Chcel by som sa spytat kedze je pravdepodobne ze budem kupovat novy disk a chcem prejst z ATA na SATA 2 , tak ked ho kupim tak staci ho zapojit nahodit WIN a avsetko je to v pohode ??? lebo viem ze s tym v minulosti boli problemy s tym ze disk nenaslo pri instalacii ze trbalo disketu alebo kluc pouzit s drivermi tak sa radsej pytam dopredu aby som potom s toho nebol mimo, dakujem
Tak este raz. Ma to byt iba datovy disk alebo disk na ktory nainstalujes aj operacny system - Windows? Pretoze neviem co si mam predstavit pod "datovy disk s windowsom"
Alebo prepnut sata radic do modu IDE a v tom pripade sa disk bude chovat ako ne-SATA, tzn. ziadna disketa. Alebo upravit instalaciu windowsu tak, aby obsahovala ovladace a takisto sa vyhne pouzitiu diskety.
a ako prepnem disk do modu ne-sata ... a nieje to blbost ? tak chcem vyuzivat vyhody sata2 .... hmm mam instalacku Windows XP INDEGO alebo tak nejako sa to vola , je to prerabka tak dufam ze to pojde nejako naistalovat ...
tu disketu by si potreboval iba na SATAI... na SATAII som sa este z disketou nestretol aspon ja osobne mam SATAII a nepotreboval som disketu...
//ja som mal tiez bobky z toho http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=77651
alefakt sa nemas coho bat 100% ti to problem robit nebude... takze sa s tym nemusis zapodievat
ma3ix napísal:jedna z moznych komplikacii moze byt este nekompatibilita disku z radicom diskov na doske
v normalnom Xp-cku niesu ovladace pre sata disky, preto sa stlaca F6 na zaciatku instalacie....a myslim ze je jedno ci to je SATAI alebo SATA II...nie?
nieje... SATAII nepotrebuje ovladace... tym som si 100% isty ... jako som uz hore spominal mam SATAII a nepotrebujem to
a ved sata nieje hlavne o tom ze ma vyssie prenosove rychlosti a da sa na nic robit tie raid zapojenia cim sa to moze zrychlit tym ze zapisuje na dva disky naraz ciastocne data na jeden a ciastocne data na druhy (potom ked odide jeden disk tak aj druhy je nepouzitelny - myslim data na nom ) alebo ze sa nahravaju na oba disky rovnake veci naraz (ked odide jeden prestne tie iste veci su stale este na druhom)... ci sa mylim???