"Sokujuce'' fackovanie
"Sokujuce'' fackovanie
Uz to video je aj medzi vtipmi, ale Novy cas z toho zacal robit skandal a v diskusiach sa objavuju rozne nazory...tak ma zaujima vas nazor na toto video:
Niektori tvrdia, ze si to tie deti zasluzia, pretoze keby sa k nim teraz takto nespravali, tak neskor z nich mozu byt lupeznici, ktori mozu aj niekoho zabit. Druha strana zas tvrdi, ze postup SBSkarov bol nespravny a mali detom iba dohovorit.
No ja som skor za prvy nazor, lebo vieme, ze policia im nic nemoze spravit, kedze este nie su treste zodpovedni a rodicia by im dohovorili asi iba za to, ze sa pri kradezi nechali chytit.
//nezda sa vam, ze dnesna spolocnost sa az privelmi snazi chranit zlocincov?
Niektori tvrdia, ze si to tie deti zasluzia, pretoze keby sa k nim teraz takto nespravali, tak neskor z nich mozu byt lupeznici, ktori mozu aj niekoho zabit. Druha strana zas tvrdi, ze postup SBSkarov bol nespravny a mali detom iba dohovorit.
No ja som skor za prvy nazor, lebo vieme, ze policia im nic nemoze spravit, kedze este nie su treste zodpovedni a rodicia by im dohovorili asi iba za to, ze sa pri kradezi nechali chytit.
//nezda sa vam, ze dnesna spolocnost sa az privelmi snazi chranit zlocincov?
GothaR, jasne, kedze ide zjavne o maloletych zlodejickov, policia by to v tomto pripade mohla riesit akurat tak pohovorom s ich rodicmi, prip. zakonnym zastupcom, prip. opatrovnikom. Ked uz sa vsak niekto rozhodne obchadzat zakonne postupy a je tak "vygumovany", ze si to nataca na video, ktore sa naviac objavi na internete, musi byt pripraveny znasat aj nasledky svojho konania- taketo konanie nedokazem nazvat inak ako hlupost.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
wtf? to sa toho novy cas chytil neskor ako ista TV ? ? ? ... to uz kde je s tymi mediami ?
...
.. inak neviem preco to nafukuju, krista robia najvacsich chuliganov z tych co to natocili a pritom su zlodeji ti zasrani ... boha kradnu v 8mich rokoch, dost mozne ze si z toho spravia velku zabavku a vyrastu z nich vypatlanci .. nejaki autickari alebo co ...
... ale tak to asi musi byt, vypatlany kkt musi mat vacsie prava ako slusny obcan !, to je zakald demokracie, to je zaklad tohto statu
.... skoda sa pozastavovat ...
edit:// na druhej strane, len kkt si nieco take natoci na video a supne to na net
... takze je to video uplne genialne v tom ze je zastupenie na oboch stranach 
.. inak neviem preco to nafukuju, krista robia najvacsich chuliganov z tych co to natocili a pritom su zlodeji ti zasrani ... boha kradnu v 8mich rokoch, dost mozne ze si z toho spravia velku zabavku a vyrastu z nich vypatlanci .. nejaki autickari alebo co ...
... ale tak to asi musi byt, vypatlany kkt musi mat vacsie prava ako slusny obcan !, to je zakald demokracie, to je zaklad tohto statu
edit:// na druhej strane, len kkt si nieco take natoci na video a supne to na net
No to mas uplnu pravdu, tiez nechapem ako niekto moze taketo nieco hodit na net alebo si to vobec tocit. To je to iste ako s roznymi vaznejsimi bitkami, policia ich potom dost casto vypatra...Tomasito napísal:GothaR, jasne, kedze ide zjavne o maloletych zlodejickov, policia by to v tomto pripade mohla riesit akurat tak pohovorom s ich rodicmi, prip. zakonnym zastupcom, prip. opatrovnikom. Ked uz sa vsak niekto rozhodne obchadzat zakonne postupy a je tak "vygumovany", ze si to nataca na video, ktore sa naviac objavi na internete, musi byt pripraveny znasat aj nasledky svojho konania- taketo konanie nedokazem nazvat inak ako hlupost.
-
vendo
Guru
bohuzial u nas v meste a celkovo som sa este v zivote nestretol s "inteligentnimi" SBS-karmi.............Tomasito napísal:Ked uz sa vsak niekto rozhodne obchadzat zakonne postupy a je tak "vygumovany", ze si to nataca na video..............
osobne mam tiez skusenost s tesco SBS ked sme ako mali s kamosom "skusali" spreje
pointa? sice urobili blbost aj ti horni aj ten co nas "capol" ale urcite to viac aj na mna "zaposobilo" ako keby mi iba nejak "dohovoril"
No ale casto to chodi tak, ze rodic vedome posle kradnut dieta, pretoze vie, ze mu nic nemozu. Potom tento postup nema ziadny vychovny charakter a detiska pojdu kradnut znova. Tymito fackami im dali ponaucenie a je len blbost sbskarov, ze si to natocili.p4ra napísal:Nesuhlasim s fackanim, ale s tym, co napisal Tomasito. Predviest rovno rodicom, popripade si tie deti nechat v nakupnom centre a zavolat rodicom tam. Clovek, ktory im toto prikazal a natocil musi byt riadne je*** a mat nejaku divnu uchylku.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Asi tak. A t0m4s3 ma recht. Snad si nemyslite, ze ked dohovoria ciganom - rodicom (ktori maju mimochodom este dalsi tucet deti), ze sa nieco zmeni? Ze to decko dostane domace väzenie alebo co? A ako? Ved ani nevedia ktore je ktore. Maximalne dostane tak vynadane a bitku za to, ze sa nechal chytit. Pripustam, ze natacat si to je zvratene. Ale to riesenie ma nieco do seba.GothaR napísal:No ale casto to chodi tak, ze rodic vedome posle kradnut dieta, pretoze vie, ze mu nic nemozu. Potom tento postup nema ziadny vychovny charakter a detiska pojdu kradnut znova. Tymito fackami im dali ponaucenie a je len blbost sbskarov, ze si to natocili.
Tamto je podla Teba bitka? No neviem, bitka vyzera inak. A nieje dieta ako dieta. Snad nechces porovnavat dieta z priemernej rodiny, ktore raz za cas nieco ukradne s malymi ciganmi, co su na to vo vacsine pripadov takmer skoleni.p4ra napísal:Ja som typ osoby, ktory si mysli, ze bitkou sa toho vela nedosiahne, resp. nic, len strach dietata, preto som napisal to, co som napisal.
http://www.sme.sk/c/3692823/Ochrankari- ... znali.html
Ak bude proti SBS_karom po vysetrovani vznesene obvinenie...
Ak bude proti SBS_karom po vysetrovani vznesene obvinenie...
§ 183
Obmedzovanie osobnej slobody
(1) Kto inému bez oprávnenia bráni užívať osobnú slobodu, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
(2) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) z osobitného motívu,
c) ako verejný činiteľ,
d) na chránenej osobe, alebo
e) a spôsobí ním väčšiu škodu.
(3) Odňatím slobody na sedem rokov až dvanásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním ťažkú ujmu na zdraví alebo smrť, alebo
b) a spôsobí ním značnú škodu.
(4) Odňatím slobody na dvanásť rokov až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) a spôsobí ním smrť viacerých osôb,
b) a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu, alebo
c) ako člen nebezpečného zoskupenia.
Zdroj: Z. c. 305/2005 Z.z Trestny zakon
§ 139
Chránená osoba
(1) Chránenou osobou sa rozumie
a) dieťa,
b) tehotná žena,
c) blízka osoba,
d) odkázaná osoba,
e) osoba vyššieho veku,
f) chorá osoba,
g) osoba požívajúca ochranu podľa medzinárodného práva,
h) verejný činiteľ alebo osoba, ktorá plní svoje povinnosti uložené na základe zákona, alebo
i) svedok, znalec, tlmočník alebo prekladateľ.
Zdroj: Z. c. 305/2005 Z.z Trestny zakon
-
p4ra
Redeemer
Nechcem, lebo negeneralizujem. A vies preco?k6 napísal:Tamto je podla Teba bitka? No neviem, bitka vyzera inak. A nieje dieta ako dieta. Snad nechces porovnavat dieta z priemernej rodiny, ktore raz za cas nieco ukradne s malymi ciganmi, co su na to vo vacsine pripadov takmer skoleni.
Niekde inde sa tu riesila tema mala kradez. A mnohi sa tam vyjadrili, ze slohli cukrik, ci kinder vajicko. A presne toto mohol, ALE nemusel byt pripad tychto deciek. Preto negeneralizujem.
Predstav si, ze by sa to stalo tebe. Nehovorim, ze teraz zakonite ty si musel ukradnut, cisto len ako priklad. Keby ta chytia a toto ti spravia. Islo mi len o toto.
No tak navrhni nejake riesenie. To im mali zobrat nakradnuty tovar, poslat ich von a vratit to spat do regalov? Budovat v nich odmalicka pocit, ze v podstate kradnutie je OK? Krasna diskusia sa rozvija okolo toho na sme.sk. Dovolim si malu citaciu:bolek napísal:Som proti bitke, pretože pochybujem, že to tie decká nespravia znova a nahlásiť to ich rodičom, je tiež škoda času, pretože tí nespravia už absolútne nič.
Najlepsie je byt romskou zlodejskou sockou - kradnut mozes, peniaze ti padaju z neba, ziadne zakony sa ta netykaju, a ked ta uz zavru, tak sa mas v base lepsie ako doma ...
// p4ra: Suhlas, ale aj podla priznania SBSkarov tam tie decka chodili kradnut casto. Ano, SBSkari si mozu vymyslat, pripustam. A tie decka maju MOZNO smolu ze su cigani, pretoze tym padom nemam dovod tym SBSkarom neverit. Vidim coho su tie decka schopne, ako to vyrasta, co je to za kultura. A prepac, ja osobne nemam najmensi dovod nahovarat si, ze sa to tych "nevinnych detskych citlivych dusieciek" nejak dotklo. Mozno keby som mal vo svojom okoli aspon stipku slusnych ciganov, mal by som na to iny nazor. Samozrejme, aj taki su. Ale povedzme si rovno, ich deti asi tazko chodia kradnut do kauflandu. Ved toto je uplne typicky priklad. A keby som ja slohol kindervajce a tamto by sa mi stalo? Nikdy v zivote by som to nikomu nepovedal. Ale urcite by to zo mna neurobilo fyzickeho (ked uz hovorime o "bitke) ci dokonca dusevneho mrzaka. Bola by to nanajvys viac nez dobra priucka, ze kradnut sa proste NEMA.