Novo poskladane pc nenabehne

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Jesen
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Novo poskladane pc nenabehne

Príspevok od používateľa Jesen »

Zdravim pani,
skladal som zase dalsiu zostavu kupenu cez alza.sk.
jedna sa o E2200, 2GB Adata Vitesta 800Mhz EE, Asus P5K SE, skrinka CM Elite 330, 500gb Samsung, Xilence
zdroj 500W, hd2600XT 256mb ddr3.
osadil som procesor na dosku s chladicom arctic alpine 7 pro, pridal ramky, dosku vlozil do casu, napojil zdroj a skusil spustit. roztocili sa ventilatory, akoze vsetko v poriadku, no po par sekundach (2-5s) sa resetol a takto stale dokola.
tak som to vypojil a skusil zapojit suciastky znova, skusil reset cmos, pravda je taka, ze teraz sice svieti led dioda na doske, ale teraz sa pc nepusti uz vobec, cize ani ventilatory, ani zdroj nenabehne..v com je najpravdepodobnejsi problem? doska alebo zdroj?
ak vyskusam u kamarata iny zdroj, neriskujem, ze poskodim ten v pripade, ze je doska zla?
deblasco
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

imho zle zasunuta vga, cpu alebo ram...

/////EDIT:
este skus ci sa dostanes do biosu...
mas aku vga? ma externe napajanie? je pripojene?
nahodou... nemas zapnuty switch na resete biosu? pre istotu ho vytiahni...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zdroj tym neposkodis. Tazko je takto radit, skusil by som vylucit konkretne komponenty, pouzitim pozicanych a funkcnych.
Jesen
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

vsetko bolo dobre zapojene, len ked bol 4pin do dosky pripojeny, tak sa dokola restartoval, nedostal som sa ani do biosu, resp no signal pre monitor...teraz ten zdroj nenabehne vobec...
snad nezobral dosku alebo cpu

deblasco: vga je hd2600xt pcie, nema externe napajanie.
cmos som resetoval s jumperom, aby som vylucil zle nastavenie biosu od vyroby.
Jesen
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

zistil som, ze zdroj funguje...samostatne ide, ked prepojim zeleny a cierny kablik na svorkovnici...
nejde vsak, ked ho zapojim do dosky...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

Jesen napísal:zistil som, ze zdroj funguje...samostatne ide, ked prepojim zeleny a cierny kablik na svorkovnici...
imho doska je kaput... od vyroby... uz som to zazil...
Jesen
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

aj ked povodne sa roztocili vetraciky, avsak sa to stale resetovalo???
a co cpu? chladic bol nasadeny ok, skusal som aj box.
vetraciky isli aj v case
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Jesen napísal:zistil som, ze zdroj funguje...samostatne ide, ked prepojim zeleny a cierny kablik na svorkovnici...
Meral si vystupy toho zdroja?To ze sa ti roztocia ventilatory,neznamena,ze je zdroj OK.Doska posiela signal spat na konektor ktory si ty prepojil"natvrdo".Doska ho posiela spat v pripade ak je vsetko OK.A chyba moze byt aj chybajuci signal,popr.napatie jednej vetvy vystupu zdroja,koli ktoremu doska signal spat neposle..

Najistejsie to mas,ak zdroj skusis na inej doske.Hoci tu to vyzera na dosku,ale jeden nikdy nevie..
Jesen
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

chlapci, mozno ma budete mat za blazna, ale nasiel som zavadu..bola to sice doska, ale ziadny problem zapojenia, ale uchytenia dosky, tie sroby boli totiz pritiahnute viac ako sa doske pacilo a ta zrejme doliehala az na kovovu cast skrinky, co mohlo sposobovat tie vypadky, resp nenabehnutia..ochrana proti skratu alebo take nieco...velmi vam vsak dakujem za rady, aspon som zase o nieco mudrejsiii
patrez
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa patrez »

Jesen napísal:chlapci, mozno ma budete mat za blazna, ale nasiel som zavadu..bola to sice doska, ale ziadny problem zapojenia, ale uchytenia dosky, tie sroby boli totiz pritiahnute viac ako sa doske pacilo a ta zrejme doliehala az na kovovu cast skrinky, co mohlo sposobovat tie vypadky, resp nenabehnutia..ochrana proti skratu alebo take nieco...velmi vam vsak dakujem za rady, aspon som zase o nieco mudrejsiii
Presne toto sa mi stalo ked som skladal svoj kompa a nikto mi nevedel poradit. Ale ked som vybral dosku na nevodivu podlozku a napojil vsetko tak to islo ok :) Vtedy som stravil dobre tri hodiny maximalnych nervov
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Podobyn problem, akurat mne sa PC zapne, zacne bootovat, najde disk... a bum koniec, povie ze nenaslo nikde PS2 klavesnicu, nieco ze "usb over" a bad cmos settings. Zrestovanie cmos, nepomohlo. Dnes som dal staru dosku so starym CPU, a hla, klavesnica odfajcena !!! :) No bodaj ho stislo kkta. Teraz cakat 30 dni na reklamaciu v alze :?
Napísať odpoveď