No to neviem presne, ale mam pocit, ze na tej aplikovanej je toho najviactomek00 napísal:planujem si dat prihlasku na odbor Aplikovana informatika. Neviem ako je to mezdi jednotlivymi odbormi, ci je niekde programovania viac alebo menej? alebo vsade rovnako?
Problem so skolou
tak to nie je velmi dobra sprava.GothaR napísal:No to neviem presne, ale mam pocit, ze na tej aplikovanej je toho najviac
Pred casom som si pozeral ze na banskobystrickej univerzite, odbor aplikovana infrmatika myslim sa v prvom rocniku daju vybrat aj predmety venovane ekonomii, cize aj na informatickych skolach sa studuje ekonomia?
No ekonomiu som mal aj ja, ale iba 2 semestre a iba zaklady. Nic poriadne ti to do zivota nedatomek00 napísal:tak to nie je velmi dobra sprava.
Pred casom som si pozeral ze na banskobystrickej univerzite, odbor aplikovana infrmatika myslim sa v prvom rocniku daju vybrat aj predmety venovane ekonomii, cize aj na informatickych skolach sa studuje ekonomia?
Takto, z informatiky som na strednej preberal maximalne office. Takze ked nemas ponatia o pascale a c++ tak to bude pre teba dost tazke. Ale netvrdim ze sa to neda zvladnut, ked ta to bude bavit a budes sa tomu seriozne venovat verim ze sa to da zvladnut. Ale to ze ti niekto bude vsetko vysvetlovat od zakladov zabudni. Ked sa bude aj niekto snazit, pochybujem ze mu budes rozumiet reci o konstantach a premenych. Niektory spoluziaci co sa ucili pascal na strednej hovorili ze to co oni brali 4 roky sme my prebrali prakticky za 15 hodin. A az ta trapia iba primacky tak v TT beru bez skusoktomek00 napísal:...
Vigor a GothaR hovorite ze ekonomicka je lahka, ale aku fakultu mate na mysli? Ked som sa rozhodoval na aku vysoku, tiez som pocul ze UCM je elektrickova skola a dobre som sa odr*al. To mi uz nikto nepovedal ze ono je tam viac fakult a ten statut lahka skola plati iba na jednu (ktoru som si samozrejme nevybral). O tej ekonomickej som tiez pocul, len to je lahke pre takych bifloskov co sa len mechanicky ucia naspamet. Nevyzaduje sa ziadne myslenie, daju ti knihu, nauc sa, napis a mas to. Ked ti to nerobi problem mas vyhrate. Len ja by som potreboval nejaky kompromis medzi myslenim a bohapustym biflovanim. Az ma niekto pochopil a ma pre mna nejaky tip tak ho vrelo uvitam
no ja som siel z fei tuke na ef umb a musim jednoznacne povedat ze je to lahsie ... a to tato ekonomicka ma na slovensku asi najvyssiu uroven. ale nie je to len biflenie bez rozmyslania. okrem matematiky, kde sa biflit nemas co (okrem teorie) je tu aj mikroekonomia resp. makroekonomia (1. a 2. semester), ktorej aj musis nejako rozumiet, inac nemas velmi sancu to spravit - preto tieto predmety zvykne prenasat asi polka prvakov. nastastie ma ekonomia celkom bavi a aj jej rozumiem kedze som ju mal aj na strednej skole. a matika, hoci pre mnoho ludi tazka, je oproti fei muka takze s tym problem tiez nemam.
//jo a hlavne som zabudol ze ekonomicka je aj o tom ze popri studiu si najdes zamestnanie aby si nabral dake skusenosti, kedze naroky na ucenie nie su take vysoke
//jo a hlavne som zabudol ze ekonomicka je aj o tom ze popri studiu si najdes zamestnanie aby si nabral dake skusenosti, kedze naroky na ucenie nie su take vysoke