regulacia otacok ventilatora CPU
-
howoarang
Expert
- Kontaktovať používateľa:
regulacia otacok ventilatora CPU
Zdravim, poradil by niekto neaky soft na regulaciu otacok ventilatora resp. chladica na CPU?
Dole na obrazku su znazornene teploty zariadenie a taktiez otacky chladicov.
Chladic na CPU mam original Intel pre socket 775, je dost hlucny aj pri nezatazenom CPU, a ked pustim hru...jak tank!
kupovat novy nemam v plane...
Dole na obrazku su znazornene teploty zariadenie a taktiez otacky chladicov.
Chladic na CPU mam original Intel pre socket 775, je dost hlucny aj pri nezatazenom CPU, a ked pustim hru...jak tank!
kupovat novy nemam v plane...
-
howoarang
Expert
v biose som nastavil Q-fan na Silent mode, ale aj tak pri zatazeni ma procesor (Intel Pentium D 3,4 GHz) okolo 56-62 C a otacky sa vtedy vysplhaju zo normalneho stavu 1300 na 2200 ot/min a potom huci..
Na obrazku hore, su teploty a otacky v stave ked este som mal v biose Q-Fan nastaveny na Performance mode...Silent mod trocha znizil otacky
Na obrazku hore, su teploty a otacky v stave ked este som mal v biose Q-Fan nastaveny na Performance mode...Silent mod trocha znizil otacky
Podľa mňa Qfan je najlepší spôsob ako znížiť otáčky. Ak by Qfan nezvýšil otáčky pri záťaži, tak teplota by sa mohla vyšplhať na kritických 70°C a viac. Ak nie si ochotný počúvať ten rámus počas záťaže cpu (pri hraní hier), tak sa radšej poobzeraj po novom chladiči. Slušné sa dajú zohnať už od 500sk.. resp. pridaj ešte asi tisícku a môžeš mať pasívne chladenie bez akéhokoľvek hluku..
(za predpokladu, že máš dobre vetranú skrinku)..
otacky
Ja mam zas opacny problem mne pri hrach chladi malo a ked nabehne plne chladenie nabehne aj spomalovanie procesora lebo uz ma 80-95 stupnov a ked zas zrychli tak chladenie spomali nie je nejaky program kde by som si pred hranim nastavil vsetko chladenie na maximum?
-
drewodrewo
Medium Star
Re: otacky
BIOSchnapo napísal:Ja mam zas opacny problem mne pri hrach chladi malo a ked nabehne plne chladenie nabehne aj spomalovanie procesora lebo uz ma 80-95 stupnov a ked zas zrychli tak chladenie spomali nie je nejaky program kde by som si pred hranim nastavil vsetko chladenie na maximum?