Plávajúca podlaha - pokládka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Leo15951
Light Star
Light Star

Plávajúca podlaha - pokládka

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

hlavne nechaj medzeru medzi stenou a podlahou. na kazdej strane aspon 1-2cm.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Sam som si polozil podlahy v dvoch izbach. Podstate, nemal by si mat s nicim problem, len treba byt dosledny. Btw, radsej by som daval aj lepidlo, bo ked sa podlaha o nieco zosusi, vzniknu ti medzery. ; )
Leo15951
Light Star
Light Star

vymazane
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Ak je to CLICK-nelepi sa.Medzery je potrebne nechavat vsade,koli dilatacii(roztahovaniu,zmrstovaniu sa podlahy).Okolo stien das potom listy a okolo miest ako je zarubna,radiatorove rury pouzijes tmel,ktory zodpoveda farebnemu odtienu tvojej podlahy.Avsak okolo rur,zarubni nechavaj medzery mensie-koli estetike.Viacmenej to dorez presne,aby si tam ten kus vedel volne polozit-nie ze ho tam budes nabijat..Polystyren sa len polozi,cize sa nelepi.A mozes ho davat presne ku stenam.Tak presne to dorezavat je babracka-ak tam nechas medzery 0,5 cm,nic nestane(tiez,aby ho bolo mozne volne polozit).S tou rurou sa netrap,kludne tam ten kusok podlahy moze ist-nakoniec,nic ine ti neostava.A po skonceni mozes hned nosit nabytok,nakolko to je CLICK.Samozrejme pri pokladani polystyrenu a aj podlahy pouzi"tehlovu väzbu".
Leo15951
Light Star
Light Star

vymazane
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

aj na telefone mas napisane ze spolahlivo funguje len do -5°C a predsa telefonues aj v krutejsich mrazoch :-)

... kazdopadne by nebolo vhodne napriklad pokladat podlahu hned po tom ako si ju doniesol z mrazu, musi vyrovnat teplotu s okolim (kvoli spominanej dilatacii) ... inak potom nezabudni zasparovat tu podlahu ... sice sa da poskladat bez vacsich medzier, ale aj mala medzera je stale medzera, a ked ti nahodou vytecie z kvetinaca alebo co, tak to pretecie pod podlahu a potom to potom moze robit bordel ... na to sparovanie existuju vseliake specialne hmoty, ale celkom splahlivo sa to da aj ked to spravis tym lepidlom na podlahy ... s dobre zasparovanou podlahou sa nemusis bat ani serioznejsich mlaciek, hlavne ak je este aj osetrovana tymi pripravkami s voskom :-) ...
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

ja si myslím že by si nemal mať s ničím problém ale treba to ponapájať fakt dosledne..a nezabudni na lišty :)
ja som s otcom poskladal obývačku a jedna báseň..pri bledších parketách viac vidno medzeri a preto treba byť doslednejší ale pri tmavších to neni vidno ale samozrejme to netreba odfláknuť :)
Napísať odpoveď