ATI Radeon HD 3870 vs nVidia GeForce 8800 GT[novy PC]

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
2janci2
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2janci2 »

no do celej zostavy vrazam okolo 30.000,ale ja taktovat nebudem,a procesor som si dal AMD 6000+,hadam bude stacit :)

//DD:tak tak,dost som setril na vsetkom a 34000 ma to vyslo ale aj so vsetkym,co k tomu patri :) (okrem windowsu,staci aj napalene :P)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

urcite bude stacit...usetris oproti intelu na nieco ine aspon
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ked raz skusis Widescreen monitor, klasiku uz nebudes chciet.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vec nazoru...kazdemu sa paci nieco ine...ja som uz pozeral aj do wide a nelaka ma to vobec
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Gangy napísal:Ked raz skusis Widescreen monitor, klasiku uz nebudes chciet.
Skusil som. Ostal som zhrozeny...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Gangy napísal:Ked raz skusis Widescreen monitor, klasiku uz nebudes chciet.
uplne suhlasim :) proste normal "stvorcovy" obraz uz neznesiem :(
2janci2
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2janci2 »

hm..100 ludi 100 chuti...najlepsie by to bolo niekde vyskusat,lenze kde?... :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

t0m4s3 napísal:Skusil som. Ostal som zhrozeny...
Netrep, keby si ho mal dlhsie tak nan nedas dopustit. Vobec to nieje vec nazoru ako DanielDevil pisal, clovek ma dve oci na horizontalnej ose a nie vertikalnej a preto je prenho prirodzenejsie mat vacsi uhol rozhladu do stran. Preto akemukolvek cloveku bude vyhohovat viac widescreen. To ze sa ti to najprv zda divne je sposobene tym ze si cely zivot cumel hlavne na 4:3 obrazovky.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

No musim pridat sem svoj nazor. Mal som AOC 19", ktory som uz chcel vymenit a vyberal som LCD. Dlho som bol rozhodnuty pre Philips 19" 4:3, nakoniec som sa rozhodol, ze je to investicia uz na dlhsie, nech to stoji za to... kupil som 22" Samsung 226BW sirokouhly, a vobec to nie je hrozne, ako som si myslel, rychlo sa na to zvykne :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skusil som wide, mam wide, vedla na stole mam normal a dakujem, radsej ostanem verny wide displayom a t0m4s3 si moze nadalej onanovat na svojom 1600x1200px monitore v praci, pretoze ma o neskutocnych 150px na vysku viacej.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Netrep, keby si ho mal dlhsie tak nan nedas dopustit. Vobec to nieje vec nazoru ako DanielDevil pisal, clovek ma dve oci na horizontalnej ose a nie vertikalnej a preto je prenho prirodzenejsie mat vacsi uhol rozhladu do stran. Preto akemukolvek cloveku bude vyhohovat viac widescreen. To ze sa ti to najprv zda divne je sposobene tym ze si cely zivot cumel hlavne na 4:3 obrazovky.
Neviem co mas na mysli pod pojmom dlhsie, ale 4mesiace nestacia? Na 20'' @ 1600x1200 v praci nedam dopustit, a ten wide bola moja suverenne najhorsia kupa za poslednych par rokov. Hojko ty ma nerozhodis, pretoze zatial si za pol roka nebol schopny napisat jeden argument preco radsej wide ;-) 150 je stale viac ako 80 ;-)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Netrep, keby si ho mal dlhsie tak nan nedas dopustit. Vobec to nieje vec nazoru ako DanielDevil pisal, clovek ma dve oci na horizontalnej ose a nie vertikalnej a preto je prenho prirodzenejsie mat vacsi uhol rozhladu do stran. Preto akemukolvek cloveku bude vyhohovat viac widescreen. To ze sa ti to najprv zda divne je sposobene tym ze si cely zivot cumel hlavne na 4:3 obrazovky.
je pravda ze clovek ma dve oci na horizontalnej osi neni pravda ze kazdemu viac vyhovuje widescreen, a behat ocami po monitore z lava doprava ma nelaka :D, mne sa viac paci kocka ako obdlznik, neberem ti tvoj nazor ze je pre teba lepsi wide ale s tym ze kazdemu cloveku vyhovuje wide nesuhlasim...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A tvoje argumenty na 1600x1200 su kde??? Ci len v tom, ze to mas v praci a ze ma o 150px na vysku viacej???

Ako plus pre wide beriem filmy, sledovanie filmov je na tom omnoho lepsie, pretoze sa obraz viacej roztiahne, najma pokial ode o filmy ci serialy vo formate 16:9. Dalsia vec je celkovo praca s PC, teraz je na ploche viacej miesta po bokoch, takze v pravej casti mam stale prilepenu Mirandu a aj tak mi ostane este viacej miesta ako pri klasickom rozliseni. Vo Worde si mozem pohodlne dat na obrazovku dve stranky a stale je to prijatelne citatelne... Celkovo pohlad na wide LCD je o dost lepsi, pretoze sirokouhlost je pre oko prijatelnejsia, nakolko pozorovaci uhol ludskeho uka je do sirky lepsi ako do vysky. Ak sa nemylim, tak clovek by mal vidiet 180 stupnov do sirky... Pokial by som potreboval poriadnu vysku, tak si kupim LCDcko s Pivotom a monitor si otocim na vysku. To su moje argumenty, ktore mi stacia, teraz hod tie tvoje preco 4:3 s 1200px na vysku.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

- vyska je pri praci pouzitelnejsia, pretoze smer scrollovania je dolu, nie doboku
- vacsia plocha ( 1,764 vs 1,92 mio pixelov)
- odpadaju problemy pri nepodorovani wide rozliseni niektorych hier (napr. tvoja oblubena NHL)
- tvoje osobne dojmy (citaj irelevantne dristy) ohladom vacsej prijatelnosti wide beriem ako + argument pre mna :-)

ak vidis do sirky 180stupnov tak si borec :-D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:- vyska je pri praci pouzitelnejsia, pretoze smer scrollovania je dolu, nie doboku
- vacsia plocha ( 1,764 vs 1,92 mio pixelov)
- odpadaju problemy pri nepodorovani wide rozliseni niektorych hier (napr. tvoja oblubena NHL)
-ked mas sirsi monitor nemusis scrollovat dole ako blazon aby si precital jeden prispevok/clanok/random vec (takze scrollovanie uplne odpada a ak chces robit na vysku s obrazmi ci neviem s cim staci LCD s pivotom a mas zase vyhodu )
-plocha je myslim si ze dost nepodstatna ale je to vec kazdeho komu sa co paci
-vsetky nove hry dokazu rozlisenie 1680*1050 to ze hojko hra prave taku co to nedokaze je jeho vec :D musi sa s tym vyrovnat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pre NHL existuje utilita NHL I am Wide, ktora dokaze zmenit rozlisenie ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

A sme pri tom - musis pouzivat utilitu. Scrolovanie, neviem kolko stranok poznate takych pri ktorych nemusite scrolovat dole. Plocha ak je nepodstatna, tak neviem naco vam je 20palcovy monitor, vsak rovnako dobre posluzi aj 14ka :-D Vendo neviem ci si videl rozdiel cien v monitoroch s pivotom a bez. Mam take male tusenie, ze ludia co v tejto teme obhajuju wide, nikdy s 1600x1200 nerobili viac ako 5 minut. Ale berte to len ako moje tusenie ;-)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Vendo neviem ci si videl rozdiel cien v monitoroch s pivotom a bez.
tak ale za kvalitu sa plati :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal:tak ale za kvalitu sa plati :D
inac tak ma napada preco ty vlastne spominas plochu ked sa ohanas rozlisenim tzn poctom pixelov ktore na plochu mozu a nemusia mat vplyv :wink:
Pretoze asi len debil si kupi LCD monitor a bude pouzivat na ploche nenativne rozlisenie. To ako keby si porovnaval dve auta na top speed, pricom jedno ma 200kph a druh 250kph, a prehlasil, ze je to irelevantne lebo obe zvladnu 150kph. Jednoducho sa tym "ohanam" preto, ze je to jasne dany fakt, ze 20@1600x1200 ma viac zobrazovacich bodov ako 20/22wide
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Pretoze asi len debil si kupi LCD monitor a bude pouzivat na ploche nenativne rozlisenie. To ako keby si porovnaval dve auta na top speed, pricom jedno ma 200kph a druh 250kph, a prehlasil, ze je to irelevantne lebo obe zvladnu 150kph. Jednoducho sa tym "ohanam" preto, ze je to jasne dany fakt, ze 20@1600x1200 ma viac zobrazovacich bodov ako 20/22wide
no ok ja som plochu myslel trochu inac :D nevadi islo mi o to ze ten rozdiel plochy pri 1600*1200 a 1680*1050 je len "kozmeticky" ak budem chciet vacsiu plochu zainvestujem do 24" s 1920*1200
Napísať odpoveď