mam router topcom 7001 skyracer ktory kombinuje v sebe jeden konektor wan a 4 konektory lan a ma wifi antenu. pripajam sa na neho do internetu ktory ma staticku ip zatial vsetko v pohode mam dva pc jeden je na router pripojeny kablom a dalsi cez spomynane wifi oba pocitae idu na internet pripojit bez problemu router pracuje spravne ale chcel by som sa spytat ako mam spravit aby sa tieto dva pc medzi sebou videli aj ako v spolocnej sieti ? preto ze o sebe zjavne asi ani nevedia chcel by som posielat data z jedneho na druhy a opacne no nejako mi to nejde vie mi niekto poradit ? dakujem moc za pripadnu ochotu
wifi router na net + domaca siet ?
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
wifi router na net + domaca siet ?
prosim vas ako spojazdnim siet ak mam takto zostavene doma va pc
mam router topcom 7001 skyracer ktory kombinuje v sebe jeden konektor wan a 4 konektory lan a ma wifi antenu. pripajam sa na neho do internetu ktory ma staticku ip zatial vsetko v pohode mam dva pc jeden je na router pripojeny kablom a dalsi cez spomynane wifi oba pocitae idu na internet pripojit bez problemu router pracuje spravne ale chcel by som sa spytat ako mam spravit aby sa tieto dva pc medzi sebou videli aj ako v spolocnej sieti ? preto ze o sebe zjavne asi ani nevedia chcel by som posielat data z jedneho na druhy a opacne no nejako mi to nejde vie mi niekto poradit ? dakujem moc za pripadnu ochotu
-
cORP.
Addict
hmm a ako zistim ping toho konkretneho pc? ja som spravil len to ze router ma zadanu pevnu ip internetu a oba pc sa pripajaju na net len tak ze v sietovych nastaveniach maju nastavene automaticke zistovanie ipt0m4s3 napísal:Najprv vyskusaj ci sa PC "vidia" pomocou pingu. Pingni z jedneho ten druhy. Ak to funguje, problem bude na aplikacnej vrstve, tzn. skontrolovat nastavenia windowsu - pracovnu skupinu.
-
Don_Pipino
Darca
Daj Start>spustit>napis tam cmd>vyhodi ti okno,tam napis ipconfig,vyhodi ti aktualne nastavenie siete aj aktualnu IPcku pocitaca a ked na druhom pocitaci das tiez start,spustit a cmd a miesto ipconfig napises ping IPcka pocitava (Ta Ipcka, ktoru si zistoval na prvom pc), tak ti pingne danu masinu.Ked ti bude vypisovat cas poziadavky uplynul,tak nemas spojenie s danym PC, ale ak ti vypisuje udaje o casoch v milisekundach a TTL, tak mas spojenie.
-
t0m4s3
Admin
Kliklni pravym na ikonku pripojenia, tam daj Stav a zalozku Podpora. Tam uvidis aktualne sietove nastavenia PC aj v pripade, ze boli pridelene od DHCP. Potom das Start - spustit - cmd a ping ip_adresa_pocitaca. Ak je spojenie uspesne vyzera to nejak takto
Kód: Vybrať všetko
C:\Documents and Settings\katarina>ping 192.168.1.1
Příkaz PING na 192.168.1.1 s délkou 32 bajtů:
Odpověď od 192.168.1.1: bajty=32 čas < 1ms TTL=64
Statistika ping pro 192.168.1.1:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Průměr = 0ms-
cORP.
Addict
este pred tym nez som to tu cital som to skusil a pc pinguje stale na 1ms takze by to malo byt v poriadku no stale neviem docielit to aby som v jednom pocitaci videl zdielane zlozky druheho a opacne a este chcem aj z druheho pc zdielat tlaciaren na prvom takze je to zlvastne pred tym som to mal zapojene cisto ako zwitch a slapalot0m4s3 napísal:Kliklni pravym na ikonku pripojenia, tam daj Stav a zalozku Podpora. Tam uvidis aktualne sietove nastavenia PC aj v pripade, ze boli pridelene od DHCP. Potom das Start - spustit - cmd a ping ip_adresa_pocitaca. Ak je spojenie uspesne vyzera to nejak takto
Kód: Vybrať všetko
C:\Documents and Settings\katarina>ping 192.168.1.1 Příkaz PING na 192.168.1.1 s délkou 32 bajtů: Odpověď od 192.168.1.1: bajty=32 čas < 1ms TTL=64 Odpověď od 192.168.1.1: bajty=32 čas < 1ms TTL=64 Odpověď od 192.168.1.1: bajty=32 čas < 1ms TTL=64 Odpověď od 192.168.1.1: bajty=32 čas < 1ms TTL=64 Statistika ping pro 192.168.1.1: Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%), Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách: Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Průměr = 0ms
-
Don_Pipino
Darca
-
Don_Pipino
Darca
OK, tak sorry ja mam router 192.168.1.1, tak preto som to napisal........ja len keby nahodou si sa sekol, chapes, nemozem vediet ako si na tom s IT vedomostami..........tak este raz SORRY.INDIGOcorp. napísal:si normalny ? ja viem co je router a viem co pingujem pane boze nepis radsej ot ak nemas k mojemu problemu co povedat dakujem a pingujem druhy pocitac
Takze hovoris , ze pingy ti bezia, viem ze toto zdielanie sa riesilo aj tak , ze sa v Sietovych pripojeniach robi to Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelarie, kde ta prevedie sprievodca a na konci je volba zapnut zdielanie suborov a tlaciarni.Toto spravit na oboch PC.Popripade skotrolovat potom firewall a povolit aj tam zdielanie.Tym padom ked das nejaku zlozku do Zdielanych dokumentov v Tento pocitac, alebo zlozku samotnu navolis ako zdielanu, tak by ju mal druhy PC ak je to dobre nastavene vidiet.............pripadne si daj vyhladat pocitace v sieti podla IPcky daneho pocitaca a tam by sa ti mali tiez vsetky zdielane zlozky ukazat.
-Takto nejako mi to fungovalo so susedom,ked som mal s nim siet.
pipino, obdivujem tvoju aristokratickú schopnosť povzniesť sa nad neokrôchonasť iných. Asi by som nedokázal len tak prehrýznuť vynadanie od toho, kto žiadal o pomoc. Klobúk dolu!!
Ak by som mohol pokračovať v téme, pretože zatiaľ som nebol schopný nájsť blbovzdorný návod na zosieťovanie a ty si začal tak pekne, že to dokážem pochopiť.
Mám 2 notebooky, wifi pripojené na router a na net, všade nastavené autom. prideľovanie IP, ping z notebooku s os xp na druhý NB s vistou bez úspechu, ping z visty na xp s odozvou. Neporadíš čo ďalej?? Ak by si mi dal nejaký online kontakt (skype, icq,.. ja ICQ 499796556) asi by to išlo najlepšie. Potom by som to spísal a ty by si to tu hodil ako návod pre blbých.
Ak by som mohol pokračovať v téme, pretože zatiaľ som nebol schopný nájsť blbovzdorný návod na zosieťovanie a ty si začal tak pekne, že to dokážem pochopiť.
Mám 2 notebooky, wifi pripojené na router a na net, všade nastavené autom. prideľovanie IP, ping z notebooku s os xp na druhý NB s vistou bez úspechu, ping z visty na xp s odozvou. Neporadíš čo ďalej?? Ak by si mi dal nejaký online kontakt (skype, icq,.. ja ICQ 499796556) asi by to išlo najlepšie. Potom by som to spísal a ty by si to tu hodil ako návod pre blbých.
-
Don_Pipino
Darca
njn velmo rab by som ti pomohol to rozbehat, ale problem je,ze som VISTU na zivo este nevidel.Raz som uz podobny problem riesil s chalankom co mal XP vs VISTA a chcel rozbehat taku vec ze VISTA bude server s NETom pre XPcko.Ale nepodarilo sa a kedze to mas na XP pravdepodobne dobre nastavene pretoze mas od XP odozvu, tak problem bude v nastaveniach VISTY, s ktorymi ti nepomozem
.Bo neviem co ako.
-
mathev
Star
stava sa ze nepingnes pc v rovnakej sieti aj koli nastaveniu firewallu.smajlik napísal:cawte, mam ten isty problem co sa tu opisuje. Pingol som PC aj notebook a notebook PC pinglo, ale PC notebook nie! PC mam sietovim kablom vo wifi routery a wifinou mam spojeny router s notebookom. Cim to moze byt sposobene? Dal som zdielat subory aj tlaciarne.
viete mi niekto poradit?
ako nastavim prava pre zdielane zlozky pre roznych uzivatelov?
mam spojene dva pc cez router na obidvoch je winXP vsetko funguje ok ale chcem pripojit dalsi pocitac ale predtym chcem nastavit na zdielane zlozky pre roznych uzivatelov
v nastaveniach sice mam aky pristup k zlozke je ale nevidim pocitace pracovnej skupiny, vlastne nevidim ani pracovnu skupinu viem pridelit uzivatelov toho sameho pocitace nie druheho pocitaca
trochu komplikovane
pc1 - uzivatel A
pc1 - uzivatel B
pc2 - uzivatel C
pc2 - uzivatel D
takze ak som na pc1 ako uzivatel A viem nastavit prava iba uzivatelovi B ale nevidim uzivatela C ani D z pc2 ale u pc2 z oboch uzivatelkych profilov viem pouzivat zlozky z pc1 a naopak
pls help
dakujem
ako nastavim prava pre zdielane zlozky pre roznych uzivatelov?
mam spojene dva pc cez router na obidvoch je winXP vsetko funguje ok ale chcem pripojit dalsi pocitac ale predtym chcem nastavit na zdielane zlozky pre roznych uzivatelov
v nastaveniach sice mam aky pristup k zlozke je ale nevidim pocitace pracovnej skupiny, vlastne nevidim ani pracovnu skupinu viem pridelit uzivatelov toho sameho pocitace nie druheho pocitaca
trochu komplikovane
pc1 - uzivatel A
pc1 - uzivatel B
pc2 - uzivatel C
pc2 - uzivatel D
takze ak som na pc1 ako uzivatel A viem nastavit prava iba uzivatelovi B ale nevidim uzivatela C ani D z pc2 ale u pc2 z oboch uzivatelkych profilov viem pouzivat zlozky z pc1 a naopak
pls help
dakujem