zdielanie dat v sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Mrk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zdielanie dat v sieti

Príspevok od používateľa Mrk »

skusal som hladat no marne
moj problem je taky mam doma wifi siet a skusal som spojazdnit zdielanie dat
no podarilo sa mi to len polovicne na NB kde mam Vistu to fici vidim data co som si nazdielal v druhom compe mozem kopirovat atd.
ale na druhom pc kde je win xp nic nevidim..skusal som sa hrat s nastaveniami no marne

mate niaku radu k tomu? alebo zdielanie dat medzi dvoma roznymi OS nieje mozne?

diki za vsetky rady :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pokial ti ide cisto len o zdielanie dat, urcite rychlejsi jednoduchsi a pohodlnejsi sposob je pouzit ftp server + klienta
server spustis na jednom pc, spravis si konto ktoremu povolis read+write+create operacie a z druheho pc sa dostat na ftp server nebude problem, mozes pouzit napr browser alebo hociaky ftp klient
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tlaciaren mi funguje..ako vsetko mozem robit napr posielat si dat z jedneho do druheho atd ale len z NB kde je Vista z druheho PC kde je XP mi jednoducho nic nenajde

no pouvazujem nad tym ftp...mne islo hlavne o to ze v NB mam niake filmy ale ma len HDMI vystup...ktory na TV nemam....takze som si chcel pustit na TV film z NB pomocou desktopu ktory mam napojeny na TV pomocou tv-outu...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

O tomto probleme je tu na fore uz nejaka diskusia, mozno aj dve ci tri, tak si ich skus pohladat. Predovsetkym by som chcel povedat, ze zdielanie touto metodou je problematicke, teda aspon u mna vzdy bolo. Radsej pouzit ftp server, napokon existuju na take, ktore netreba instalovat, proste len pustis a mas spraveny ftp server, vypnes a hotovo... Z tych znamych je to napriklad jednoduchy Cerberus FTP server, z lepsich je to Serv-U FTP ci Raiden FTP, avsak vsetky menovane treba instalovat.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

asi som vytrety ale nic som nenasiel :-( mozes mi hodit niake klucove slovo? no ale jak pises ze su s tym problôemy tak sa budem muset zmierit s tym ze mi to tak nepofici :-/
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Viem ze toto zdielanie sa riesilo aj tak , ze sa v Sietovych pripojeniach robi to Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelarie, kde ta prevedie sprievodca a na konci je volba zapnut zdielanie suborov a tlaciarni.Toto spravit na oboch PC.Popripade skotrolovat potom firewall a povolit aj tam zdielanie.Tym padom ked das nejaku zlozku do Zdielanych dokumentov v Tento pocitac, alebo zlozku samotnu navolis ako zdielanu, tak by ju mal druhy PC ak je to dobre nastavene vidiet.............pripadne si daj vyhladat pocitace v sieti podla IPcky daneho pocitaca a tam by sa ti mali tiez vsetky zdielane zlozky ukazat.

-Takto nejako mi to fungovalo so susedom,ked som mal s nim siet.

Ale pozor toto je robene pri XP vs. XP, ale kedze ti to pod VISTOU bezi, tak to sprav len na XP.
Napísať odpoveď