//DD:tak tak,dost som setril na vsetkom a 34000 ma to vyslo ale aj so vsetkym,co k tomu patri
ATI Radeon HD 3870 vs nVidia GeForce 8800 GT[novy PC]
-
DanielDevil
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
DanielDevil
Addict
-
vendo
Guru
Netrep, keby si ho mal dlhsie tak nan nedas dopustit. Vobec to nieje vec nazoru ako DanielDevil pisal, clovek ma dve oci na horizontalnej ose a nie vertikalnej a preto je prenho prirodzenejsie mat vacsi uhol rozhladu do stran. Preto akemukolvek cloveku bude vyhohovat viac widescreen. To ze sa ti to najprv zda divne je sposobene tym ze si cely zivot cumel hlavne na 4:3 obrazovky.t0m4s3 napísal:Skusil som. Ostal som zhrozeny...
No musim pridat sem svoj nazor. Mal som AOC 19", ktory som uz chcel vymenit a vyberal som LCD. Dlho som bol rozhodnuty pre Philips 19" 4:3, nakoniec som sa rozhodol, ze je to investicia uz na dlhsie, nech to stoji za to... kupil som 22" Samsung 226BW sirokouhly, a vobec to nie je hrozne, ako som si myslel, rychlo sa na to zvykne 
-
t0m4s3
Admin
Neviem co mas na mysli pod pojmom dlhsie, ale 4mesiace nestacia? Na 20'' @ 1600x1200 v praci nedam dopustit, a ten wide bola moja suverenne najhorsia kupa za poslednych par rokov. Hojko ty ma nerozhodis, pretoze zatial si za pol roka nebol schopny napisat jeden argument preco radsej wideGangy napísal:Netrep, keby si ho mal dlhsie tak nan nedas dopustit. Vobec to nieje vec nazoru ako DanielDevil pisal, clovek ma dve oci na horizontalnej ose a nie vertikalnej a preto je prenho prirodzenejsie mat vacsi uhol rozhladu do stran. Preto akemukolvek cloveku bude vyhohovat viac widescreen. To ze sa ti to najprv zda divne je sposobene tym ze si cely zivot cumel hlavne na 4:3 obrazovky.
-
DanielDevil
Addict
je pravda ze clovek ma dve oci na horizontalnej osi neni pravda ze kazdemu viac vyhovuje widescreen, a behat ocami po monitore z lava doprava ma nelakaGangy napísal:Netrep, keby si ho mal dlhsie tak nan nedas dopustit. Vobec to nieje vec nazoru ako DanielDevil pisal, clovek ma dve oci na horizontalnej ose a nie vertikalnej a preto je prenho prirodzenejsie mat vacsi uhol rozhladu do stran. Preto akemukolvek cloveku bude vyhohovat viac widescreen. To ze sa ti to najprv zda divne je sposobene tym ze si cely zivot cumel hlavne na 4:3 obrazovky.
-
hojko
Site Admin
A tvoje argumenty na 1600x1200 su kde??? Ci len v tom, ze to mas v praci a ze ma o 150px na vysku viacej???
Ako plus pre wide beriem filmy, sledovanie filmov je na tom omnoho lepsie, pretoze sa obraz viacej roztiahne, najma pokial ode o filmy ci serialy vo formate 16:9. Dalsia vec je celkovo praca s PC, teraz je na ploche viacej miesta po bokoch, takze v pravej casti mam stale prilepenu Mirandu a aj tak mi ostane este viacej miesta ako pri klasickom rozliseni. Vo Worde si mozem pohodlne dat na obrazovku dve stranky a stale je to prijatelne citatelne... Celkovo pohlad na wide LCD je o dost lepsi, pretoze sirokouhlost je pre oko prijatelnejsia, nakolko pozorovaci uhol ludskeho uka je do sirky lepsi ako do vysky. Ak sa nemylim, tak clovek by mal vidiet 180 stupnov do sirky... Pokial by som potreboval poriadnu vysku, tak si kupim LCDcko s Pivotom a monitor si otocim na vysku. To su moje argumenty, ktore mi stacia, teraz hod tie tvoje preco 4:3 s 1200px na vysku.
Ako plus pre wide beriem filmy, sledovanie filmov je na tom omnoho lepsie, pretoze sa obraz viacej roztiahne, najma pokial ode o filmy ci serialy vo formate 16:9. Dalsia vec je celkovo praca s PC, teraz je na ploche viacej miesta po bokoch, takze v pravej casti mam stale prilepenu Mirandu a aj tak mi ostane este viacej miesta ako pri klasickom rozliseni. Vo Worde si mozem pohodlne dat na obrazovku dve stranky a stale je to prijatelne citatelne... Celkovo pohlad na wide LCD je o dost lepsi, pretoze sirokouhlost je pre oko prijatelnejsia, nakolko pozorovaci uhol ludskeho uka je do sirky lepsi ako do vysky. Ak sa nemylim, tak clovek by mal vidiet 180 stupnov do sirky... Pokial by som potreboval poriadnu vysku, tak si kupim LCDcko s Pivotom a monitor si otocim na vysku. To su moje argumenty, ktore mi stacia, teraz hod tie tvoje preco 4:3 s 1200px na vysku.
-
t0m4s3
Admin
- vyska je pri praci pouzitelnejsia, pretoze smer scrollovania je dolu, nie doboku
- vacsia plocha ( 1,764 vs 1,92 mio pixelov)
- odpadaju problemy pri nepodorovani wide rozliseni niektorych hier (napr. tvoja oblubena NHL)
- tvoje osobne dojmy (citaj irelevantne dristy) ohladom vacsej prijatelnosti wide beriem ako + argument pre mna
ak vidis do sirky 180stupnov tak si borec
- odpadaju problemy pri nepodorovani wide rozliseni niektorych hier (napr. tvoja oblubena NHL)
- tvoje osobne dojmy (citaj irelevantne dristy) ohladom vacsej prijatelnosti wide beriem ako + argument pre mna
ak vidis do sirky 180stupnov tak si borec
-
vendo
Guru
-ked mas sirsi monitor nemusis scrollovat dole ako blazon aby si precital jeden prispevok/clanok/random vec (takze scrollovanie uplne odpada a ak chces robit na vysku s obrazmi ci neviem s cim staci LCD s pivotom a mas zase vyhodu )t0m4s3 napísal:- vyska je pri praci pouzitelnejsia, pretoze smer scrollovania je dolu, nie doboku
-plocha je myslim si ze dost nepodstatna ale je to vec kazdeho komu sa co paci
-vsetky nove hry dokazu rozlisenie 1680*1050 to ze hojko hra prave taku co to nedokaze je jeho vec
-
t0m4s3
Admin
A sme pri tom - musis pouzivat utilitu. Scrolovanie, neviem kolko stranok poznate takych pri ktorych nemusite scrolovat dole. Plocha ak je nepodstatna, tak neviem naco vam je 20palcovy monitor, vsak rovnako dobre posluzi aj 14ka
Vendo neviem ci si videl rozdiel cien v monitoroch s pivotom a bez. Mam take male tusenie, ze ludia co v tejto teme obhajuju wide, nikdy s 1600x1200 nerobili viac ako 5 minut. Ale berte to len ako moje tusenie 
-
vendo
Guru
-
t0m4s3
Admin
Pretoze asi len debil si kupi LCD monitor a bude pouzivat na ploche nenativne rozlisenie. To ako keby si porovnaval dve auta na top speed, pricom jedno ma 200kph a druh 250kph, a prehlasil, ze je to irelevantne lebo obe zvladnu 150kph. Jednoducho sa tym "ohanam" preto, ze je to jasne dany fakt, ze 20@1600x1200 ma viac zobrazovacich bodov ako 20/22widevendo napísal:tak ale za kvalitu sa plati
inac tak ma napada preco ty vlastne spominas plochu ked sa ohanas rozlisenim tzn poctom pixelov ktore na plochu mozu a nemusia mat vplyv
-
vendo
Guru
no ok ja som plochu myslel trochu inact0m4s3 napísal:Pretoze asi len debil si kupi LCD monitor a bude pouzivat na ploche nenativne rozlisenie. To ako keby si porovnaval dve auta na top speed, pricom jedno ma 200kph a druh 250kph, a prehlasil, ze je to irelevantne lebo obe zvladnu 150kph. Jednoducho sa tym "ohanam" preto, ze je to jasne dany fakt, ze 20@1600x1200 ma viac zobrazovacich bodov ako 20/22wide