Save Windows XP - Zachrante Windows XP !

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Sry nechcel som nadavat na windows to len SchYzo ma vitocil.Ja osobne som pouzival windows uz od detstva vtedy to bol jeden z prvych 3.11 tusim a pouzival som ho dlhe roky az do verzie XP.Je to dobry operacny system ale kazdemu vyhovuje daco ine.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

jorg22 napísal:Sry nechcel som nadavat na windows to len SchYzo ma vitocil.Ja osobne som pouzival windows uz od detstva vtedy to bol jeden z prvych 3.11 tusim a pouzival som ho dlhe roky az do verzie XP.Je to dobry operacny system ale kazdemu vyhovuje daco ine.
sry nemal som do teba rypat ale mna vytocila ta tvoja detinska veta (a trochu aj ta gramatika :D ). nehnevaj sa :wink: :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

micpu napísal:kaslem na vistu... velke naroky+nestabilita (windows vseobecne a vista tiez nebude ina)+podrazy microsoftu k svojim zakaznikom+ vsetky ostatne zle veci :P =prejdi na Linux :lol: v dnesnej dobe uz Linux neni naozaj ziaden problem...so vsetkymi tymi nadstavbami moze nan prejst kludne aj cela firma...k beznemu uzivaniu Linuxu clovek dnes uz nemusi byt ziaden programator... moja mama -bola uz asi na desiatich tych pc kurzov pre dochodcov a stale si ani pocitac poriadne nevie zapnut :P - sa v Linuxe naucila zachvilu ako si otvorit mozillu alebo open office a robit si tam co potrebuje....stacila by len trosku vacsia podpora zo strany vyvoju programov aby boli s Linuxom kompatibilne (co na najviac mrzi ze napr AutoCad neni)
no a preco tomu je tak preco mas milion linuxov a windowsov len par?windows je dost univerzalny a da sa nanom robit skoro vsetko - od beznych cinnosti, multimedia, hry az po niektore profesionalne veci, keby som mal ficat na linuxe s terajsimi narokmi tak by som musel ich mat nainstalovanych aspon 5, jeden by bol na multimedia, dalsi na office..., linux je daleko menej zlozity jak win a preto je aj stabilnejsi a ma mensie naroky uz len koli tomu ze neni taky univerzalny, dokym sa spusta windows tak nahrava do ramky tisice suborov aby bol pripraveny vsetko pouzivat za behu, linux tam nacita par ovladacov, graficke prostredie a to je tak vsetko

tak mi uz nikto nerozpravajte ze "prejdite na linux" lebo mam chut zabijat :smt071
mozno ste to zle pochopili ale distribucie jako ubuntu a jemu podobne urecene pre desktopove PC niesu tu nato aby konkurovali windowsu, kto ma rad linux si to naistaluje a je spokojny ale ja si myslim ze potencial linuxu je v sietach, serveroch a riadeni kdejakych zariadeni ale urcite nie na domacich ci kancelarskych pocitacoch
jorg22 napísal:Najlepsie by urobili keby Windowsi zrusili uplne a ludia by persli na linuxi, potom by sa zacali aj hry a milion dalsich veci na to virabat, a predsa je to stabilnejsie od winu a hlavne zadarmo.
kompatiblita ti daco hovori? neviem ako ty ale aby nejaka hra fungovala na milion distribuciach si nesom isty ako by to spravili
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Sheep prestan pisat dristy do problematiky o ktorej nemas ani paru. Len par periel vyberiem:

- keby som mal ficat na linuxe s terajsimi narokmi tak by som musel ich mat nainstalovanych aspon 5
- linux je daleko menej zlozity jak win (suverenne najvacsia perla)
- dokym sa spusta windows tak nahrava do ramky tisice suborov aby bol pripraveny vsetko pouzivat za behu, linux tam nacita par ovladacov, graficke prostredie a to je tak vsetko
- neviem ako ty ale aby nejaka hra fungovala na milion distribuciach si nesom isty ako by to spravili
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

t0m4s3 napísal:Sheep prestan pisat dristy do problematiky o ktorej nemas ani paru. Len par periel vyberiem:

- keby som mal ficat na linuxe s terajsimi narokmi tak by som musel ich mat nainstalovanych aspon 5
- dokym sa spusta windows tak nahrava do ramky tisice suborov aby bol pripraveny vsetko pouzivat za behu, linux tam nacita par ovladacov, graficke prostredie a to je tak vsetko
- neviem ako ty ale aby nejaka hra fungovala na milion distribuciach si nesom isty ako by to spravili
no a kde su tvoje argumenty ktorymi to vyvratis? to sa len pytam ja sa do Linux vs win rozumiem velky prd :)
Sheep
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Sheep prestan pisat dristy do problematiky o ktorej nemas ani paru. Len par periel vyberiem:

no a co ted? opisal si moj post co teraz?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

seth82, dobre vystihnute to s tym odbojom. ;)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Sheep napísal:no a co ted? opisal si moj post co teraz?
1. Možno si si nevšimol, ale aj Windows má rôzne verzie (na server by asi nikto normálny nepoužil verziu určenú pre desktop). S Linuxom si môže každý človek vyrobiť presne takú distribúciu, ako mu bude vyhovovať, takže pochybujem, že by niekto potreboval viac ako jeden Linux. Navyše sa tam veľa vecí dá nastaviť tak, aby vyhovovali v rôznych situáciách... (ale ty možno potrebuješ jeden Linux pre internetový prehliadač, jeden pre textový editor...)
2. Neviem, podľa čoho posudzuješ zložitosť programov, takže neviem, čo ti k tomu mám napísať.
3. Linux si do RAM načíta všetko, čo tam potrebuje mať. Windows tam načíta o pár vecí viac, ale to isté sa dá dosiahnuť aj v Linuxe (ja som ale nikdy preloader knižníc nepoužíval, lebo mi to pripadá zbytočné).
4. Ak bude hra používať OpenGL, OpenAL a X server na zisťovanie informácií o myši, klávesnici, gamepade... tak to bude fungovať na akomkoľvek OS, ktorý tie veci podporuje.
p4ra napísal:seth82, dobre vystihnute to s tym odbojom. ;)
Rovnakí ľudia existujú aj vo vzťahu k Linux. Keď majú na ploche iné pozadie ako majú vo Windowse, tak začnú vypisovať o tom, ako je Linux nepoužiteľný...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:no a co ted? opisal si moj post co teraz?
Teraz nic, iba ta chcem poprosit aby si nepisal vobec, miesto tych bludov co semtam napises a este sa pri tom tvaris ako odbornik.
Sheep
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Teraz nic, iba ta chcem poprosit aby si nepisal vobec, miesto tych bludov co semtam napises a este sa pri tom tvaris ako odbornik.
nehnevaj sa namna ked ti poviem ze odbornik si tu jedine ty, vsetko vies, do vsetko sa vyznas, rad sa necham tebou poucit, ale sracky "nepis bludy" mne ani nikomu nepomozu a kinga z teba neurobia a pak ma este spi*ujes zato co pisem bludy, jak myslis no, len mne by taketo spravanie na fore prislo tak trochu trapne :wink:
chrono napísal:1. Možno si si nevšimol, ale aj Windows má rôzne verzie (na server by asi nikto normálny nepoužil verziu určenú pre desktop). S Linuxom si môže každý človek vyrobiť presne takú distribúciu, ako mu bude vyhovovať, takže pochybujem, že by niekto potreboval viac ako jeden Linux. Navyše sa tam veľa vecí dá nastaviť tak, aby vyhovovali v rôznych situáciách... (ale ty možno potrebuješ jeden Linux pre internetový prehliadač, jeden pre textový editor...)
2. Neviem, podľa čoho posudzuješ zložitosť programov, takže neviem, čo ti k tomu mám napísať.
3. Linux si do RAM načíta všetko, čo tam potrebuje mať. Windows tam načíta o pár vecí viac, ale to isté sa dá dosiahnuť aj v Linuxe (ja som ale nikdy preloader knižníc nepoužíval, lebo mi to pripadá zbytočné).
4. Ak bude hra používať OpenGL, OpenAL a X server na zisťovanie informácií o myši, klávesnici, gamepade... tak to bude fungovať na akomkoľvek OS, ktorý tie veci podporuje.
ano windows ma rozne verzie ale nepamatam zeby ich bolo tolko jako linuxov, ano idete namna s tym ze linux je open source tak at si ho kazdy upravi sam no nie kazdy je programator vies :)
nemam nic proti linuxu ale ked mi ho dakto ide odporucat na domaci desktop tak ozaj neviem no... :?
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

jamess napísal:ano viem si to predstavit, ked prides do firmy, mas tam pracovat, nie hrat solitaire

a vista raz dozrie, alebo odhnije
tak asi nevies o com hovoris...
lebo hrat solitare na linuxe asi zvladne kazdy, ale pracovat s linuxom kazdy nezvladne...
neviem si predstavit ked niekto kto ma problem s windowsom mal zacat robit s linuxom...
aj ked ma mnoho vyhod. hlavne to ze je zadarmo, je stabilnejsi a v podstate nanho nie su virusy...
kym sa jednoduchost ovladania pre beznych uzivatelov nepriblizi windowsu, nema sancu vo velkom prerazit...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Sheep riad sa pravidlom, ze pis len o tom o com vies. Spytam sa ta inak. Kolko linuxovych distribucii si pouzival ako svoj primarny operacny system?
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

t0m4s3 napísal:Sheep riad sa pravidlom, ze pis len o tom o com vies. Spytam sa ta inak. Kolko linuxovych distribucii si pouzival ako svoj primarny operacny system?
toto je sice asi sheepovi, ale ak by mal niekto namietky na moj nazor...
hladal som prostredie co sa najviac podoba a je najjednoduchsie pre uzivatelov windowsu... bolo mi odporucene ubuntu...
fakt si neviem rpedstavit s tym robit napriklad mojho oca... ktory v zakladoch ovlada windows, prehliadac ale to je vsetko...
Sheep
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Sheep riad sa pravidlom, ze pis len o tom o com vies. Spytam sa ta inak. Kolko linuxovych distribucii si pouzival ako svoj primarny operacny system?
mal som nainstalovany ubuntu 07.04, vcelku v pohode bol na surfovanie, prezeranie dokumentov, ale nemal som odvahu tam rozbehavat nejaku windowsovsku hru

konkretne ubuntu je to dobre riesenie pre slabsie kompy kde nejde XP alebo vista, ale win z mojho pohladu nevie nahradit aj ked s ovladanim som problem nemal je to user-friendly system :wink:
chrono
VIP
VIP

Sheep napísal:... ale nemal som odvahu tam rozbehavat nejaku windowsovsku hru ...
Neviem ako to berieš ty, ale podľa mňa, keď je hra určená pre Windows, tak je logické, že ju budem hrať vo Windows.

PS: Vyskúšaj si niekedy zahrať nejakú hru, určenú iba pre Linux, vo Windowse.
Sheep
Addict
Addict

chrono napísal:Neviem ako to berieš ty, ale podľa mňa, keď je hra určená pre Windows, tak je logické, že ju budem hrať vo Windows.

PS: Vyskúšaj si niekedy zahrať nejakú hru, určenú iba pre Linux, vo Windowse.
to je ktora? :D naschval som spomenul hru pre windows pretoze hier pre windows je najvac, inak toto je tiez minus pri linuxe, sice tie hry sa hrat daju ale ide to pracne cez wine, neviem no ja som toho nazoru ze nainstalujem hru a hrajem to mi je na windowse umoznene :wink:
chrono
VIP
VIP

Zober akýkoľvek program/hru pre Linux a spusť ho vo Windowse (ale nie vo virtuálnom PC) a až keď sa ti to podarí, budeš môcť hovoriť o tom, že sa program/hra pre Windows spúšťa v Linuxe zložito.

Nechápem, prečo všetci chcú v nejakom OS spúšťať programy určené pre iný OS (a potom sa ešte sťažujú, že to nie je jednoduché). :roll:
Sheep
Addict
Addict

chrono napísal:Zober akýkoľvek program/hru pre Linux a spusť ho vo Windowse (ale nie vo virtuálnom PC) a až keď sa ti to podarí, budeš môcť hovoriť o tom, že sa program/hra pre Windows spúšťa v Linuxe zložito.

Nechápem, prečo všetci chcú v nejakom OS spúšťať programy určené pre iný OS (a potom sa ešte sťažujú, že to nie je jednoduché). :roll:
ved otom som hovoril v prvom poste, ze najlepsie hry su robene na win a na linuxe sa pracne rozbehavaju, ale hry vyhradne pre linux ja nepoznam
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To len tak strelim co mam z pocutia - Tux Racer.

Inak sheep - imbecilita... To je jak nadávať že ti TDičko nejde na benzín :oops:

seth: kolko ti platia? Sorry ale lezia z toho dokonale takyto dojem. Viem sem doniest viacero ludi co sa pocitacmi zivia a na vistu este nepovedli dobre slovo.
Sheep
Addict
Addict

Fabo napísal:To len tak strelim co mam z pocutia - Tux Racer.

Inak sheep - imbecilita... To je jak nadávať že ti TDičko nejde na benzín :oops:

seth: kolko ti platia? Sorry ale lezia z toho dokonale takyto dojem. Viem sem doniest viacero ludi co sa pocitacmi zivia a na vistu este nepovedli dobre slovo.
nie, ja som nadaval na rady typu nalej benzin do TDi :wink:

//o viste sa tu ozaj nema vyznam bavit ani o win vs linux lebo stale je to len vec nazoru a kazdemu sa paci daco ine
Napísať odpoveď