Pomoc s lahostajnostou :-\ divny topic

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Pomoc s lahostajnostou :-\ divny topic

Príspevok od používateľa Dieg0 »

No tak môj príbeh krátky

Od základky som bol veľmi slušný žiačik až do 6teho ročníka.Odvtedy som mal každý polrok riaditeľské pokarhanie a vyvrcholilo to v deviatke dvojkou zo správania.Ale to nieje hlavný problém.Na základke proste keď som trebárs dostal 5ku z dejepisu som začal plakať a veľmi ma to mrzelo.Snažil som sa učiť ... a všetko okolo toho.Momentálne som prepadol z troch predmetov a začal som si to až teraz uvedomovať.Mama mi už druhý rok tlačí do hlavy že by som sa mal u nej oveľa lepšie keby som sa učil, že by ma pustila tam hentam ... a tak.Takže motiváciu mám ale proste ... ja sa akoby nemôžem učiť.Viem je to dosť zložité ale nemohli by ste mi poradiť nejaký liek?Na základnej ma jedna peťka vytočila a na strednej mám 3 prepady prakticky ... niekde.Už ma takýto život prestáva baviť 8-).Prosím nech si rýpalkovia odpustia zbytočné posty a píšu iba ľudia so serióznym úmyslom pomôcť
aruN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

Mam taky isty problem tiez som lahostajny skoro ku vsetkemu.V skole som to tiez zacal flakat,ale neskor som si povedal ze nechcem skoncit ako nejaky dojic krav a chcem sa mat v zivote dobre,a zacal som byt na veci doslednejsi,predovsetkym na skolu.Chce to len pevnu volu a chut prekonat to. :)
Hipollita
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Hipollita »

No odpoved je ejdnoducha...Treba sa zacat ucit.
Nemusis sa vzdy vsetko, ale nauc sa aspon ked vam povedia ze bude pisomka alebo ked vies ze is este neodpovedal, tsk bud aspon ako tak pripraveny...Nech to tahas aspon na tie trojky alebo co...Prepadat predsa len nie je prijemna zalezitost...:))
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Pouvazuj trochu, kolko dveri sa ti otvori so solidnym vzdelanim a kolko so zakladnym? Co ked si najdes taku krasnu, perfektnu, inteligentnu zenu, ktora ta bude chciet preto, ze si dobrosrdecny, ale nakoniec z toho nic nebude, lebo nevies kto je Adolf Hitler, nemas nazor na aktualne dianie pre svoju nevedomost? Kto zaraba viac - murar, tesar, alebo inteligentny clovek s vlastnou firmou, lekar, ci jadrovy fyzik? Musis si sam uvedomit, ze mat vsetko na haku dnes, sposobi to, ze budes zit mizernejsie v dospelosti a trocha snahy dnes, ti moze dopomoct k uzasnemu zivotu cez 60 nasledujucich rokov... Ak nemas poruchy so sustredenim, tak nato lieky pravdepodobne nie su - ale to ti poradi nejaky medik z fora. Zaklad je v sebatransendecii - sebaprekonavani. Musis sa prinutit venovat sa skole. Trpezlivost ruze prinasa.
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

To teda nie.Triedny mna aj s kamaratom odporucil na ucnovku ale tam nechcem ist ani nahodou.To bol impulz pre zalozenie tohto topicu.Ako v skole sa uz aj snazim davat pozor len doma sa este stale "nedokazem" ucit.Ta skola ma aj prakticky bavi len neviem.Proste kamaratov vzdy dam na prednejsie miesto a to je chyba :(.

\\ jimino : ale prave to.Ja vseobecne znalosti mam z kadecoho to hej.Ale prave to ako fazory alebo matematika.Take veci co sa bezne nevyuziju v zivote automaticky hadzem do kosa a neviem to zastavit.Proste si poviem ze to je pre mna nepotrebne.

BTW celkom dobry napad bol ucenie na pisomky a podobne.Tam prakticky nemam co pokazit a naberem do seba zaroven aj nejake vedomosti a zaroven aj uhnam dobre znamky
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

Internet je p.ca
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Diky za fakt seriozny prispevok :-\.Debil.Poviem ti tak ze internet je na mojom pocitaci zapnuty asi 14 hodin denne.Z toho ked chodim do skoly som na nom tak 2 hodiny denne.A podotykam nehram ziadnu hru.Obcas CSko na polhodinky raz za tyzden
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:Diky za fakt seriozny prispevok :-\.Debil.Poviem ti tak ze internet je na mojom pocitaci zapnuty asi 14 hodin denne.Z toho ked chodim do skoly som na nom tak 2 hodiny denne.A podotykam nehram ziadnu hru.Obcas CSko na polhodinky raz za tyzden
Co potom robis?Chodis vonku s partiou?
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Tomasko napísal:Internet je p.ca
internet praveze je skvela "vymozenost".. nehorazne vela informacii, "vzdelavania"... len si treba kapanek urcit priority
KANO
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa KANO »

Tomasko napísal:Internet je p.ca
skor by som povedal ze p.ca je ako internet... ked mas dobre pripojenie.. :lol:

ale k teme.. netreba spekulovat.. vydumovat a hladat problemy tam kde nie su.. ina cesta ako si vklude sadnut.. sustredit sa a citat.. na to nejestvuje.. a ak si aspon trochu sikovny.. tak hodka denne na strednej musi stacit.. to prezijes.. ale hodka sustredenia.. nie sedenia a pozerania do blba a sebalutosti..
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Dieg0 som rovnaky ako ty lenze ja mam dvojky ... ked aj neviem robim pre to na pisomkach maximum... ked viem ze nieco sedliackym rozumom nepochopim urobim pre to len to ze davam pozor trocha na hodine ale poznamky nepisem ... ty mas asi v pazi odpisovat aj na pisomkach ..pre zaciatok sa zacni ucit pred velkymi pisomkami narazovo to by malo pomoct oklam sa ze sa ti chce
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

nejaky liek aby si sa zacal ucit ? :hehe:
musis najprv chciet
az potom mozes zobrat nejake tabletky (lecitin, ginko,...) ktore pomahaju pri uceni ale neucia sa za teba ...
musis si proste k tomu sadnut a zacat tlacit do hlavy ...
neexistuje ziaden liek ktory ked si vezmes okamzite sa premenis na niekoho koho ucenie bavi ... to musis zacat ty ...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

fruxo napísal:internet praveze je skvela "vymozenost".. nehorazne vela informacii, "vzdelavania"... len si treba kapanek urcit priority
myslel som tak, ked uz si na tom zavisly... co je v tejto dobre vela ludi
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

SRneC : dik vyskusam.Znie to celkom rozumne.

obelix : liek som myslel obrazovo :D

aruN : ano chodim von s partiou do krcmy a tak
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Dieg0 napísal:ano chodim von s partiou do krcmy a tak
Tak to chodenie von skus trochu obmedzit a sadni za knihy.Predsa len stale chodenie do krcmy moc neprospieva :D
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Jj :D.No tak uvidime.Nechame tento topic zatial otvoreny a ked dostanem zlu znamku mi date kazdy jednu po papuli :D. (joke).Dalsi piatok zhodnotim moje posobenie skole uz po snazeni a uvidime.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

Ver tomu, ze /aspon na urcity cas pokym nedostanes sklerozu popr.dusevne poruchy-chi-chi/ sa Ti uspech a vedomosti zo skoly zidu. NEMOZES vediet urcito kedy-mozes mat len iluziu prilezitosti. Ked sa s nou v zivote stretnes, budes si cenit sam seba, ze vies reagovat, ze si schopny. Nebudes mat tolko problemov so svojou "sprostostou", a budes mat radost ak dosiahnes v niecom uspech (hej stale tocim o skole). Tym si navyknes na ziskavanie uspechu a system snazivosti Ta privedie k ceste snazit o vsetko co Ta nejak zmotivuje. Zvyknes si na "dobre sposoby", a schopnost 'sedliackeho" rozumu Ti ostane tak ci tak.
HLAVNE NA UCENIE nekasli, ide o Tvoj prinos. Nesnaz sa tomu filozoficky pochopit, to pochopis naplno az ked ju budes mat za sebou.. pretoze nemozes vediet s cim vsetkym sa v zivote stretnes, a kedy AKU VEDOMOST vyuzijes. V Tvoj prospech.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Dôležité je, že chceš niečo s tým robiť. Mal by si si nájsť nejakú motiváciu, prečo sa začať učiť. Možno je to práve to, že nechceš ísť na učňovku a na školu, kam by si chcel ísť budeš potrebovať lepšie známky. To je taká krátkodobá motivácia. Dlhodobejšia môže byť tvoja budúcnosť, možno práve vďaka škole získaš lepší job a budeš sa mať lepšie. Treba myslieť trochu dopredu. :)
Skús si zo začiatku sadnúť nad učenie na takú hodinku dve denne a prinúť sa aspoň tento čas plne sústrediť na učenie. Možno ťa budú motivovať prvé dobré známky. Ako motivácia by mohli byť aj práve posedenia s kamarátmi v krčme. Napr. že po týždni pôjdete v piatok a sobotu von do krčmy a tak...
Daj vedieť, ako sa ti bude dariť. GL! :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

bolek prepac ale tu Dieg0vi to zily netrha a myslim ze s tym nechce nieco radikalne zmenit ..skratka si povedal ze ...."sakra" ..nieje to az take vazne imho :)
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Práveže :).Dosť ma štve že žijem v extrémoch.Na základke som plakal keď som dostal 5ku a teraz keď som prepadol z troch predmetov mal som úsmev na tvári.Najradšej by som to momentálne vrátil do niečoho podobného ako na základke.Tam som sa snažil mať dobré známky ale tam som mal zase nejakú "neschopnosť naučiť sa".Učil som sa kľudne aj 4 hodiny a dostal som 4ku.Chcem to zmeniť radikálne lebo postupne sa to nedá.Rovnako ako s fajčením ... postupne sa neodnaučíš :).Treba správny impulz
Napísať odpoveď