Problem so skolou
Problem so skolou
Studujem informatiku na UCM v Trnave. Tu nastava problem, informa je cela o matike a programovani a ja nemam kladny vztah ani k jednemu. Asi sa pytate co tam teda robim, ale ani sam neviem, mozno som tam z casti preto ze brali bez skusok, z casti pre dobre uplatnenie absolventov. Ale k veci. Matikou by som sa nejak prehryzol, aj ked s problemami. Problem mi robi hlavne programovanie. Niekto sa mozno zasmeje, ale ako laikovi mi robi problem aj obycajny pascal cez ktory nemozem prejst. Tento predmet si ani nemozem preniest do druheho semestra, ale az do druheho roka, takze tym ze som ho tento semester nespravil mam na konci roka dole 11 kreditov. Takze ked stratim uz co i len jeden predmet a letim zo skoly. A aj keby uspesne dokoncim rocnik, v druhom ma pascal pocka a snim uz aj C++ u ktoreho tiez nepredpokladam nejake pochopenie. A tu je moja otazka: myslite ze je lepsie ist na druhu skolu este kym sa da (zachvilu bude koncit termin podania prihlasok) alebo skusit bojovat dalej aj ked to je uplne mimo mojho sudka a riskovat vyhodenie v druhom rocniku
no to by si si mal v prvom rade ujasnit co by ta bavilo, resp. co by si zvladal. no mozes si byt isty, ze na hociktorej VS najdes predmet ktory ta absoltne nebude bavit a nic ti nebude hovorit a ajtak ho musis spravit. problem mas, ak je tento predmet -ako v tvojom pripade- klucovy a je jasne, ze dalsie predmety nan budu nadvazovat a preto si myslim, ze velmi nemas co riesit...Diestro napísal:Asi to tak vyzera ze odidem, sa len bojim ze ked pojdem inde tak tam bude tiez nieco co nebudem zvladat. A ani neviem aka skola by ma vlastne bavila, takze nechcem nieco balit koli tomu ze ma to nebavi. Ale diky za rady
GothaR napísal:Ked nevies kam, tak urcite chod na ekonomicku, tu spravis aj ked nechces a uplatnenie tiez nie je najhorsie.
tomek00: no jedna vec je, i ta predmet bavi a durha, ci sa da zvladnut.
Na technickych VS je matika a fyzika dost narocna, nebavi to skoro nikoho a nie kazdy to spravi.
Taka ekonomia sice nemusi byt az taka zaujimava, ale pri urcitej davke snahy sa da zvladnut. A Diestro tvrdi, ze ho ziadny odbor nejak velmi nezaujal, tak preto je podla mna najlepsie zvolit nieco, co sa da dostudovat aj bez extra velkej namahy.
Este k tvojmu problemu: tiez ma informatika na strednej ako tak bavila, na vyske som ju mal iba 2 semestre, potom som zdrhal na iny odbor ako rychlo sa len dalo
Programovat sa musi a vela. Cize ak nemas "programatorske myslenie," tak tu skolu asi nezvladnes. A k tomu samozrejme este omacky v podobe matiky.
Na technickych VS je matika a fyzika dost narocna, nebavi to skoro nikoho a nie kazdy to spravi.
Taka ekonomia sice nemusi byt az taka zaujimava, ale pri urcitej davke snahy sa da zvladnut. A Diestro tvrdi, ze ho ziadny odbor nejak velmi nezaujal, tak preto je podla mna najlepsie zvolit nieco, co sa da dostudovat aj bez extra velkej namahy.
Este k tvojmu problemu: tiez ma informatika na strednej ako tak bavila, na vyske som ju mal iba 2 semestre, potom som zdrhal na iny odbor ako rychlo sa len dalo
preco si myslis ze ekonomicka je najlahsie vystudovat? povedz aspon budeme mudrejsi ..GothaR napísal:tomek00: no jedna vec je, i ta predmet bavi a durha, ci sa da zvladnut.
Este k tvojmu problemu: tiez ma informatika na strednej ako tak bavila, na vyske som ju mal iba 2 semestre, potom som zdrhal na iny odbor ako rychlo sa len daloProgramovat sa musi a vela. Cize ak nemas "programatorske myslenie," tak tu skolu asi nezvladnes. A k tomu samozrejme este omacky v podobe matiky.
no a k tej informatike, mozem nasmerovat moju otazku aj na teba? mal si nejake skusenosti z programovania predtym ako si siel na prijimacie skusky? z coho asi tak pozostavali? matematika mi zatial nerobi problem, urcite to bude na VŠ tazsie ale to by nemusel by to byt kameň urazu
No ja som mal prijimacky iba z matiky a fyziky. Ale mali sme potom ako predmet zaklady programovania a potom este dalsie programovanie a na to som nemal nervy.tomek00 napísal:preco si myslis ze ekonomicka je najlahsie vystudovat? povedz aspon budeme mudrejsi ..![]()
no a k tej informatike, mozem nasmerovat moju otazku aj na teba? mal si nejake skusenosti z programovania predtym ako si siel na prijimacie skusky? z coho asi tak pozostavali? matematika mi zatial nerobi problem, urcite to bude na VŠ tazsie ale to by nemusel by to byt kameň urazu
No a ekonomika...to je medzi vysokoskolakmi vseobecne rozsirene. (koluje aj vtip: Aka je najtazsia stredna skola v Prahe? Ekonomicka univerzita...) Na ekonomke konci aj vela ludi, co sa inam nedostane a potom tu skolu dokoncia ako nic. Staci sa trochu snazit a mas to, lebo na VS ti uz titul nedaju zadarmo, aj ked niektore skusky ano
//nechcem sa nikoho dotknut, ale ekonmku dokoncia aj tie dievcata, co sa staraju iba o to aku si vezmu kabelku a aky novy makeup prave vydal Avon
ok, vsak aspon budem vediet.GothaR napísal:No ja som mal prijimacky iba z matiky a fyziky. Ale mali sme potom ako predmet zaklady programovania a potom este dalsie programovanie a na to som nemal nervy.
No a ekonomika...to je medzi vysokoskolakmi vseobecne rozsirene. (koluje aj vtip: Aka je najtazsia stredna skola v Prahe? Ekonomicka univerzita...) Na ekonomke konci aj vela ludi, co sa inam nedostane a potom tu skolu dokoncia ako nic. Staci sa trochu snazit a mas to, lebo na VS ti uz titul nedaju zadarmo, aj ked niektore skusky ano
No a nepovedal si mi ze ci si vedel daco z programovania ked si sa na tu skolu hlasil, lebo momentalne neviem ani zatat, a planujem sa tomu zacat v najblizsom case venovat, tak aby som vedel ci su tam nejake brutalna naroky na to programovanie. Proste ci musim byt znalec aby som sa na tu skolu dostal.
A este k tej ekonomike, nie je tazke sa tam ani dostat, môj starsi brat nemal ekonomiu vôbec pred vysokou skolou, pred skuskami si kupil ekonomicku brozurku, tu sa naucil a na prijimackach mu dopadla ekonomia vyborne... to len tak pre zaujimavost
Jaj, to som zabudol...no maturoval som z informatiky a brali to pomerne vazne, cize pascal som ovladal celkom slusne, teda na stredoskolskej urovni. Ine som si k tomu nestudoval. Akurat trochu html, ale to mi bolo na skole na nic. No na vyske uz potom cakaju, ze tam su iba sami nadsenci a veci si budes musiet dobrat sam, cize to moze byt problem. A pokial ta skutocne programovanie teraz nebavi, tak sa to na skole nezlepsi, iba zhorsi. Ja ako pocuvam, co musi moj spolubyvajuci robit v skole a potom este v praci...to radsej ist kopat do bane ako programovat.tomek00 napísal:ok, vsak aspon budem vediet.
No a nepovedal si mi ze ci si vedel daco z programovania ked si sa na tu skolu hlasil, lebo momentalne neviem ani zatat, a planujem sa tomu zacat v najblizsom case venovat, tak aby som vedel ci su tam nejake brutalna naroky na to programovanie. Proste ci musim byt znalec aby som sa na tu skolu dostal.
A este k tej ekonomike, nie je tazke sa tam ani dostat, môj starsi brat nemal ekonomiu vôbec pred vysokou skolou, pred skuskami si kupil ekonomicku brozurku, tu sa naucil a na prijimackach mu dopadla ekonomia vyborne... to len tak pre zaujimavost
A navyse ta VS by k tomu programovaniu mala mat pridruzeny aj nejaky iny odbor(napriklad management), pretoze obyvajne programovanie teraz uz robia vacsinou stredoskolaci alebo ludia, co sa to naucili sami a absolventi VS si potom casto musia robit nadstavbu na nejakej ekonomickej skole, aby sa vedeli uplatnit v adekvatnej platovej skupine.
Gothar: praveze ani neviem ci by ma to bavilo, lebo s tym este nemam skusenosti. Ale viem si sam seba predstavit ze sa budem v buducnosti venovat pocitacom. A ekonomiu studovat dalej... neznie mi to velmi dobre, ale predpokladam ze to bude nieco ine ako sa ucime teraz, ze vynosy sa delia na tristo osemsto inych podskupin a este neviem co 
Mala by mi teraz prist nejaka kniha o informatike, tak mozno si znenavidim este aj toto... potom budem mat rovnaky problem Diestro, s tym rozdielom ze nie som na skole
Mala by mi teraz prist nejaka kniha o informatike, tak mozno si znenavidim este aj toto... potom budem mat rovnaky problem Diestro, s tym rozdielom ze nie som na skole
No ked vystudujes iba programovanie, tak je velmi mozne, ze ostanes v nejakej firme na "zasekanej" pozicii, odkial ta nepovysia pokial si nespravis dalsiu skolu alebo nezacnes robit nieco uplne mimo svojho odboru.tomek00 napísal:Gothar: praveze ani neviem ci by ma to bavilo, lebo s tym este nemam skusenosti. Ale viem si sam seba predstavit ze sa budem v buducnosti venovat pocitacom. A ekonomiu studovat dalej... neznie mi to velmi dobre, ale predpokladam ze to bude nieco ine ako sa ucime teraz, ze vynosy sa delia na tristo osemsto inych podskupin a este neviem co
planujem si dat prihlasku na odbor Aplikovana informatika. Neviem ako je to mezdi jednotlivymi odbormi, ci je niekde programovania viac alebo menej? alebo vsade rovnako?GothaR napísal:No ked vystudujes iba programovanie, tak je velmi mozne, ze ostanes v nejakej firme na "zasekanej" pozicii, odkial ta nepovysia pokial si nespravis dalsiu skolu alebo nezacnes robit nieco uplne mimo svojho odboru.