Využívanie svalov pri úderoch

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dipset
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Využívanie svalov pri úderoch

Príspevok od používateľa Dipset »

Ktoré svaly človek najviac využíva ked uvalí napr. taký pravý/ľavý hák,kopanec, atd.. Ktore svaly možu pomocť aby bol uder silnejší?
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa berynatorko »

ak pri tom vladzes pouzivat aj hlavu, zvysok dotrenujes :D
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

skor by som zistil ktore ti zvysia dynamiku... ale pri uderoch urcite vyuzijes triceps a delty ako vymrstovace uderu
KANO
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa KANO »

myslim ze nie je dolezite ktory vyuzivas najviac.. dolezite su vsetky ktore vyuzivas.. ak su v harmonii to je asi najlepsie.. a nie som odbornik na tuto temu.. ale podla mna boxovacie vreco a spravne kliky ti vybuduju presne tie svaly ktore budes potrebovat :wink:

dufam ze to potrebujes na sebaobranu :lol:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Dúfam aj ja.. :D takže...najlepšie je keď neudieraš len rukami,ale celým telom...a skús si pár krát po sebe rýchlo zaudierať rovnakým spôsobom a podľa mňa pocítiš,kde máš medzery....a tie potom môžeš opraviť a zlepšiť.. :) že len na obranu?...lebo inak ďalšie info neposkytujem... :lol:
Dipset
Medium Star
Medium Star

ano na obranu.ja niesom bitkár ale tak keby sa už niekto do mna pustí tak použijem asi viac ruky lebo doma robím kliky.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Dipset napísal:ano na obranu.ja niesom bitkár ale tak keby sa už niekto do mna pustí tak použijem asi viac ruky lebo doma robím kliky.
Hej...ale úder nemá váhu,pokiaľ udieraš len rukami...ale ak udieraš aj pomocou celého tela...je to aj o dynamike.. :) nie len o sile...aj o švihu.. :) a cvičenie ti určite pomôže v prieraznej sile.. :) pozri si nejaký film bojový...s Bruce Leem,kúp si nejaké knihy(nie karate :D )a začni makať.. :)
Dipset
Medium Star
Medium Star

ZitePunkom napísal: a cvičenie ti určite pomôže v prieraznej sile..
to je čo za sila
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Energia uderu, dynamika a razancia uderu je z 90% z noh. Aspon pri tenise to platilo. ;)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Dipset-Pozri si techniku boxovania...Pri spravne prevedenom udere vlastne zapajas cele telo,prenasas vahu.
Dipset
Medium Star
Medium Star

kinjeril napísal:Energia uderu, dynamika a razancia uderu je z 90% z noh. Aspon pri tenise to platilo. ;)
hm tenis som hrával kedysi
KANO
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa KANO »

ano ide o hybnost.. a energiu ktoru uderom odovzdas... je to asi ako rozdiel medzi fackou.. a tym ked ta nabere kamion.. tzn. ze aj ked ma svih vysoku rychlost.. ale nie je zapojene cele telo tak ma nizku nazvymeto hybnost.. a sposobi mensiu skodu.. opakom su zase tazkopadne tanky.. ktore su sice pomale ale ked ta trafia tak sa rozsypes.. najlepsia je akovzdy zlata stredna cesta :wink:
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Sustredovat sa na silu uderu je najvacsia blbost aku pri sebaobrane mozes spravit, ak si sef a sundas ho prvou ranou tak OK ale inak ak to vybrani alebo uhne tak sa nestihnes vratit do garde a rozbije Ta ako horalku :D Udriet silno treba len ked si si isty ze ho rozbijes inak sila do prazdna alebo do obrany nema ziadny zmysel :P Len plytvas energiou.. na silu ale radim kupit si od 1-5 kg cinky a boxovat s nimi v rukach do vreca, to urobi ramena jak hovado...
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

najdolezitejsie pri bitke su reflexy ... cim lepsie sa dokazes uhybat, tym dlhsie vydrzis stat na nohach co znamena viac tvojich uderov. a pri priamom udere - direkte musis vystierat celu ruku, tym padom prenasas silu a vahu tvojho tela do hanok (alebo haniek ... netusim ako sa to sklonuje :P ) co ti zabezpeci slusny uder. postoj je tak isto dolezity - pokial nejaky nepreferujes tak odkukaj z boxu ;)
Napísať odpoveď