To si clovek moze rovno dat takeho vinecka ako denaturovany lieh
Kód: Vybrať všetko
http://en.wikipedia.org/wiki/Everclear_(alcohol)Kód: Vybrať všetko
http://en.wikipedia.org/wiki/Everclear_(alcohol)
zralok: mas na mysli flambovanie? tak to snad nie!Shark NX napísal:Uz 80% Robi take problemy ze dovi.
Cize 95% Je urceny na riedenie resp ako zaklad na Likery, Flabovanie atd...
Because of their high alcohol content, in the United States, many low end restaurants flambé with liquors such as Everclear or 151. However, these spirits are highly flammable and are considered much too dangerous by other restaurants. Wines and beers have too little alcohol and will not flambé. Rum, cognac, or other flavorful liqueurs that are about 80 USA proof (40% alcohol) are considered ideal.
No da sa..Ale taketo palenocky ako trnkovica malinovica,slivovica,drienkovica atd..,je imho najlepsie palit oklo 55.Pretoze ak clovek ide vyssie,tak zanika ta chut...krupica_dnb napísal:vpodohiče, 80siatka trnkovica sa dapit no problem... akurat ze alkohol nad 60% obsahu etanmolu denaturuje bielkoviny, a to je vacsi problem...
Nechapem princip na akom to funguje. Etanol ako etanol, rozdielna je len koncentracia. To ako ked vypijem liter 50% chlastu (co cini pol litra etanlou) moje bielkoviny nebudu denaturovane a ked vypijem 0,625 litra 80% alkoholu (co cini 0,5 litra etanolu) tak to uz denaturuje bielkoviny? IMHO divne, objasni.krupica_dnb napísal:vpodohiče, 80siatka trnkovica sa dapit no problem... akurat ze alkohol nad 60% obsahu etanmolu denaturuje bielkoviny, a to je vacsi problem...
asi ked je menej alkoholu=>viac vody, sa to tym rozriedi nie?axXis napísal:Nechapem princip na akom to funguje. Etanol ako etanol, rozdielna je len koncentracia. To ako ked vypijem liter 50% chlastu (co cini pol litra etanlou) moje bielkoviny nebudu denaturovane a ked vypijem 0,625 litra 80% alkoholu (co cini 0,5 litra etanolu) tak to uz denaturuje bielkoviny? IMHO divne, objasni.
No a? Ako som uz napisal. Predstav si, ze mas cisty lieh-ten by podla teba mal denatoruvat. A teraz ten lieh nalejes do vody tak aby to malo uz len 75%. Stale je to ten isty lieh ale uz ako denaturovat nebude? Mysli trochu.SchYzo napísal:asi ked je menej alkoholu=>viac vody, sa to tym rozriedi nie?
no nebude lebo je mensia koncentracia...je podla teba jedno ci vypijes 90% u alebo 0.0001%nu HCL?axXis napísal:No a? Ako som uz napisal. Predstav si, ze mas cisty lieh-ten by podla teba mal denatoruvat. A teraz ten lieh nalejes do vody tak aby to malo uz len 75%. Stale je to ten isty lieh ale uz ako denaturovat nebude? Mysli trochu.