zdravotne hladisko wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mademan
Light Star
Light Star

zdravotne hladisko wifi

Príspevok od používateľa mademan »

Zdravim,

nakolko v povodnej teme som na moj mierne OT prispevok nedostal odpoved, kopirujem ho v povodnom zneni, rad by som vedel nazory na danu situaciu.

Par teoretickych uvah, spoluziacka ma doma wifi siet, no router je vraj o tri izby dalej a spojenie v jej izbe je velmi nestabilne. Pocitac ma pod stolom, otoceny tak aby omni antena z karty bola co najblizsie routru. Druhy komp je hned pri routri a vraj nema problem so spojenim.

Predpokladam teda ze bud maju dom postaveny z nejakych malo priepustnych materialov vo velkej miere, mozno maju nabytok z ocele, neviem, alebo ide jednoducho o malo citlive/vykonne komponenty. Pokial spravne chapem teoriu a odstup signalu od sumu je v jej pripade niekolko malo dB, pri omni antene 2,14dBi, jej vymena za vykonnejsiu smerovu antenu namierenu na router by mala pomoct. (?)

Otazka, je zdraviu skodlive pouzivat v indoor prostredi vykonne smerove anteny tak, ze ludia bezne prechadzaju cez ich main lobe?

Vdaka za odpovede,
mademan
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

Nie je nepravdou ze google som nepozeral, otazku som polozil zhone a ako doplnok hlavneho topicu. Linky som pozrel, v ziadnom vsak myslim neskumali exaktne aky efekt ma prolongovane vystavenie cloveka ziareniu vykonnej smerovej anteny z velmi kratkej vzdialenosti.

Kazdopadne, hned ako budem mat cas to pozriem.
Napísať odpoveď