empatiou neoplyvam. Mne skor pride akoby bolek naozaj ziarlila na ludi co sa vedia nad niektorymi vecami povzniest, pretoze vedia, ze nestoja nad to lamat si s tym hlavu. Ale to, ze clovek sa snazi, maka, je uprimny, cestny a dostane po prstoch. Naproti tomu, ten co sa snazi s kazdym len vy**bat a zaujima ho iba vlastny prospech, ten sa mava fajn. No proste "za dobrotu na zebrotu" stale plati. Niekedy musi byt clovek fakt k**rva so sirokymi a ostrymi laktami.
Skorocel
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Skorocel »

No ako tu vacsina hovorite o flegmatikoch, ze maju vsetko v p..., myslim si, ze sa dost mylite.
Ja som tiez flegmatikom, je pravda, ze niektore veci si tak neberiem k srdcu, ale ved naco sa hned trapit "vacsinou" kvoli somarinam. Ak sa clovek o nieco snazi a nepodari sa mu to, urcite je nastvany a kto vravi, ze nie, tak klame.

Ale nechapem, preco sa vela ludi hned "stresuje", ma najhorsie zavery a ked sa to nevydari, je v koncoch. V tomto je asi vyhoda flegmatikov, ze neuvazuju prilis impulzivne, ale s rozvahou, vsetko si vopred premyslia a uvedomia si, ze nemaju dovod sa extremne trapit, ved treba ist dalej. Preto sme aj mozno obcas "nad vecou", nemyslim si, ze je to nieco zle.

No urcite flegmatik nema vsetko na haku, len ma mozno mensie naroky ako ostatny a neuspech ho tak nenici, snazi sa brat veci s nadhladom.

A ludia co maju uplne vsetko u riti (taky aj su :?: ), to pre mna nie su ani ludia, ale len tela bez duse. Ved ak je niekomu uplne vsetko jedno, o nic sa nesnazi, kasle na cely svet, nenastve ho neuspech, nepotesi ho uspech, tak ani nezije, ale len preziva.

Este som zabudol... ak sa niekto tvari, ze ma vsetko u riti, je to asi hned vidiet, nemyslim si, ze sa na niekoho takeho da hrat, urcite nie dlhodobo. Ved staci jedna vypata situacia a je jasny :). Mal som spoluziaka, co sa "nikdy neucil", no vzdy vsetko vedel :D. A ak dostal zlu znamku "mal to na haku", no stihol kazdemu asi 100 krat povedat ako mu to je jedno, no na jeho nervoznom a agresivnom vyraze bolo vidiet, ako ho to zere a sotva sa drzi aby "nevybuchol" :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

-Také pretvárky "akože v pohode" mi niekedy lezú na nervy. Napr. v časovom sklze, keď potrebujem niečo rychlo spraviť, spýtam sa na niečo "pohoďáka" a on mi začne trepať vpohodééé!! mááš v p..čííí!!

-Takýto ľudia sú jasný a netreba ich riešiť. Totiž flegmatik != dement s dlhým vedením.

//A samozrejme, "ozajstný pohoďák" zásadne mešká 15 minút, pretože má v p.. .. a je cool :wink:
Takže pre objasnenie: Týmto != sa v programovaní poníma pojem "nerovná sa". Myslel som, že to pochopíte.. no vlastne ani neviem, prečo som to takto napísal, asi sa mi to nechcelo rozpisovať.
-To len pre tých, čo nepochopili a dotklo sa ich to nejakým spôsobom, lebo vidím v príspevkoch vyššie aj v karme, že nechápete :D

Takže ešte raz: V príspevku som riešil akože "flegmatikov" [Shark ich dobre vystihol pod pojmom Mampicista], čo sa pretvarujú ako im je všetko v p**i a akoim to nedopína čo im človek vraví lebo sú v pohodeee len preto, aby sa ukazali. [poznám takých, nesmierne mi lezu na nervy a su pre mňa dementi]. Takže tak :)
Skorocel
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Skorocel »

Frikso napísal:Takže pre objasnenie: Týmto != sa v programovaní poníma pojem "nerovná sa". Myslel som, že to pochopíte.. no vlastne ani neviem, prečo som to takto napísal, asi sa mi to nechcelo rozpisovať.
-To len pre tých, čo nepochopili a dotklo sa ich to nejakým spôsobom, lebo vidím v príspevkoch vyššie aj v karme, že nechápete :D

Takže ešte raz: V príspevku som riešil akože "flegmatikov" [Shark ich dobre vystihol pod pojmom Mampicista], čo sa pretvarujú ako im je všetko v p**i a akoim to nedopína čo im človek vraví lebo sú v pohodeee len preto, aby sa ukazali. [poznám takých, nesmierne mi lezu na nervy a su pre mňa dementi]. Takže tak :)
Ouch aha, tak to som blbo pochopil, prepac :shock:
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

no to mu teraz musíš dať aj kladnú karmu :D
...k téme ja tiež nemám rád takých ludí ktorý sa robia ako majú šecko v <>
a tiež mi to leze na nervy proste...príklad..nestíham autobus tak si pobežím aby som stihol ale oni....nestíha na autobus tak si povie mam v<> čo by som ja bežal za autobusom..nech on beží za mnou...proste aby sa náhodou nespotil alebo čo...blbé že beží..ach..niektorí ludia..... :) ...nebudem sa rozčulovať
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Opak napísal:no to mu teraz musíš dať aj kladnú karmu :D
...k téme ja tiež nemám rád takých ludí ktorý sa robia ako majú šecko v <>
a tiež mi to leze na nervy proste...príklad..nestíham autobus tak si pobežím aby som stihol ale oni....nestíha na autobus tak si povie mam v<> čo by som ja bežal za autobusom..nech on beží za mnou...proste aby sa náhodou nespotil alebo čo...blbé že beží..ach..niektorí ludia..... :) ...nebudem sa rozčulovať
no pozor zalezi ci ten autobus ide 2x za polhodiny alebo 2x za den ak to dakto ma v <> v tom druhom pripade tak je uz vazne divny, ale tak ja aspon v MHD neutekam je dost rychla
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

tak to bol príklad ale aj tak..týka sa to určite viac toho druhého prípadu lebo tunak u nás určite tie autobusy nejazdia ani 2krát za hodinu :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

juj strasne nemam rad "salamistov"... s takymi pracovat v time, to je fakt ako za trest...
ako napr. robim na jednom projekte uz dost dlho, mali sme ho robit traja, ale ostal som iba ja, lebo ti ostatni dvaja su salamisti... preto aj nemam rad timovu pracu, este som nemal dobru skusenost :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Vies ako je to s timom, k uspechom sa hlasia vsetci, k pruserom sa vzdy najde iba jeden vinnik ;-)
Napísať odpoveď