odinštalovanie OEM

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

odinštalovanie OEM

Príspevok od používateľa Stoporko »

kamarat má na notebooku od výroby vistu a nevie sa jej zbaviť. Skúšali sme formát HDD pri bootovaní z CD XPéčka, všeličo možné, no tá mrcha furt nechce odísť. Čo s tým? Please, vďaka za rady.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

skus to sformatovat cez linux ... live CD a format mozno to pomoze ...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Zalazi aj na tom aky je to ntb, ale obvykle staci pocas instalacie zmazat particiu s OS a samozrejme ju dat v dalsom kroku aj vytvorit. Ak chce zanechat recovery particiu, tak sa to da formatnut cez ktorykolvek part. manager a nemenit tie particie ako som pisal. Lebo tym pride o moznost bootovat z tej recovery particie. Ak mu je naprd, tak kludne odpalit obe particie, vytvorit novu kompletnu a tam to nainstalovat.
gman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa gman »

Zalezi aj aky je to notas, lebo dnesne nove, ktore su dodavane z vistou, tak su tak chranene, ze ked tam budes chcet nainstalovat XP tak to pri instalacii nerozpozna radic diskov, a nebudu fungovat ziadne ovladace, budes musiet vsetko znovu zhanat, odporucal by som radsej nechat uz tu vistu a naucit sa s nou pracovat
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

To vobec nie je pravda, staci prepnut v biose SATA Native, resp. AHCI.
To su len zvasty. Jedine problemy byvaju u niektorych NTB, ze nie su ovladace na Vistu, ale tych je tak malo, ze by som to neriesil. Ved si pozri stranku vyrobcu. Inak to je tiez pekny dokaz, ze tam tie XP nainstalovat idu.
Napísať odpoveď