Novo poskladane pc nenabehne
-
Jesen
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Novo poskladane pc nenabehne
Zdravim pani,
skladal som zase dalsiu zostavu kupenu cez alza.sk.
jedna sa o E2200, 2GB Adata Vitesta 800Mhz EE, Asus P5K SE, skrinka CM Elite 330, 500gb Samsung, Xilence
zdroj 500W, hd2600XT 256mb ddr3.
osadil som procesor na dosku s chladicom arctic alpine 7 pro, pridal ramky, dosku vlozil do casu, napojil zdroj a skusil spustit. roztocili sa ventilatory, akoze vsetko v poriadku, no po par sekundach (2-5s) sa resetol a takto stale dokola.
tak som to vypojil a skusil zapojit suciastky znova, skusil reset cmos, pravda je taka, ze teraz sice svieti led dioda na doske, ale teraz sa pc nepusti uz vobec, cize ani ventilatory, ani zdroj nenabehne..v com je najpravdepodobnejsi problem? doska alebo zdroj?
ak vyskusam u kamarata iny zdroj, neriskujem, ze poskodim ten v pripade, ze je doska zla?
skladal som zase dalsiu zostavu kupenu cez alza.sk.
jedna sa o E2200, 2GB Adata Vitesta 800Mhz EE, Asus P5K SE, skrinka CM Elite 330, 500gb Samsung, Xilence
zdroj 500W, hd2600XT 256mb ddr3.
osadil som procesor na dosku s chladicom arctic alpine 7 pro, pridal ramky, dosku vlozil do casu, napojil zdroj a skusil spustit. roztocili sa ventilatory, akoze vsetko v poriadku, no po par sekundach (2-5s) sa resetol a takto stale dokola.
tak som to vypojil a skusil zapojit suciastky znova, skusil reset cmos, pravda je taka, ze teraz sice svieti led dioda na doske, ale teraz sa pc nepusti uz vobec, cize ani ventilatory, ani zdroj nenabehne..v com je najpravdepodobnejsi problem? doska alebo zdroj?
ak vyskusam u kamarata iny zdroj, neriskujem, ze poskodim ten v pripade, ze je doska zla?
-
Jesen
Light Expert
vsetko bolo dobre zapojene, len ked bol 4pin do dosky pripojeny, tak sa dokola restartoval, nedostal som sa ani do biosu, resp no signal pre monitor...teraz ten zdroj nenabehne vobec...
snad nezobral dosku alebo cpu
deblasco: vga je hd2600xt pcie, nema externe napajanie.
cmos som resetoval s jumperom, aby som vylucil zle nastavenie biosu od vyroby.
snad nezobral dosku alebo cpu
deblasco: vga je hd2600xt pcie, nema externe napajanie.
cmos som resetoval s jumperom, aby som vylucil zle nastavenie biosu od vyroby.
Meral si vystupy toho zdroja?To ze sa ti roztocia ventilatory,neznamena,ze je zdroj OK.Doska posiela signal spat na konektor ktory si ty prepojil"natvrdo".Doska ho posiela spat v pripade ak je vsetko OK.A chyba moze byt aj chybajuci signal,popr.napatie jednej vetvy vystupu zdroja,koli ktoremu doska signal spat neposle..Jesen napísal:zistil som, ze zdroj funguje...samostatne ide, ked prepojim zeleny a cierny kablik na svorkovnici...
nejde vsak, ked ho zapojim do dosky...
Najistejsie to mas,ak zdroj skusis na inej doske.Hoci tu to vyzera na dosku,ale jeden nikdy nevie..
-
Jesen
Light Expert
chlapci, mozno ma budete mat za blazna, ale nasiel som zavadu..bola to sice doska, ale ziadny problem zapojenia, ale uchytenia dosky, tie sroby boli totiz pritiahnute viac ako sa doske pacilo a ta zrejme doliehala az na kovovu cast skrinky, co mohlo sposobovat tie vypadky, resp nenabehnutia..ochrana proti skratu alebo take nieco...velmi vam vsak dakujem za rady, aspon som zase o nieco mudrejsiii
-
patrez
Amateur
Presne toto sa mi stalo ked som skladal svoj kompa a nikto mi nevedel poradit. Ale ked som vybral dosku na nevodivu podlozku a napojil vsetko tak to islo okJesen napísal:chlapci, mozno ma budete mat za blazna, ale nasiel som zavadu..bola to sice doska, ale ziadny problem zapojenia, ale uchytenia dosky, tie sroby boli totiz pritiahnute viac ako sa doske pacilo a ta zrejme doliehala az na kovovu cast skrinky, co mohlo sposobovat tie vypadky, resp nenabehnutia..ochrana proti skratu alebo take nieco...velmi vam vsak dakujem za rady, aspon som zase o nieco mudrejsiii
-
kukiak
Addict
Podobyn problem, akurat mne sa PC zapne, zacne bootovat, najde disk... a bum koniec, povie ze nenaslo nikde PS2 klavesnicu, nieco ze "usb over" a bad cmos settings. Zrestovanie cmos, nepomohlo. Dnes som dal staru dosku so starym CPU, a hla, klavesnica odfajcena !!!
No bodaj ho stislo kkta. Teraz cakat 30 dni na reklamaciu v alze