vytvorenie domacej wifi siete

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Pedro109
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

vytvorenie domacej wifi siete

Príspevok od používateľa Pedro109 »

Takze kedze som takuto vec este nikdy nerobil chcem sa spytat. Mam doma zavedeny net cez wif antenu a nasledne samozrejme AP. Mame poschodovy dom a na poschodi sa nachadza aj AP. Z neho je napojeny moj comp normalne kablom. Lenze potrebujem dostat net aj na dolne poschodie, takze to chcem riesit cez wifi ale samozrejme s co najizsimi nakladmi. Takze som vybral toto: http://isso.ekatalog.biz/zbozi/netgear- ... ?p=z:94455 a do pc tuto kartu: http://isso.ekatalog.biz/zbozi/netgear- ... ?p=z:94416 ...otazka: Bude to spolu fungovat? Nebude problem s dosahom po celom spodnom poschodi(kedze router bude hore)? Za vsetky odpovede vopred dakujem.
Punisherr
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Punisherr »

No predpokladám že nebude a podľa mňa mali by spolu fungovať ale ja by som ti ešte poradil keď si vytvoríš wifi sieť tak si ju zahesluj lebo sa môže dakto ku tebe napojiť. Viem že to vizerá ako sprostosť ale vo vyspelejších krajinách to funguje uvediem pr. Chlapík s PC nasadne do auta a prejde sa po meste nájde wifi siete ktoré niesu bloknute označí váš dom krížikom a už surfuje na vašom internete toto sa robí v Lodýne a iných mestách v Európe> 8)
Pedro109
Light Professional
Light Professional

hej jasne, aj ked v nasom okoli su sami dochodcovia alebo ludia ktori o takychto veciach nemaju ani paru, takze tohto sa nebojim...skor aby to v pohodke fungovalo mne :D
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

preco nezvolis jednoduchsie riesenie a to dole zaviest kabel? pochybujem ze budes s notasom behat po dome :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Fungovat by to malo, ale co sa tyka sily signalu a ci bude dostatocny ti nikto dopredu nepovie. Zalezi ake budu odrazy, ake mas hrube steny a z akeho materialu a podobne. Mne napr. velmi lacne riesenie (1000korunovy microcom wifi router a asus usb wifi adapter) fungoval cez zavrete drevene dvere ale bolo to o hubu a kabel je stale kabel.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

t0m4s3 napísal:Fungovat by to malo, ale co sa tyka sily signalu a ci bude dostatocny ti nikto dopredu nepovie. Zalezi ake budu odrazy, ake mas hrube steny a z akeho materialu a podobne. Mne napr. velmi lacne riesenie (1000korunovy microcom wifi router a asus usb wifi adapter) fungoval cez zavrete drevene dvere ale bolo to o hubu a kabel je stale kabel.
no do kelu, tak toto asi nepojde...lebo je tam minimalne 1 strop(k najblizsej spodnej izbe), nehovoriac keby som to chcel do inych miestnosti tak by tam bolo aj viac stien...no kabel nechcem tahat koli tomu ze by to bolo hrozne narocne (vrtat strop atd.) a okrem toho na 90% pribudne do rodiny dalsi notebook takze by sa mohol napajat cez wifi aj ten. Inak co sa tyka sily signalu tak to nemusi byt bohvie co lebo aj tak je net pomaly (768/384)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

tak si dokupis k routasu nejaku silnu antenu a umiestnis je niekde centralne v baraku :-)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja mám tento router http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8863233 k nemu PCMCIA wifi kartu rovnakej značky a signál vpohode chytám vonku pred domom
Pritom bývame v starom dome so 60tkami stenami a router je na druhej strane domu [zrejme ten signal prechadza nejako dverami]. Pred domom mam cca 48% signalu, co sa este da - okolo 11Mbps
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Frikso napísal:Ja mám tento router http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8863233 k nemu PCMCIA wifi kartu rovnakej značky a signál vpohode chytám vonku pred domom
Pritom bývame v starom dome so 60tkami stenami a router je na druhej strane domu [zrejme ten signal prechadza nejako dverami]. Pred domom mam cca 48% signalu, co sa este da - okolo 11Mbps
dakujem, nieco taketo som potreboval pocut, mame tiez dom s hrubymi stenami...inak ten router Netgear bol v nejakej recenzii dobre hodnoteny co sa tyka sily signalu takze dufam ze nebude problem, sak mne kludne staci aj 0,5Mbit (na to co si mama a oco dole precitaju maily) a co si ja v lete obcas vybehnem na zahradku do altanku s notasom.
Este 1 otazka: zalezi ci je wifi adapter USB alebo PCI? Ktore vacsinou lepsie chytaju signal? USB by sa mi hodilo viac lebo by som to mohol pouzivaj aj na obycajnom PC aj na notasi.
Inak Frikso: K+
Napísať odpoveď