Spuchnute mandle..pliis help surne :(

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

mi-chau napísal:ved fajn, len naznacujem, ze to ze to mame neznamena ze to ma vyznam, vid apendix
Spešl pre teba, nemohla som si odpustiť :D
Červovitý prívesok sa nachádza na mieste, kde tenké črevo prechádza do hrubého čreva. Funkcia tenkého čreva je tráviť. Prijímaná potrava sa rozloží, živiny si telo vezme a zvyšky odchádzajú von. Funkciou hrubého čreva je z týchto zvyškov niečo zabsorbovať, hlavne vodu, a ostatné posunúť mimo tela. V hrubom čreve, na rozdiel od tenkého, je veľa baktérií, ktoré sú v tejto lokalite užitočné. To je dôvod, prečo potrebujeme „brušnú mandľu“. Jej úloha je robiť určité rozhranie medzi tenkým a hrubým črevom, medzi bakteriálnym a nebaktériovým prostredím. Slepé črevo má teda podobnú funkciu ako mandle v ústach. Histologicky a anatomicky je to črevo, ale nachádza sa tam aj veľa lymfatického tkaniva. A lymfatický systém, ako vieme, má za úlohu zabezpečovať imunitu - obranyschopnosť organizmu.
//A ja som myslela, že sa potešíš. :wink:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

bolek napísal:vsakoake cudzie slova
:aasmile1: tak som sa dlhe roky mylil.. to vies, stara skola :?
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

dudo02 napísal:Zase na druhu stranu,mandle niesu jedinym lymfatickym tkanivom v tele cloveka..Tie sa nachadzaju na koreni jazyka,v samotnom hrtane a celkovo-v tele cloveka sa nachadza mnozstvo lymfatickych uzlin.Preto dolezitost mandli nie je mozno az taka nenahraditelna..

Ak vsak mandle nefunguju ako maju,dokazu do zivota cloveka priniest komlikacie zdravotneho charakteru,fakt v sirokom zabere..Samotne su zdrojom infekcii,alergii,ekzemov..Takze tam si myslim nie je o com-sup s nimi von.
Ano, mas pravdu v tom, ze lymfaticke tkanivo sa nachadza okolo krku a tvori tzv. Waldeyerov lymfaticky okruh. Myslim, ze krcne mandle su ako prve co sa dostavaju do styku s infekciou. Mandle su sucastou najbeznejsej brany infekcie, teda maju svoju ulohu v imunite.
V tele je mnozstvo uzlin- ano ale oni hned neposobia proti infektom, pretoze su ulozene niekde, kde ich primarne organizmus nepotrebuje.
Ano, mas pravdu, mozu byt velmi nebezpecnym zdrojom, ale to zalezi od toho, co to vyvovalo,teda od povodcu infekcie.

A este konkretne -mojej kamoske zistili, ze ma v mandiach bakteriu ktora sa vola Streptokokus pyogenes. Nema znefunkcnene madle a ani ich nema zvascene, ale napriek tomu ich chcu vybrat. Ona s tym nesuhlasi a ani si ich nevyberie, myslim si , ze robi dobre.

A este zalezi od konkretneho pripadu, ci vybrat alebo nie.
SIX
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SIX »

na ulavenie odporucam cesnak s medom, ak ti predpisala penicilin a niesi nejak nan imunny, kym zabere to trva 2-3 dni takze nic stym nenarobis, treba sa ti zasobit, mentolovymi cukrikami naj su golie
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

bell napísal:A este konkretne -mojej kamoske zistili, ze ma v mandiach bakteriu ktora sa vola Streptokokus pyogenes. Nema znefunkcnene madle a ani ich nema zvascene, ale napriek tomu ich chcu vybrat. Ona s tym nesuhlasi a ani si ich nevyberie, myslim si , ze robi dobre.
v prvom rade by sa toto malo liecit antibiotikami. ak jej nezaberaju tak vybratie mandli by som pokladal za logicku volbu. mat streptokoka, ktoreho sa nemozes (inak) zbavit v organizme za cenu ze ti nevyberu mandle nie je ziadna vyhra.
inac ja som zvykol mavat caste zapaly hrdla (aj streptokokoveho povodu) az mi nakoniec mandle vybrali a odvtedy nic... takze to berem ako pozitivum. na druhej strane citim vacsiu zataz na priedusky hlavne co sa tyka hul... fajcenia. a tiez viac pijem (myslim vodu :P ) co je ale v podstate plus lebo lepsie dodrzujem pitny rezim
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ViRuS napísal:v prvom rade by sa toto malo liecit antibiotikami. ak jej nezaberaju tak vybratie mandli by som pokladal za logicku volbu. mat streptokoka, ktoreho sa nemozes (inak) zbavit v organizme za cenu ze ti nevyberu mandle nie je ziadna vyhra.
inac ja som zvykol mavat caste zapaly hrdla (aj streptokokoveho povodu) az mi nakoniec mandle vybrali a odvtedy nic... takze to berem ako pozitivum. na druhej strane citim vacsiu zataz na priedusky hlavne co sa tyka hul... fajcenia. a tiez viac pijem (myslim vodu :P ) co je ale v podstate plus lebo lepsie dodrzujem pitny rezim
ked si mal caste zapaly mandli, myslim si, ze je v tomto pripade dobre, ked ti ich odstranili. a ked ti ich uz clovek nema tak by si mal davat lespi pozor na svoje hrdlo, to je jasne. :)

moja kamoska liecila sa antibiotikmi , ktore nezabrali, ale nema s nimi vyrazne problemy a asi si ich ani nevyberie.
jaroslavzatko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jaroslavzatko »

dost dobra tema,len neviem ci to myslis naozaj,alebo si robis srandu. Ak mas naozaj problem,tak pre druhy krat,ked pojdes lekarke,spomen jej bioparox,je to slabsie antibiotikum,aplikacia do hrdla alebo nosa pri zapalovych ochoreniach a za 2 dni mas pokoj. Je to francuzky vyrobok,bezne kupis aj v lekarni (penicilin neznasam-fobia z detstva-vsetci sirup a ja penicilin)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

taaakze... Rano som sa zobudil, a klud.. Mandle som este kusok citil..ale po chvili to bola uplna pohoda.. Nevem teras, ze co zrovna mi na to pomohlo.. Ale ta slana voda bola fest ucinna.. Jak tam volakde bolo napisane, bakterie sa v slanom prostredi nerozmnozuju...Takze tak.. Len sa teras trocha bojim jest aj dalej ten penicilin..este 5 dni..hruza..lebo jem tje najvacsie, nad 70kg ked mam, ale ja mam iba 68.. a tez mam z neho fobiu.. ked som bol maly, ta som mal zapal obliciek, a jedol som ho pol roka..fuj.. Tabletky som posledne 4 roky nejedol absolutne ziadne.. Chory som bol naposledy pred siedmimi rokmi..aj to jeden den.. mam strasne moc silny imunitny system..jak povedala alergologicka.. a tak, teras sa citim, ako by mi nic nebolo.. no uvidim..Segre mandle vybrali,ked bola mala.. a chora je furt.. ja som chory vobec.. vlastne az vcera.. Nevyznam sa do tych lymfatickych tych, ale mandle zachycuju vsetek sajrajt, ked dychame ustami... su potrebne dost.. zatjal mam v plane to co na sebe mam, nehat to tam, kde to je..
Arthas06
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arthas06 »

ti kokos ja mam teraz taky isty problem mam opuchnutu lavu mandlu už asi 4 dni kloktam tiez tantum verde dufam že to pomôže ved ani najesť sa nemôžem
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

no uz aj ja mam spominany problem :(

som odhodlany bojovat, uz ma to trapi asi tak tyzden ale ..

popravde som netusil dlho ze to mozu byt mandle, ja ze sa mi tam v hrdle nieco "zakliesnilo" .. :roll:

drzte palce, a hadzte kludne rady, pokial mate nieco zaujimave.. skusim vsetko..
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja uz mandle nemam..:) a osobne fakt s tym nie je sranda ak ti velmi opuchnu mandle mozes z toho zomriet spoluziak tak lezal 3 dni myslel ze to bolo od zuba opuchnute a nakoniec to na poslednu chvilu na pohotovosti museli riesit..
a ble ked ti to opucha tak to potom rezu aby ti ten hnis vysiel..a robia to kazdy den rano skutocne prijemne to je :)))
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

aj mne ich vybrali,nemal som ich ani opuchnute ale byval som casto chory tak doktor sa ma opytal ci ich chcem dat von a ja ze ano.Nieje to nic hrozne
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

no ja ale niesom chory, len mam opuchnute mandle.. iba to..
Napísať odpoveď