php podmienka SPECIAL
php podmienka SPECIAL
riesim taku veeelice zaujimavu vec:) optimalizoval som administraciu pre navstevnu knihu ze nemusim zadavat meno ale automaticky nadefinujem hej...($name ="meno";) a teraz riesim problem typu ze jak to meno co tam je kedze som admin a bdue mpisat prispevok z administracie ofarbit. heh no asi tak <font color="orange"> doporedu hovorim nepomoze. skusal som to totiz na Nick:'.$row->name.' ale nepomohlo. lebo sa mi v administracii svetky nicky ofarbili na oranzovo heh. A teda potrebujem nieco take, kedze mam navstevnu knihu rozdelenu na dva subory chat.php a adminchat.php ktore su prepojene jednou databazou. Asi tak teda. A potrebujem aby u kazdeho mojho prispevku ktory napisem z ADMINISTRACIE som mal oranzovy nick. Ale stejny tak aby kazdy kto pise do chatu.php videl ze mam oranzovy iba ja nik iny uz v chate.php nemoze mat. cize tento spas dovoluje jedine administracia. A neviem ako to urobit vsetky pokusy skoncili u toho ze budto sa v administracii ofarbili vsetky nicky na oranzovo a v chate.php sa vobec farba nezobrazila....prosim pomozte teda zhanam nieco co bude ukazovat v chta.php oranzovy nick len pri mojom prispevku len vtedy ak budem pisat z administracie. Teda nejaka IF podmienka alebo co. pls pls
Neviem, ako to máš urobené. Keď si v administrácii, tak sa automaticky použije nejaké meno? Alebo máš užívateľov v tabuľke?
Ak platí tá prvá možnosť, tak môžeš k správe pridať jeden stĺpec, v ktorom by si nastavil, že tú správu písal admin (a potom by sa to podľa toho zafarbilo). Alebo môžeš do databázy uložiť meno aj s tým tagom na ofarbenie.
PS: Na zafarbenie textu použi tag span Teda niečo ako <span style="color: #ff8000">nick</span>
Ak platí tá prvá možnosť, tak môžeš k správe pridať jeden stĺpec, v ktorom by si nastavil, že tú správu písal admin (a potom by sa to podľa toho zafarbilo). Alebo môžeš do databázy uložiť meno aj s tým tagom na ofarbenie.
PS: Na zafarbenie textu použi tag span Teda niečo ako <span style="color: #ff8000">nick</span>
ved ked chces iba svoj nick zobrazovat oranzovo tak si daj toto
Kód: Vybrať všetko
$nick = ($nick == "admin") ? "<font color=orange>".$nick."</font>" : $nick;-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ani sa nepýtaj, dosť veľkú časť som mu tam spravil (editáciu, banlist) ale s bezpečnosťou to nič nemá. Je jendo z ktorej knihy posielaš, a každý môže dať ban každému, aj mazať... Jediné čím je adminchat iný od normálneho je to, že ak zadáš meno a heslo (ktoré sú tam napevno v php napísané) tak ti nastaví session (ktorú aj tak nikde nikdy nekontroluje takže ju nastavuje zbytočne).chrono napísal:Neviem, ako to máš urobené. Keď si v administrácii, tak sa automaticky použije nejaké meno? Alebo máš užívateľov v tabuľke?
ATOMIC: keďže viem ako to je, jediné riešenie: pozeraj z kade sa príspevok poslal a podľa toho ho ofarbíš či čo to chceš. Žiadne také že či je alebo nie je admin tam nevyriešiš pokiaľ to kompletne neprerobíš že prihlasovanie bude bezpečné a cez db
-
Dawn
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
no viem o com hovoris...audiotrack napísal:ani sa nepýtaj, dosť veľkú časť som mu tam spravil (editáciu, banlist) ...
aj ja som videl ako to ma porobene a myslim, ze by to mal zafarbit na vystupe a nie to vkladat do db aj s <font ... nejaka normalna a jednoducha funckia by to mohla vyriesit...
napr:
function zisti($meno, $farba){
if($meno == "nejake tvoje meno")
{
$premenna = "<font color="".$farba."">".$meno."</font>";
}else{
$premenna = $meno;
}
return $premenna;
}Kód: Vybrať všetko
echo zisti($meno, $farba);AT viem ze si mi to spravil ved OK. ale ja sa nechvalim "cudzim perim" len som si myslel ze netreba zachadzat do probnosti ako kto mi spravil ostatok administracie. Bol si to ty OK som ti vdacny. a napokon kto mi to spravil tu nie je podstatne ved sa tu riesi nieco ine. a uz nemusite....audiotrack napísal:ani sa nepýtaj, dosť veľkú časť som mu tam spravil (editáciu, banlist)
teda inak...kedze vsade pocuvam kritiku na moj login system...ako by ste to riesili vy?? bezpecny pristup do suboru admichat.php nahodou moj login neni az tak spatny. A zda sa mi ze sa ta session niekde aj kontroluje bo to co som ti ukazoval audiotrack...tusim ze tebe to bolo. videl si iba jeden subor. login php.
ja mam toto v adminchate.php toto:
<?php
require("secure.php");
?>Kód: Vybrať všetko
<?php
session_start();
extract($_POST);
// pristupove jmeno a heslo
$JMENO="xxxxxx";
$HESLO="xxxxx";
// overime zda-li zadane udaje souhlasi
if ($name==$JMENO AND $pass==$HESLO){
$_SESSION['ok']="prihlasen";
header("location:adminCHAT.php");
die();
}
else{
echo "Nemáte prístupove práva!";
}
?>Kód: Vybrať všetko
<?php
session_start();
if ($_SESSION['ok']<>"prihlasen"){
header("location:logadmingb.php");
die();
}
?>-
vivaSlovakia
Guru wannabe
ATOMIC napísal:nevie niekto ako urobit ze v inpute dajme tomu nebude mozne napisat TEST? hodi to alert s upozornenim neviet o takej funkcii?
function alert($text)
{
echo ('<script>alert("'.$text.'")</script>');
}
ake nejako sa mi ten kod nezda....
lebo nikde nevidim kde by som mal definovat text ktory xcem zakazat....a navyse tam nie je ani priestor pre napisanie alertu ktory obsahuje premennu...to je totiz php + javascript co sa teda nazyva AJAX podla mojich informacii a to ja neovladam teda nemozes mi ten script pls trochu podrobnejsie vysvetlit?
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
omfg
<?php
function alert($text) // funkcia
{
echo ('<script>alert("'.$text.'")</script>');
}
alert("Text zobrazeny v okne"); // vyuzitie
?>