Problém s vyšším rozlíšením (a hlavne Cedegou)

Všetko ohľadom Linuxu...
alfonz
Light Professional
Light Professional

Problém s vyšším rozlíšením (a hlavne Cedegou)

Príspevok od používateľa alfonz »

Tak som sa vybodol na Windows a prešiel som na Linux, konkrétne Ubuntu. Po inštalácii ma ale rozladila jedna vec, totiž že maximálne rozlíšenie je 1024x768. Zašiel som na mocný nástroj zvaný Google a tam som našiel presne čo som chcel. Nastavil som to, čo bolo potrebné, proste nebudem písať litánie, požadované rozlíšenie ide, ale zmizla mi horná lišta na každom programe /tj. zavrieť, maximalizovať a minimalizovať/. Nevedeli by ste pomôcť kde som urobil chybu a ako by som to opravil? Díky veľmi pekne, každá plodná odpoveď bude odmenená :D
btw neviete ako by som Cedegu rozbehal čo najlacnejšie? (čítaj: zadarmo)?

//eh, sorry. Nahodil som si KDE a problém je vyriešený. Neviete ale niečo o tej Cedege? Wine poznám, ale chcel by som niečo na hry. Díky pekne.
q-parser
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Cedega je komercny softver. Treba ho najskor ziskat (co nie je problem). Co sa tyka podpory hier, je skutocne siroka, ale ... nestoji dokopy za dve veci. Neviem ako je na tom cedega teraz, ale vyse rokom, kedy som s nou skoncil to bola bieda. Jedina hra, ktora sa mi dala normalne hrat bol CS, no chvalabohu na 10 rokov staru hru. Vyskusaj, sam uvidis ako to s cedegou je. Ja som od nej uz upustil.
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

OK, Cedegu mám z lamiek. Nainštaloval som ju a nemám ani páru čo s tým. Tlačidlá Play a Properties mám "zasivené", dám Tools-Game Folders-Add, zadám názov hry a mi vypíše toto:
Can't seem to be able to execute the WineX start up script /home/rado/.cedega/.winex_ver/winex-6.0.5/bin/winex3 - perhaps your installation of WineX version 6.0.5 is corrupted?
Inštalovať hru nechcem, ja ju chcem rovno spustiť, ešte mám nejaké hry z Windowsu a napaľovať sa mi ich tááák chce... :D
//aj by sa chcelo, ale mám odsratú napaľovačku :D
//btw na windowse som mal dva oddiely - C a D. Céčko som obetoval Linuxu, D som nechal tak. Teraz s oddielom D nemôže mrobiť vôbec nič, kopírovať, premenovať súbory, proste nič. Čo furt robím zle, neviem :D
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

Spusť ten exe súbor ale nemusí to fungovať, ani na windowse nie vždy sa spúšťajú hry čo tam nakopíruješ čo už niekde bolo nainštalované ale musíš to inštalovať.
Napísať odpoveď