lebo tebe sa to vôbec nepáči -- fuj či sme len hňupi(y)p4ra napísal:Tam uz su to krasne lesbicky pre nich. Hypokrati..
Aky mate nazor na homosexualov?
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze anjelik narazal na to ze vacsina homosexualov je v rozvinutych krajinach a menej v azii a afrike. a suhlasim s nim resp. viem co tym chcel povedatAryan Angel napísal:Zaujimalo by ma svetove rozlozenie populacie takto postihnutych osob. Mam neprijemny dojem, ze vacsinu tvori Europa a Severna Amerika a ze to nie je tak celkom nahoda..
-
Začiatok Konca
Professional
Aj ja tomu chápem...ale vieš si predstaviť,čo by sa stalo s nimi,keby im na to prišli?...veď je to tam strašne "strážené"...SRneC napísal:myslim ze anjelik narazal na to ze vacsina homosexualov je v rozvinutych krajinach a menej v azii a afrike. a suhlasim s nim resp. viem co tym chcel povedat
//edit:takže radšej žijú normálne...
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
viac:http://www.scalex.cz/sophia/diplomka/1_3.htmMnohí autori sa snažili zachytiť mieru a výskyt homosexuálneho správania v dejinách. S pomerne veľkou istotou môžeme tvrdiť, že ľudia sa správali tak heterosexuálne ako aj homosexuálne vo všetkých dobách a kultúrach, a že podiel ľudí s homosexuálnymi a heterosexuálnymi dispozíciami sa veľmi nemení v súvislosti s umiestnením „v čase a v priestore„.
Rozdiel v jednotlivých historických obdobiach a kultúrach bol teda len v tom, do akej miery bola alebo nebola daná spoločnosť heterosexuálne normatívna. Informácie o jednotlivých historických obdobiach v súvislosti so sexuálnou orientáciou alebo správaním nám často chýbajú, alebo sú značne skreslené heterosexuálnymi normami našej a západnej kultúry. Ako uvádza Heinze (1995, s. 33), súčasné spoločnosti sa vo veľkej miere priblížili k výlučnej biologickej paradigme matka - otec - dieťa, „heterosexuálne normatívnej paradigme„. Rich (1995) hovorí o „povinnej heterosexualite„. Táto paradigma dominuje v židovsko-kresťanských kultúrach západnej a východnej Európy, v Severnej a z väčšej časti v Južnej Amerike, vo väčšine islámského sveta, ako aj v post-komunistických krajinách. Pre mnohé „nie západné„ kultúry je charakteristickou veľká snaha prispôsobiť sa západnému životnému štýlu.
Veľkú úlohu pri šírení heterosexuálnej normatívnej paradigmy zohralo kresťanstvo, lepšie povedané cirkev. Heinze (1995) tento jav výstižne nazýva heterosexuálne normatívnou teológiou, čím má na mysli teologicky ospravedlňovanú represiu iného ako heterosexuálneho správania. Jedným zo spôsobov šírenia tejto paradigmy bol kolonializmus. Dobývanie nových kolónií so sebou prinášalo ničenie pôvodných kultúr a náboženstiev a vnucovanie kresťanstva a jeho morálky pôvodným obyvateľom. S tým bolo nevyhnutne spojené aj ničenie umeleckých predmetov znázorňujúcich homosexuálne akty, ktoré boli často v pôvodných kultúrach prijímané, takisto ako vzťahy medzi ženami alebo medzi mužmi. Na Filipínach dokonca kolonizátori križovali a upaľovali tzv. babaylans, ktorí predstavovali mužských homosexuálov (Fleras in: Heinze, 1995). Ďalším fenoménom, ktorý zohrával veľkú úlohu pri narastaní vplyvu heterosexuálnej normy, boli kresťanské misie. Kresťanskí misionári presviedčali o svojom učení a obracali ľudí na svoje náboženstvo naozaj vo všetkých kútoch sveta. Heinze (1995) uvádza, že kresťanskí misionári sa s homosexuálnymi praktikami stretávali na mnohých miestach na celom svete. Ako príklad uvádza kmeň Thonga (Bathonga) z Mozambiku, ktorého členovia nahnevali kresťanského misionára Henriho Junoda, pretože drvivá väčšina z nich nepovažovala svoje homosexuálne správanie za hriech.
Zdá sa však, že rozvoj heterosexuálne normatívnej paradigmy súvisí s vývinom cirkvi. Ako uvádza Boswell, „nič v Biblii kategoricky nevylučovalo homosexuálne vzťahy u raných kresťanov„ a „žiadna z hlavných patristických námietok voči homosexuálnemu správaniu nie je pozostatkom alebo logickým výsledkom učenia Ježiša alebo apoštolov... najskoršie a najvplyvnejšie námietky boli založené na základnom neporozumení skutočnej histórie a kresťanským dokumentom„ (in: Heinze, 1995, s. 39).
tak ja neviem comu to vlastne chapete
-
triple
Guru wannabe
bože či ste tu všetci natvrdlí.. ak si nevšimol to bol súhlas s p4rom.. ajaj len neviem či tu kur*a rozmýšlate alebo nie.. všetci točia dookola o tom istom a každý berie všetko osbne.. a pritom som si stopercentne istý že každý jeden čo je (samozrejme sú aj výnimky) má na to ten istý názor len ho INAK PREZENTUJEKey5ers0ze napísal:aha, ja nie som rasista pretoze mi nevadia zlty, ale cernochov by som pozabijal, asi tak?
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
mne sa zda, ze natvrdly budes asi ty..zda sa mi, ze len citas a pritom nad tym ani nerozmyslas...a to co som dal boldom ani nema zmysel komentovat..triple napísal:bože či ste tu všetci natvrdlí.. ak si nevšimol to bol súhlas s p4rom.. ajaj len neviem či tu kur*a rozmýšlate alebo nie.. všetci točia dookola o tom istom a každý berie všetko osbne.. a pritom som si stopercentne istý že každý jeden čo je (samozrejme sú aj výnimky) má na to ten istý názor len ho INAK PREZENTUJE
-
triple
Guru wannabe
jasné človek nevyhovie ani tak ani tak.. naschval som dal do tej zátvorky že sú aj vínimky lebo by si sa chitil toho že trvdím že každý ma ten istý názor.. Len vieš čo nechápem dám tu súhlas (vlastne aj z tvojím názorom) a ironické je to, že som natvrdlý 
Edit// už dávnejšie som si povedal že sa k tejto teme už nejdem vyjadrovať .. ale nechutne ma uráža ked tu čítam o pokrytcoch
Každý normálny človek a ešte raz opakujem normálny sa nestará o to čo robí druhý v jeho súkromí (či sa napcháva, čí spí, čí sexuje, alebo pargá chlapa do prdele)
ten zvyšok je bud ovplyvnený okolím, výchovou alebo sú nevedomí alebo čo ja viem čo
Edit// už dávnejšie som si povedal že sa k tejto teme už nejdem vyjadrovať .. ale nechutne ma uráža ked tu čítam o pokrytcoch
Každý normálny človek a ešte raz opakujem normálny sa nestará o to čo robí druhý v jeho súkromí (či sa napcháva, čí spí, čí sexuje, alebo pargá chlapa do prdele)
ten zvyšok je bud ovplyvnený okolím, výchovou alebo sú nevedomí alebo čo ja viem čo
V tom pripade je dost zvlastne ze v povodne krestanskych krajinach kde by mala byt tato "paradigma" najsilnejsia je to prave naopak.Key5ers0ze napísal:http://www.scalex.cz/sophia/diplomka/1_3.htm
Ustup krestanstva = nastup homosexuality ?
Key5ers0ze napísal:Ako uvádza Boswell, „nič v Biblii kategoricky nevylučovalo homosexuálne vzťahy u raných kresťanov„ a „žiadna z hlavných patristických námietok voči homosexuálnemu správaniu nie je pozostatkom alebo logickým výsledkom učenia Ježiša alebo apoštolov... najskoršie a najvplyvnejšie námietky boli založené na základnom neporozumení skutočnej histórie a kresťanským dokumentom„ (in: Heinze, 1995, s. 39).
Nie som expert na Bibliu a ani krestan, ale urcite to nie je jediny pripad vyvracajuci tieto pochybne tvrdenia.Lev 20:13 "If there is a man who lies with a male as those who lie with a woman, both of them have committed a detestable act; they shall surely be put to death."
neviem ked odsudzujem homosexualov zato ze su aky su tak som chory ? podla mna som normalny zdravy..vsak si predstav jak sa dvaja chlapi nakladaju alebo sa bozkavaju..akoze co je lepsie lezby alebo ty co maju hadicu a drzia si to najzvajom..homosi mi vadia skrz toho co robia..dobre su mentelne chory..kebyze si mam vybrat koho mam zachranit tak radsej zachranim mentalne zaostaleho nez toho co by vacsinom zdrojom pohlavnych chorob..p4ra napísal:Ani to netvrdim. Ale budte aspon trosku objektivni a uprimni sami k sebe. Lesby/homosexuali - jedno a to iste, s tym rozdielom, ze dvaja muzi su ABSOLUTNE neeticki a s tymto uplne suhlasim. Len toto sa ti snazim vysvetlit. A preto je drviva vacsina z vas pokrytcov.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
p4ra
Redeemer
MurphY, ja ti neberiem to, ze je to nechutne, uz len myslienka na to, ze su dvaja chlapi v posteli, ved som to pisal aj predtym. Ale ide o to, ze ty na jednu stranu nadavas na mentalne chorych, buze**** a neviem, co este (v pripade homosexualov), ale v pripade lezbiciek si ich ochotny tolerovat a hovorit o krase, ako by to bolo nieco uplne ine. Ale je to to iste, i ked, zase sa budem opakovat, vidiet 2 zeny nahe v posteli je omnoho vzrusujucejsia a estetickejsia predstava.
Faktom vsak nadalej zostava, homosexuali = lezbicky. Ak chces porovnavat, resp. vytvarat pravidla, ci obmedzovat, bud ferovy na obidve strany, nie len na tu stranu, ktora ti vyhovuje.
Faktom vsak nadalej zostava, homosexuali = lezbicky. Ak chces porovnavat, resp. vytvarat pravidla, ci obmedzovat, bud ferovy na obidve strany, nie len na tu stranu, ktora ti vyhovuje.