Zadrzany vodicak na parkovisku

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
keeper
Novice
Novice

Zadrzany vodicak na parkovisku

Príspevok od používateľa keeper »

Zdarek, nedavno ked som cuval na parkovisku tak do mna vrazilo ine auto, xyba bola moja , mal som dat prednost. Problem je v tom , ze sa to stalo na firemnom parkovisku . Nieco som pocul o tom, ze ked to nie je verejna komunikacia tak policajti na to nemaju pravo.
Vie mi niekto poradit ?? :(

dakujem moc
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

som akoze nepochopil coho sa bojis ? zakonnu poistku mas ne ? tak kde je problem ...
zomrel nedajboze niekto pritom ? alebo sa niekto zranil ? tipujem ze len skoda na majetku ... nikto ti vodicak brat nebude ... predpokladam ze je to len nejaky mensi tukanec ...
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

no on sa boji asi toho ze je v skusobnej lehote.. a ze ked neco zapricini tak hned mu to beru.. ked to nie je nic zavazne tak brat by ti ho nemali..
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

aj keby bol v skusobnej lehote ak si spravne pamatam tak moze mat 3 mensie priestupky a vodicak nebere ...
ak pritom nebol zraneny clovek tak by problem nemal byt ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Možno nafúkal nejaké promile.. :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

ak je to firemne parkovisko tak nie...to je akoby si sa s niekym zrazil na poli
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

SchYzo napísal:ak je to firemne parkovisko tak nie...to je akoby si sa s niekym zrazil na poli
Ked niekomu sposobis skodu vedenim motoroveho vozidla v hodnote desatnasobku minimalnej mzdy (cca 80 tis. SKK), je uplne jedno, ci ste sa zrazili na sukromnom parkovisku, alebo na najfrekventovanejsej krizovatke v meste- povinnost volat policiu. Pri malych dopravnych nehodach vec jednoducho vybavite cestou nahrady skody. Kvoli riadnemu zadokumentovaniu nehody (napr. z dovodou prip. spekulacii druhej strany), odporucam vyuzit moznost volat policiu aj pri skodach zjavne nizsich ako je 80 tis. SKK. Ak je vsak skoda zjavne mala a vinnik chybu pisomne uzna, nie je dovod volat policiu. Ludia su vsak vychcane kur*y... ; )

Pokial ide o zvysok tunajsej diskusie... Zákon NR SR č. 315/1996 Z.z. o premávke na pozemných komunikáciách
§ 73
Odobratie vodičského oprávnenia v skúšobnej lehote

(1) Ak držiteľ vodičského oprávnenia počas skúšobnej lehoty spáchal trestný čin v súvislosti s vedením motorového vozidla alebo dva priestupky porušením povinnosti ustanovenej týmto zákonom vodičovi, okresný úrad rozhodne o jeho účasti na doškoľovacom kurze vo výcvikovom zariadení.

(2) Ak držiteľ vodičského oprávnenia počas skúšobnej lehoty po účasti na doškoľovacom kurze spáchal trestný čin v súvislosti s vedením motorového vozidla alebo dva priestupky porušením povinnosti ustanovenej týmto zákonom vodičovi, okresný úrad rozhodne o vykonaní skúšky podľa § 71 ods. 1 písm. a) a c). Držiteľ vodičského oprávnenia je pritom povinný na vykonanie skúšky z vedenia motorových vozidiel zabezpečiť na vlastné náklady osobu oprávnenú vykonávať výcvik a ustanovené cvičné vozidlo s pohonnými látkami.

(3) Okresný úrad v rozhodnutí podľa odsekov 1 a 2 určí aj lehotu, v ktorej sa má držiteľ vodičského oprávnenia zúčastniť na doškoľovacom kurze, alebo čas a miesto skúšky.

(4) Držiteľ vodičského oprávnenia na skúšobnú lehotu je povinný o účasti na doškoľovacom kurze podľa odseku 1 predložiť písomné potvrdenie vyhotovené príslušným výcvikovým zariadením okresnému úradu, ktorý vydal rozhodnutie o účasti na doškoľovacom kurze, najneskôr do siedmich dní od jeho skončenia.

(5) Ak držiteľ vodičského oprávnenia na skúšobnú lehotu bez závažného dôvodu nepredložil potvrdenie o účasti na doškoľovacom kurze, nezúčastnil sa na doškoľovacom kurze alebo na skúškach alebo skúšky ani po ich zopakovaní nezložil, okresný úrad rozhodne o odobratí vodičského oprávnenia.

(6) Ten, komu bolo odobraté vodičské oprávnenie podľa odseku 5, môže opätovne získať vodičské oprávnenie, len ak splní podmienky ustanovené v § 68 ods. 3 a preukáže zdravotnú spôsobilosť aj dokladom o psychologickom vyšetrení.

(7) Na vydanie rozhodnutia podľa odsekov 1 až 6 je príslušný okresný úrad podľa miesta trvalého pobytu držiteľa vodičského oprávnenia.

(8) Pri odobratí vodičského oprávnenia podľa § 76 sa postup podľa odsekov 1 a 2 uplatní až po jeho vrátení. To neplatí, ak sa takéto vodičské oprávnenie vráti po predchádzajúcom podrobení sa skúške z predpisov o cestnej premávke a z vedenia motorových vozidiel.

(9) Postup podľa odsekov 1 až 8 sa uplatní aj po skončení predchádzajúcej skúšobnej lehoty podľa § 72 ods. 3.

(10) Podrobnosti o vykonávaní skúšky podľa odseku 2 držiteľov vodičského oprávnenia na skúšobnú lehotu z predpisov o cestnej premávke a z vedenia motorových vozidiel a jej rozsah ustanoví všeobecne záväzný právny predpis.
PS: Aj tak nikto z nas presne nevie, za akych okolnosti doslo k predmetnej dopravnej nehode (chalan toho vela nenapisal).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

ob3l1x: V skusobnej lehote mas len dva priestupky :wink:
keeper
Novice
Novice

Príspevok od používateľa keeper »

Cavte,
nie, vobec som nenafukal a ani nie som v skusobnej lehote, vodicak mam uz 15 rokov. Problem je v tom, ze ja som mal tukanec len na mojom zadnom nazazniku a ani druhe auto nemalu skodu extra velku. Myslim , ze tak do 50 tisic - to udal policajt v zapise ako jeho odhad.
No na zaver mi zadrzal vodicak a ze mam cakat na spravne konanie.
Vobec nie som si isty ci mi nehrozi , ze mi ho mozu zobrat na napr. pol roka. Preto sa na to pytam, ze ked pojdem na spravne konanie , ci sa mozem na nieco ( zakon a pod) odvolat. Taktiez pokuta ma asi neminie, no kedze to bolo na parkovisku firmy tak teraz vobec neviem co ma caka.

ak mate niekto skusenost , alebo pravne znalosti tak sem s nimi

dikes este raz moc !! :smt023
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

uh no niesom si isty ci vobec policajt mal pravo zadrzat ti ho. ale zobrat by ti ho nemali ani na pol roka, ani na tyzden :wink: uz len preto ze to nebolo na verejnej komunikacii
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

keeper napísal:Preto sa na to pytam, ze ked pojdem na spravne konanie , ci sa mozem na nieco ( zakon a pod) odvolat.
radim ti, zavolaj si advokata,..
neries to sam, poseres si to este viac
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Traktorista napísal:radim ti, zavolaj si advokata,..
neries to sam, poseres si to este viac
To je co za stupiditu, ze advokata.. Vysoli 10 litrov za advokata a vodicak mu zoberu tak ci tak.

-Jedna divna vec mi na tom je, ze ti ten vodicak vzal na mieste. Sestra mala podobny "tukanec" na verejnej komunikacii a vodicak jej vzali az v konani na 4 mesiace. Po 2 mesiacoch si poziadala o vydanie koli nejakym klamstvam a vsetko v pohodke. A to bola este v skusobnej (2 tyzdne pred koncom skusobky sa to stalo. Nebola to jej chyba, nuz znalec nemohol zmerat jeho brzdnu drahu koli dazdu, tak jej to prisili)
-Takze klud, nemas sa coho bat a urcite nevyhadzuj prachy za advokata.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Zákon č. 315/1996 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách

§ 66
Zadržanie vodičského preukazu

(1) Policajt je oprávnený zadržať vodičský preukaz, ak
a) vodič
hrubým spôsobom poruší tento zákon alebo všeobecne záväzný právny predpis vydaný na jeho vykonanie a ak tým bezprostredne ohrozí bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky alebo spôsobí dopravnú nehodu,

Nie je na tom nič divné že zadržal vodičák.
Divné je že ste volali policajtov, keď ten druhý nemal žiadnu škodu, stačilo sa dohodnúť na mieste medzi sebou.
Takto máš istú aspoň pokutu najmenej 2000.- Sk, vodičák ti možno vrátia hneď, možno až po pár mesiacoch.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Thovt napísal:Zákon č. 315/1996 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách

§ 66
Zadržanie vodičského preukazu

(1) Policajt je oprávnený zadržať vodičský preukaz, ak
a) vodič
hrubým spôsobom poruší tento zákon alebo všeobecne záväzný právny predpis vydaný na jeho vykonanie a ak tým bezprostredne ohrozí bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky alebo spôsobí dopravnú nehodu,

Nie je na tom nič divné že zadržal vodičák.
Divné je že ste volali policajtov, keď ten druhý nemal žiadnu škodu, stačilo sa dohodnúť na mieste medzi sebou.
Takto máš istú aspoň pokutu najmenej 2000.- Sk, vodičák ti možno vrátia hneď, možno až po pár mesiacoch.
Amen

keeper, si naozaj az tak lenivy, ze sa radsej budes zvijat v neistote, ako by si nahliadol do zakona, ktory ti tu bol naservirovany na striebornej tacke? BTW. nikto nepozna okolnosti predmetnej dopravnej nehody lepsie ako ty sam.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

A poviem ti, ze neviem na aku staru belu ste volali zelenych :roll: Nedalo sa to nijak raz vyriesit osobne? :wink:
Napísať odpoveď