Verite v posmrtny zivot?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

?

ano
124
55%
nie
55
24%
neviem
47
21%

Celkom hlasov: 226

pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Aiden napísal:osobne si myslim, ze po smrti nieje nic...a tim nic myslim vobec nic...ziadna cierna farba ani nekonecny vesmir...iba nic...
a kdesi som raz cital, ze ludska mysel si sama navodzuje, ze nieco byt musi a to z dovodu, ze si prave to NIC nedokaze predstavit...myslim, ze cosi na tom bude... ;) - predsa predstavit si stav bez vsetkych zmyslov, myslienok, pohybu, strnulo kdesi "visiet" vo vakuu je tazke...ci mozno skor nemozne :)
ale vakuum tiez nie je "nic".nic by bolo keby si odrazu neexistoval.ja osobne si neviem predstavit ze nie som.
kdesi som pocul teoriu ze mozog v stadiu tesne pred exitom vytvori nieco ako virtualnu realitu (nebo,peklo,....) v ktorej sa vedomiu bude zdat ze existuje vecne aj ked to moze tvat iba zlomok sekundy.zda sa mi to velmi pravdepodobne po prve z dovodu lebo si to prajem a po druhe lebo vsade pocujeme ze vyuzivame iba 10% percent nasho mozgoveho potencialu a tak si myslim ze v takom krajnom pripade ako je smrt moze mozog vytvorit takyto impulz,ved darmo,mozgova hmota je najdokonalejsia /nam znama/ hmota.
Zaruch
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Zaruch »

Je dolezite verit v Boha, Boh znamena laska. Teraz je vek kedy ludia ziju ako psi, bez ziadnych moralnych zasad. Kazdy sa cely den zenie za robotou aby zarobil co najviac prachov a vecer si sadne k telke, pozera Mojsejovcov a ozerie sa na mol. Co to je aky zivot????
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Predstava mojej neexistenice je pre mna taka zlozita ako predstavit si nekonecno vesmiru.
Zaruch napísal:Je dolezite verit v Boha, Boh znamena laska. Teraz je vek kedy ludia ziju ako psi, bez ziadnych moralnych zasad. Kazdy sa cely den zenie za robotou aby zarobil co najviac prachov a vecer si sadne k telke, pozera Mojsejovcov a ozerie sa na mol. Co to je aky zivot????
Krestania nepozeraju telku a nezarabaju?
pinacolada napísal:ale vakuum tiez nie je "nic".nic by bolo keby si odrazu neexistoval.ja osobne si neviem predstavit ze nie som.
kdesi som pocul teoriu ze mozog v stadiu tesne pred exitom vytvori nieco ako virtualnu realitu (nebo,peklo,....) v ktorej sa vedomiu bude zdat ze existuje vecne aj ked to moze tvat iba zlomok sekundy.
A co presdstava ze ostanes uvazneny vo vecnosti, v tej danej sekunde niekde v jazere kde si sa utopil a budes sa topit vecne? What a nice idea :)
edit:// silent!! :evil:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

mi-chau napísal:A co presdstava ze ostanes uvazneny vo vecnosti, v tej danej sekunde niekde v jazere kde si sa utopil a budes sa topit vecne? What a nice idea :)
To sa mi pozdáva, len pokiaľ by som ostala uväznená v sekunde, ktorá by znamenala radosť alebo slasť a prežívala by som to večne. That´s nice idea! :P
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

bolek nekonecny orgazmus?? :smt047 To by sa ti pacilo co?? :D
Kinjeril cin sa :lol:

Ja si Posmrtny zivot predstavujem ako Reinkarnaciu .. Resp. Zomries vymaze sa ti komplet cela pamat a narodis sa ako niekto druhy.
Sranda by bola keby sa ti pamat nevymazala :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Si predstav ze sa znovuzrodis ako vlastna matka :?
//sheep, nemyslel som tvoju mamu...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:bolek nekonecny orgazmus?? :smt047
Kinjeril cin sa :lol:
Ja za to nemôžem, že teba napadlo ako prvé práve toto. :D
Ja si Posmrtny zivot predstavujem ako Reinkarnaciu .. Resp. Zomries vymaze sa ti komplet cela pamat a narodis sa ako niekto druhy.
Sranda by bola keby sa ti pamat nevymazala :)
Ja za to nemôžem, že teba napadlo ako prvé práve toto. :D
To je tiež zaujímavé, lenže to by tu boli v podstate stále tí istí ľudia, len by začínali žiť od znova...A niekde predsa ten kolobeh života musí končiť. :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

ZitePunkom napísal:Duša opustí telo...
Na toto si ako prišiel ;-).To je moaj odpoved na tuto temu.Podla mna dusa telo neopusta a tak vsetko ostava tak aok pred smrtou len prsote umries a po tom nic nieje
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Smrt je len nekonecny spanok. Po smrti nie je nic. Avsak clovek ako egoisticky tvor si nedokaze pripustit, ze raz aj jeho JA musi skoncit a uz nikdy nebude. A co sa tyka duse, tiez nie je iste, ci existuje. Podla mna sme len jedno telo a to je vsetko.
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Tiez si myslim, ze to nieje len tak ze zomrem, zhnijem v zemi a THE END...skoro seci ludia co prezili klinicku smrt tvrdia, ze videli samich seba ako sa "vzdaluju" od svojho tela a idu kamsi do neznama....tazko povedat kolko z toho je pravda a kolko nie ale urcite to niesu vsetko len vymysly.
maj.kl
Star
Star

Príspevok od používateľa maj.kl »

verím v reinkarnáciu...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

no neviem v tomto som dost znacny skepitk -> verim ze ked zomrieme, tak nas proste zahrabu, spalia, rozporciuju, kazdeho podla toho ,ako si zasluzil a chcel ... jediny posmrtny zivot na ktory verim a viem isto ze existuje je prehrabavanie sa chrobakov a inych "biologickych činidiel" v nas po smrti ... inak myslim ze viera v posmrtny zivot prameni zo strachu, ze raz sa proste pominieme a ostanu tu po nas len spomienky, preto si musime sugerovat, ze to nejako musi pokracovat, ze je tu preco zit, ze je rpeco sa obcas aj trapit a snazit sa nad zivotom vyhrat :-)
violator
Star
Star

Príspevok od používateľa violator »

tak hadam po tomto casto "psom" zivote bude nieco, nieco kde budu neobmedzene moznosti a volnost...a hadam nie ze sa semi vratim ako nejaky vtakopysk :lol:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal: inak myslim ze viera v posmrtny zivot prameni zo strachu, ze raz sa proste pominieme a ostanu tu po nas len spomienky, preto si musime sugerovat, ze to nejako musi pokracovat, ze je tu preco zit, ze je rpeco sa obcas aj trapit a snazit sa nad zivotom vyhrat :-)
Podľa mňa práve na základe tohto časť ľudí verí v posmrtný život a časť nie. Ja nemám problém pochopiť, že tu raz nebudem a že zomriem a koniec, preto veľmi v prevtelovanie a posmrtný život neverím... :)
Hipollita
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Hipollita »

Ano. Verim v posmrtný život, verím v niečo lepšie a v nekonečné poznanie...
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ja sa nad tym nejak velmi nezamyslam, radsej sa zamyslam nad tymto zivotom.. ale ked uz tak, prazdnota mozno nekonecne premietanie zivota(ale to je blbost pretoze mozog uz je v prdeli)
heLLhole
Expert
Expert

Príspevok od používateľa heLLhole »

ja verim v posmrtny zivot...ze dostaneme odmenu/trest za svoje ciny :)
ciernapuma
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ciernapuma »

ja verím v reinkarnáciu :) každý má svoj názor a kto verí, že červíkmi sa to končí tak je to jeho vec :P

dovolím si niečo zacitovať z jednej knižky:

"....rada by som vas pozvala na imaginárnu cestu:
Budeme putovať do času pred týmto životom, do času, ked si sa pripravoval na svoj navrat na zem. Sedis vo volkej miestnosti s mnohými dalsimi bytostami, z ktorých vsetci cakaju na tvoj navrat do ludskeho štádia existencie, aby mohli pokračovať vo svojom duševnom raste. Každý z vas skúma predošlý život, uvedomuje si všetky poznatky, ktoré ste sa naučili, i toe ktoré sa len musíte naučiť.Nic, na co spominate nie je posudzované ako zlé alebo dobré, je to proste miesto, kam ste dospeli na svojej duchovnej ceste.
Prítomní sú mudri učitelia, ktorý vám pomahajú v pochopení niektorých dôležitých problémov,ktorým musíte čeliť. S ich pomocou zostavujete zoznam zážitkov, ktoré chcete dobrovoľne podstúpiťvo svojom buducom zrodení ako ludska bytost.
Teraz hovorí k skupine jedna z pradávnych učiteliek:"Ste pripravení?"
Zhromaždené duše prikývnu k suhlasu."Výborne . Začneme s rozdelovanim uloh," navrhuje učiteľka.
Niekto vstane a prehovorí. " Zdravím vas, priatelia. Strávil som svoj minulý život ako veľký sebec a som rozhodnutý tentoraz to nezopakovať. preto chcem čeliť výzve milovať niekoho bezvýhradne, možno niekoho, kto na tom nebude fyzicky uplne dobre alebo bude mat nejaky problem, ktory budem musiet tolerovat. To ma odnauci sebeckosti a nauci slúžit druhým.Je tu niekto kto by tejto postave odpovedal?"
Vstane iná bytosť: "Áno,ja! Vlastne to pre mna bude skvela priležitosť. Minulý život som stravila posadnutostou po kráse a fyzickej sile a uplne som zabudla na vnutorný rozvoj. Rozhodla som sa , že tentoraz nesmie nic prekazat mojmu duchovnemu rastua preto sa potrebujem naucit mat sa rada za to, aka som vo vnutri.T tohto dovodu budem mat vo veku 30 rokov nehodu, po ktorej zostanem na vozicku ciastocne ochrnuta.Myslis, ze ba sme sa mohli dat dohromady?"
"To by bolo skvele.raduje sa prva bytost.Co keby sme sa zoznamili a dali dokopy este pred tou nehodou a ja sa potom o teba budem musiet starat?"
"Ach áno, to je este lepsie ako som cakala, teší sa druhy bytost. "Pretože moj dalsi velky problem spociva v tom, ze som trvala na svojej nezavislosti a nikdy som nikoho nepotrebovala.Budema s amusiet naucit byt na tebe absolutne zavisla a ty sa mi budes musiet nesebecky oddat."
Obe bytosti sa otocia k ucitelke , aby im dala suhlas a ona suhlasi.
Vesmírne zhromaždenie pokracuje a kazda bytost suhlasi , ze bude hrat urcitu ulohu pre druheho. Akonahle su obsadene hlavne ulohy na vasom zozname, prejdete k vedlajsim dokym nevytvorite stovky dohod s inymi dusami.
POtom sa posadite a cakate na spravny okamzik , nez sa narodite do rodiny duší, ktore suhlasili, že sa stanu vysimi rodicmi a takto zacinate cyklus duchovnej cesty.

:oops: trosku dlhe....ale celkom pekne,nie?
nezda sa vam niekedy, ze niekto koho vidite prvy raz v zivote a mate pocit, ze ho uz dlllllho poznate? niekto vam "sadol" a ani ho nepoznate?
hmmmm
alebo ste nikdy nezazili de javu?

a moj nazor - pre mna je reinkarnacia a viera v nu moznost prezit posledne chvile života milovanej osoby ( so smrtelnou chorobou ) co najlepsie a najkrajsie,
pre mna je reinkarnacia potrebny nadhlad aby som si vychutnala tie chvile do poslednej sekundy :wink:
pre mna je to sposob ako sa nebat vlastnej operacie s hrckou v krku.....alebo v prsniku...bo aj to mam za sebou....ale jednoducho
je to sposob ako sa nebat zajtrajska, čo ma prist pride....ak tomu dnes uniknem a budem bezat o dušu....dobehne ma to mozno uz zajtra....o mesiac.....o 10 rokov...alebo v buducom zivote :D
cRaCk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cRaCk »

mno hadam nejaky ten posmrtny život existuje..si vobec neviem predstavit ze by som len tak zomrel a potom nic..musi cosi byt..aspon dufam :D :D
BullyBoy
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BullyBoy »

No snad ano... Bolo by fajn... :) ani ja si neviem predstavit, co po smrti...
Fakt neviem co si mam mysliet...
Napísať odpoveď