ja verím v reinkarnáciu

každý má svoj názor a kto verí, že červíkmi sa to končí tak je to jeho vec
dovolím si niečo zacitovať z jednej knižky:
"....rada by som vas pozvala na imaginárnu cestu:
Budeme putovať do času pred týmto životom, do času, ked si sa pripravoval na svoj navrat na zem. Sedis vo volkej miestnosti s mnohými dalsimi bytostami, z ktorých vsetci cakaju na tvoj navrat do ludskeho štádia existencie, aby mohli pokračovať vo svojom duševnom raste. Každý z vas skúma predošlý život, uvedomuje si všetky poznatky, ktoré ste sa naučili, i toe ktoré sa len musíte naučiť.Nic, na co spominate nie je posudzované ako zlé alebo dobré, je to proste miesto, kam ste dospeli na svojej duchovnej ceste.
Prítomní sú mudri učitelia, ktorý vám pomahajú v pochopení niektorých dôležitých problémov,ktorým musíte čeliť. S ich pomocou zostavujete zoznam zážitkov, ktoré chcete dobrovoľne podstúpiťvo svojom buducom zrodení ako ludska bytost.
Teraz hovorí k skupine jedna z pradávnych učiteliek:"Ste pripravení?"
Zhromaždené duše prikývnu k suhlasu."Výborne . Začneme s rozdelovanim uloh," navrhuje učiteľka.
Niekto vstane a prehovorí. " Zdravím vas, priatelia. Strávil som svoj minulý život ako veľký sebec a som rozhodnutý tentoraz to nezopakovať. preto chcem čeliť výzve milovať niekoho bezvýhradne, možno niekoho, kto na tom nebude fyzicky uplne dobre alebo bude mat nejaky problem, ktory budem musiet tolerovat. To ma odnauci sebeckosti a nauci slúžit druhým.Je tu niekto kto by tejto postave odpovedal?"
Vstane iná bytosť: "Áno,ja! Vlastne to pre mna bude skvela priležitosť. Minulý život som stravila posadnutostou po kráse a fyzickej sile a uplne som zabudla na vnutorný rozvoj. Rozhodla som sa , že tentoraz nesmie nic prekazat mojmu duchovnemu rastua preto sa potrebujem naucit mat sa rada za to, aka som vo vnutri.T tohto dovodu budem mat vo veku 30 rokov nehodu, po ktorej zostanem na vozicku ciastocne ochrnuta.Myslis, ze ba sme sa mohli dat dohromady?"
"To by bolo skvele.raduje sa prva bytost.Co keby sme sa zoznamili a dali dokopy este pred tou nehodou a ja sa potom o teba budem musiet starat?"
"Ach áno, to je este lepsie ako som cakala, teší sa druhy bytost. "Pretože moj dalsi velky problem spociva v tom, ze som trvala na svojej nezavislosti a nikdy som nikoho nepotrebovala.Budema s amusiet naucit byt na tebe absolutne zavisla a ty sa mi budes musiet nesebecky oddat."
Obe bytosti sa otocia k ucitelke , aby im dala suhlas a ona suhlasi.
Vesmírne zhromaždenie pokracuje a kazda bytost suhlasi , ze bude hrat urcitu ulohu pre druheho. Akonahle su obsadene hlavne ulohy na vasom zozname, prejdete k vedlajsim dokym nevytvorite stovky dohod s inymi dusami.
POtom sa posadite a cakate na spravny okamzik , nez sa narodite do rodiny duší, ktore suhlasili, že sa stanu vysimi rodicmi a takto zacinate cyklus duchovnej cesty.

trosku dlhe....ale celkom pekne,nie?
nezda sa vam niekedy, ze niekto koho vidite prvy raz v zivote a mate pocit, ze ho uz dlllllho poznate? niekto vam "sadol" a ani ho nepoznate?
hmmmm
alebo ste nikdy nezazili de javu?
a moj nazor - pre mna je reinkarnacia a viera v nu moznost prezit posledne chvile života milovanej osoby ( so smrtelnou chorobou ) co najlepsie a najkrajsie,
pre mna je reinkarnacia potrebny nadhlad aby som si vychutnala tie chvile do poslednej sekundy
pre mna je to sposob ako sa nebat vlastnej operacie s hrckou v krku.....alebo v prsniku...bo aj to mam za sebou....ale jednoducho
je to sposob ako sa nebat zajtrajska, čo ma prist pride....ak tomu dnes uniknem a budem bezat o dušu....dobehne ma to mozno uz zajtra....o mesiac.....o 10 rokov...alebo v buducom zivote