Zaujimali by ma veci ako more a nakupovanie...
Dubaj
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Bol som minule leto.
Je tam bombovo len to teplo ... v noci 25-31°C cez den 45-55°C
Cize cez den si prechadzky odpusti, to teplo az pali na kozi. Jedine v Aute alebo v Nakupnych centrach ... Tam maju 20°C niekde aj menej.
More je jak tepla polievka ale kupat sa da
Potraviny su tam celkovo velmi lacne ... Ovocie 1. Tieda ... ale zelenina to racej nie. Cokolada tam stala velmi zaujimavo ... Klasicka Milka 190Sk a tie 300g Cokolady okolo 300Sk v prepocte
Benzin je za par supiek 17SK/l Natural 95 21Sk/l Shell V-Power Racing
Ludia su velmi sympaticky cize odporucam ... urcite tam je co pozerat.
Je tam bombovo len to teplo ... v noci 25-31°C cez den 45-55°C
Cize cez den si prechadzky odpusti, to teplo az pali na kozi. Jedine v Aute alebo v Nakupnych centrach ... Tam maju 20°C niekde aj menej.
More je jak tepla polievka ale kupat sa da
Potraviny su tam celkovo velmi lacne ... Ovocie 1. Tieda ... ale zelenina to racej nie. Cokolada tam stala velmi zaujimavo ... Klasicka Milka 190Sk a tie 300g Cokolady okolo 300Sk v prepocte
Benzin je za par supiek 17SK/l Natural 95 21Sk/l Shell V-Power Racing
Ludia su velmi sympaticky cize odporucam ... urcite tam je co pozerat.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
Tomasko
Guru wannabe
no taky tvoj styl, myslim, obleceniep4ra napísal:Odlietam v nedelu do Abu-Dhabi a pojdem do Dubaja. Podla slov kamarata, ktory tam byva je teraz dost teplo. Obchody tam najdes vsetky mozne. Hovoril, ze v Dubaji zije 202 narodnosti, preto sa musia prisposobit kazdemu, cize kazdy si tam najde to svoje. Az sa vratim, podelim sa o zazitky.
ides na tyzden?
k tomu prispevku hore: vies, ale v hale si nezalyzujes vsade
-
Shark NX
Addict
To lyziarske centrum je bombove ... bol som tam 3x
Ceny za pozicanie lyzi a kombinezy su malinke ... uz si presne nepamatam kolko to presne stalo ale som sa smial ze Velka Raca oscadnica je niekedy drahsia.
Aj sneh tam maju v pohode len je cisto umely cize sa tak neprirodzene sprava pod lyzami ale 2-3x si to das zo svahu a zvyknes si
A obchody ... Kym som presiel jeden zabralo mi to 11hodin a vyber tam je neuveritelny cize urcite si vyberes.
Len pre porovnanie Aupark v BA je asi 1/20 Celeho nakupneho centra v Dubai. Cesta z Geant (ako Carrefour) na parkovisko mi trvala hodinu a to som siel svizne.
Podla Googlu tam je teraz 21-28°C Cez den 17-19°C V noci
Ceny za pozicanie lyzi a kombinezy su malinke ... uz si presne nepamatam kolko to presne stalo ale som sa smial ze Velka Raca oscadnica je niekedy drahsia.
Aj sneh tam maju v pohode len je cisto umely cize sa tak neprirodzene sprava pod lyzami ale 2-3x si to das zo svahu a zvyknes si
A obchody ... Kym som presiel jeden zabralo mi to 11hodin a vyber tam je neuveritelny cize urcite si vyberes.
Len pre porovnanie Aupark v BA je asi 1/20 Celeho nakupneho centra v Dubai. Cesta z Geant (ako Carrefour) na parkovisko mi trvala hodinu a to som siel svizne.
Podla Googlu tam je teraz 21-28°C Cez den 17-19°C V noci
-
hojko
Site Admin
Re: Dubaj
Ako to tam teraz vyzera??? Dostal som zaujimavu ponuku a mam moznost ist s kamaratom na vylet do Dubaja, platili by sme si len letenku a nejaku tu stravu, mali by sme ist na jesen (zrejme oktober). Ubytovanie by sme mali vybavene, viacmenej aj auto..., takze sa mi to celkom pozdava a bola by skoda to nevyuzit. Prebehol som par clankov a info na nete, ale moc som toho nenasiel. Co som sa docital, tak ze ceny v normalnych restauraciach su porovnatelne s tymi nasimi, ale najdu sa aj luxusne restauracie, kde sa clovek moze najest len par krat za zivot, bez toho, aby si bral uver na Slovensku.
-
Fabo
Hardcore addict
Ak mas moznost byt tam s niekym miestnym, ist si pozriet stary Dubaj, Sharjah, zajst si do puste ci Abu Zabi... tak urcite sa da odporucat. Cenovo sa tam da celkom normalne fungovat ako u nas, cosi trochu drahsie, cosi trochu lancejsie.
Vyzera to tam teraz vyborne. Bol som tam minuly rok, stravil som tam dva tyzdne. Byval som v emirate Sharjah, co mi neskutocne vyhovovalo, nakolko to tam nebolo az tak preludnene.
Ceny v Dubaji su zhruba na urovni nasich. Su tam restiky, kde je lacno, no su tam aj take, co nie su kazdodenne. Ked sa ale budes chciet stravovat normalne, nemas problem.
Co sa v Dubaji oplati, to je zlato a striebro. Da sa tam s nimi nadherne zjednavat, niekedy sa da taka cena zjednat, ze clovek by bol debil, keby to zoberie na prvu supu. Nemusis sa bat, ze je to nejake "macacie" zlato, vsetko je to prave.
Ku atrakciam - odporucam safari (vylet na dzipoch do puste), navstevu Burj al Arab, Burj Khalifa a aj miestne trhy - Spice Souk a Gold Souk. Pokial mas rad obchodaky, tak chod do Dubaj Mall, alebo Mal of Emirates. Len bud nachystany na to, ze to nie je ako Tesco, alebo Aupark - ani rozlohou a ani cenami. Osobne som lutoval, ze som tam siel, pretoze veci tam su nekupitelne, maximalne si tam kupis veci, take ako u nas, no o nieco drahsie. Osobne lyzovanie v Dubaji povazujem za zhovadilost, je to skor pre ludi, co nevedia, co je sneh. Jo a odporucam ist do Dubaj Mall a jeho naaaaaaaaadherneho akvarka - je to najvacsie "indoor" akvarko na svete, ktore sa proste oplati okuknut.
Bezpecnost - nemusis sa vobec strachovat o to, ze ta tam niekto okradne, alebo tak. Dubaj a ine emiraty je proste bez kriminality. Take nieco, ako nechat si fotak a tasku na stoliku v restike a ist na WC, ci nechat si to na plazi, nebol ziadny problem. Ako mi vysvetlovali tamojsi, nikto sa tam neopovazi kradnut, pretoze ak ta usvedcia, odtnu ti ruku(y). Takze Dubaj povazujem za jedno z najbezpecnejsich miest na svete, ziadny strach.
Pocko - tam je zamracene 2 necele dni do roka.
Podla slov taxikara (velmi kamaratsky), v dubaji okrem slnka nic ine nevidel. A ked aj, tak si to nepamata. Bol som tam v Auguste, co je v Dubaji taka mala "uhorkova sezona", ale oplatilo sa mi to. Nic tam nebolo preludnene. Ohladom teplot - priletel som tam o pol noci a bolo 37 stupnov. Cez den bolo v priemere 44-46 stupnov, no dva dni boli extremne a to tam bolo 51 stupnov. Kto sa nepoti vobec, tam by sa uz zacal. Ja sledoval, ako sa mi tvoria kvapky potu saji po tele.
Ak by ta este cosik zaujimalo, kludne napis, aj tak ti neodpisem.
Ceny v Dubaji su zhruba na urovni nasich. Su tam restiky, kde je lacno, no su tam aj take, co nie su kazdodenne. Ked sa ale budes chciet stravovat normalne, nemas problem.
Co sa v Dubaji oplati, to je zlato a striebro. Da sa tam s nimi nadherne zjednavat, niekedy sa da taka cena zjednat, ze clovek by bol debil, keby to zoberie na prvu supu. Nemusis sa bat, ze je to nejake "macacie" zlato, vsetko je to prave.
Ku atrakciam - odporucam safari (vylet na dzipoch do puste), navstevu Burj al Arab, Burj Khalifa a aj miestne trhy - Spice Souk a Gold Souk. Pokial mas rad obchodaky, tak chod do Dubaj Mall, alebo Mal of Emirates. Len bud nachystany na to, ze to nie je ako Tesco, alebo Aupark - ani rozlohou a ani cenami. Osobne som lutoval, ze som tam siel, pretoze veci tam su nekupitelne, maximalne si tam kupis veci, take ako u nas, no o nieco drahsie. Osobne lyzovanie v Dubaji povazujem za zhovadilost, je to skor pre ludi, co nevedia, co je sneh. Jo a odporucam ist do Dubaj Mall a jeho naaaaaaaaadherneho akvarka - je to najvacsie "indoor" akvarko na svete, ktore sa proste oplati okuknut.
Bezpecnost - nemusis sa vobec strachovat o to, ze ta tam niekto okradne, alebo tak. Dubaj a ine emiraty je proste bez kriminality. Take nieco, ako nechat si fotak a tasku na stoliku v restike a ist na WC, ci nechat si to na plazi, nebol ziadny problem. Ako mi vysvetlovali tamojsi, nikto sa tam neopovazi kradnut, pretoze ak ta usvedcia, odtnu ti ruku(y). Takze Dubaj povazujem za jedno z najbezpecnejsich miest na svete, ziadny strach.
Pocko - tam je zamracene 2 necele dni do roka.
Ak by ta este cosik zaujimalo, kludne napis, aj tak ti neodpisem.
Kazdy hotel ma jasne napisane, ci je "dry", alebo "free". To znamena, ze v jednom ti naleju a predaju alkohol, v druhom je to zakazane. V Sharje, v celom emirate, je alkohol zakazany zakonom, tzn. ze ti nenaleju nikde. V potravinach som sice nejaky alkohol videl, ale nekupoval som ho. Preto predpokladam, ze ked si ho kupis, mozes ho pit iba v sukromi na hotelovej izbe.
V emirate Dubaj by s dostupnostou a predajom alkoholu byt nemal. Ale radsej sa spytaj vopred. Taktiez som niekde cital, ze opilost je trestny cin, ale teraz neviem, pre ktory emirat to platilo. Preto, pozor na chlast, nestoji to za to platit mastnu pokutu, alebo stravit 2 tyzdne v base.
Ja som si priniesol svoj vlastny alkohol 52% kalvados, nieco cez liter. Na letisku a ani nikde inde problem nebol. Zaklad je schovavat sa a neprehnat to.
V emirate Dubaj by s dostupnostou a predajom alkoholu byt nemal. Ale radsej sa spytaj vopred. Taktiez som niekde cital, ze opilost je trestny cin, ale teraz neviem, pre ktory emirat to platilo. Preto, pozor na chlast, nestoji to za to platit mastnu pokutu, alebo stravit 2 tyzdne v base.
Ja som si priniesol svoj vlastny alkohol 52% kalvados, nieco cez liter. Na letisku a ani nikde inde problem nebol. Zaklad je schovavat sa a neprehnat to.
-
seth82
Darca
A to sú ktoré? Mám skúsenosti s transfer vízami na 3 dni..Či myslíš na iné, pracovné?
Je mozne zohnat ubytko ale na 7-8 dni v nejakom slusnom hoteli do 400-500 €? Videl som teraz akcie na letenky, tak rozmyslam, ze by nebolo od veci sa tam ist pozriet. Popr. viete nejaky hotel, ubytovanie odporucit?