potrebujem si nastaviť total commander tak aby ked ho spustím tak odkazoval na niektorý disk, to je jedno ktorý ale aby si napamätal naposledy otvorený adresar a taktiež ked si už v programe prepínam disk tak ked si niektorý disk vyberiem, aby mi ho dal vo formate napr D:/ a nie s cestou, ktorá bola na disku otvorena naposledy. Proste aby si napamätal cesty ale daval priamo C: D: E: a pod.
Vdaka za pomoc
redw napísal:potrebujem si nastaviť total commander tak aby ked ho spustím tak odkazoval na niektorý disk, to je jedno ktorý ale aby si napamätal naposledy otvorený adresar a taktiež ked si už v programe prepínam disk tak ked si niektorý disk vyberiem, aby mi ho dal vo formate napr D:/ a nie s cestou, ktorá bola na disku otvorena naposledy. Proste aby si napamätal cesty ale daval priamo C: D: E: a pod.
Vdaka za pomoc
ked zavries TC a mas napr. naposledy otvoreny adresar D:/hry tak ked si ho pustis znova mal by ti ho otvorit ako si ho zatvoril... neviem nic take som nemenil a ide mi to takze nvm
Ani jeden ste ho nepochopili. On chce, aby po vypnuti TC mu nenabehol posledny adresar, ale len root jednotky disku. Ale sposob akym to urobit, ti neviem poradit.
Gadelat napísal:Ani jeden ste ho nepochopili. On chce, aby po vypnuti TC mu nenabehol posledny adresar, ale len root jednotky disku. Ale sposob akym to urobit, ti neviem poradit.
Je to presne tym sposobom, ktory som napisal hore.
Vdaka za pomoc, už sa mi to podarilo nájsť , je to "konfigurácia - možnosti - funkcie - zobrazovať korenový priečinok pri zmene jednotky" a tiež som vo "funkcie" našiel políčko "pri skončení uložiť - cesty priečinkov"
p4ra napísal:Neviem preco take komplikovane, ale som rad, ze ti to ide.
Pretože tvoj spôsob riešil iba časť problemu, teda aké okno mi nabehne po otvorení TC ale neviem prečo, nefungovalo mi to ale aj tak vdaka za ochotu pomôcť
Rad by som vedel ci existuje nejake rozsirenie do total commanderu, ktore by mi umoznilo mat viac okien ako len dva (mam na mysli FILE WINDOW).
Je to dost neprakticke a niekedy az unavne mat spustenty TC viac krat a stale sa prepinat.
Respektive viete o nejakej alternative k TC, ktora by to umoznila?
Dik za info
znais: Novsie verzie maju podporu zaloziek (tabov), robi sa to skratkou CTRL+T, dobra vecicka, najma pokial mas otvorenych viacej adresarov. Dost casto to pouzivam, najma ked triedim fotky, hudbu a podobne...
Alt+Tab je prepinanie aplikacii vo Windowse, v tomto smere s tym nema nic TCM spolocne. Pokial chces mat 4 okna, tak si musis pustit viacej TCM a prepinat ich, inak to asi nepojde. Inak v com ti nevyhovuje CTRL+T zalozka???
Ja som len narazal s tym alt+tab na to, ze ak sa prepnem z nejakej aplikacie pomocou alt+tab (kedze ich mam otvorenych vela a nebudem sa tam trapit z mysou na dolnej liste) do TC tak ma tam uz budu cakat 4 okna a nemusim otvarat/prepnut sa do druheho TC a tak docielit ze mam pred sebou 4 okna.
Zalozky mi nevyhovuju, kvoli tomu, ze nevidim obsah 4 zloziek naraz ale len dvoch cize ziaden rozdiel zo zalozkami alebo bez nich
Ale aj tak dakujem za snahu.
znais napísal:Rad by som vedel ci existuje nejake rozsirenie do total commanderu, ktore by mi umoznilo mat viac okien ako len dva (mam na mysli FILE WINDOW).
Je to dost neprakticke a niekedy az unavne mat spustenty TC viac krat a stale sa prepinat.
Respektive viete o nejakej alternative k TC, ktora by to umoznila?
Dik za info
Ak nieco take existuje zaujimalo by ma, ako by dany program vedel, do ktoreho z otvorenych okien chces prave kopirovat... Ako alternativu mozes pouzit styri okna exploreru vo windowse.