teplota grafiky

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

juslik napísal:podla mna je vzdy nallepsie mat otvorenu bednu... len nech ju pekne necha otvorenu
ak ma dobre spraveny tok vzduchu v bedni je niekolko krat potom lepsie mat bednu zatvorenu a bude posobit ako ventilacna sachta potom
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

juslik napísal:podla mna je vzdy nallepsie mat otvorenu bednu... len nech ju pekne necha otvorenu
ked mas poriadok v bendni s kablami,a vzduch ma kade prudit,tak je LEPSIE ju mat zavretu ako otvorenu
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

a urcite mas dobre to cidlo lebo kebyze ma 158 stupnov tak by si sa okamzite ale okamzite popalil a celkom nepekne ved si predstav ze vriaca voda ma 100 a skus si do nej dat prst na 2s :wink: daj tam ten prst a kolko vydrzis povedz pretoze aj moj chipset na doske ma cca 60 stupnov a na dotyk pali dost silno
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp. napísal:a urcite mas dobre to cidlo lebo kebyze ma 158 stupnov tak by si sa okamzite ale okamzite popalil a celkom nepekne ved si predstav ze vriaca voda ma 100 a skus si do nej dat prst na 2s :wink: daj tam ten prst a kolko vydrzis povedz pretoze aj moj chipset na doske ma cca 60 stupnov a na dotyk pali dost silno
ale nebudes sa predsa dotyka priamo chipu ale chladica :wink: i ked by to palilo tiez dost
denoo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa denoo »

nazdar , ja mam presne tu istu asus 8600 GT , no tiez pece, ako nie ako tebe, ale ked je zataz tak ide na 90 stupnov, a vsimol som si, hram crysis 1024x768 medium detail , a zo zaciatku islo 45 framov, pohoda, ale ako sa dostala teplota pri 90 tak frame zrazu boli 23 , a to uz sekalo trochen , takze premna je to dost velky problem ked takto pri priehrati klesnu frame, a ked tebe ukazuje take teploty, tak urcite ti to musi spomalit a zmensit povet framov aspon o 20 , inak by sa ti spalila keby pokracovala vo velkom vykone . Ked som otvoril bednu a fukal na nu, tak uz bolo vidiet ze zacala klesat, tak som zatial dal sice mali ale fuka celkom fajn na bok bedne kde su tie otvory spravene, a nasmeroval som ho na graficku aby fukal. Je to ventilator z procaka starsieho co som mal doma, tak cosi hadam pomoze, ale casom kupim klasicky velky 120 mm, ato bude urcite o dost lepsie.

Teraz akurat pozeram teplotu , neni nejaka zataz a teplota je stabilne 49 stupnov , to sa celkom da, aj ked pri hre o 20 hore urcite pojde.

Inak k tej cirkulacii v bedni, kde mam dat tie vetraky , jeden dopedu a jeden dozadu? aby fukali smerok k zadku bedne? Potom by ma zaujimalo, kde ich mam zapojit ako myslim prud, lebo uz tam nemam v doske volny port na dalsie fan , dik

inak este jedna vec , mam pod grafickou asi 3-4 mm hned TV kartu tuner , kurna to je asi dost blizko ? Moze to robit velku teplotu grafiky? Nemam ju kde dat :? mam iba to pci jedno pod grafiku
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ok.. takze pod grafikou (teda hned pod ventilatorom) mas tv kartu ?... lol jasne ze to zvysuje teplotu... vsak i ked je to low end karta.. tak pece.. a ty vlastne zablokujes prietok vzduchu...
btw ine komponenty ti nehreju ?
a tu tv kartu daj niekde inde.. alebo skus nieco spravit s vetranim
denoo
Amateur
Amateur

keby som mohol ju dat niekde inde, len dnes tie dosky, uz len dve pci maju , jednu zabera 8600 gt ma chladic taky velky, a v druhej je ta tv karta pci , tak inde sa dat neda, to by som hned spravil keby sa dalo, ale spravil som vetranie teraz provizorne, 80 mm vetrak z boku skrine namiereny na grafiku , a zo spodu na grafiku ten malinky co je na procaky som namieril na tv a graficku , podlozeny 4 mi cd :) , zajtra kupim 120 mm vetrak ktory slahnem namiesto 80 z boku, 80 ku dam do pripravenych dier zo zadu pocitaca aby tahalo vzduch von -- ma to tak byt nie? vzduch aby vyhanalo von nie? potom hodim jednu 80 mm zo spodu este, a hadam to bude stacit, est eneviem ci aj dopredu dat ventilator aby fukal smerom s predu skrine do zadu skrine? a dalsi to vyfukol von .. aj ked tam na ten predny priestor nemam, je tam displey v predu tak neviem kde ho dam,

Teraz mam stabilnu teplotu 40,7 pri nezatazeni , vyzera ze to pomohlo ked je o jeden vetrak viac , rano s jednym malym vetrakom to bolo 50 pri nezatazeni, zajtra napisem ako to dopadlo po dalsej prerabke :)
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

Myslim ze chalani to mysleli takto. Sam to pouzivam je to vyborne.
Prílohy
chladenie2.jpg
chladenie1.jpg
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

No tak ja som sa snazil urobit prietok v bedni, no s mojimi moznostami som toho vela dosiahnut nemohol, cize idem urobit tak ze jeden 80x80 nasmerujem presne na pasiv zo spodu grafiky (8600GT), no a ten druhy este neviem, CPU, MB ani nic ine nema problem s teplotou tak uvidim...

// Tak, urobil som to tak ako som planoval, medzera medzi pasivom a anom je mozno 1,5 cm a pri hrani Pro Street som mal myslim ze idealnu teplotu 60 stupnov :twisted:
denoo
Amateur
Amateur

tak ja som si dnes kupil http://www.lacnepc.com/?vyrobok/thermal ... -kit-a1869

a ono je to fakt dobre, lepsie nez na obrazku :) , ked to dam naplne tak to tak fuka skoro ako ventilator na vlasy, tak to uz musi ochladit na dobru teplotu kua. sak 4800 otacok uz je dost :) .

druhy ventilator co je k tomu, nasava vzduch a vyhadzuje ho von z bedne, davam ho na zadne celo zvnutra bedne, sak je tam na to priestor pripraveny. A tiez sa da pekne vyhnat v otackach, to bude prievan vo vnutri ked bude teplota stupat :) , ale chcem aj trochu nataktovat tuto 8600gt od asusu, vraj ide pekne posunut hore, ja som ju dal raz na 750 z 540 a slapala, teda pokial sa neprehriala :) , inak mam tam este + 2 ventilatory, jeden zospdu a jeden v predu a je to lepsie znacne
denoo
Amateur
Amateur

taktovanie

Tak chladenie je spravene, uz som aj testoval hru crysis a pozorne sledoval Pocty framov pomocou programu Fraps.

Mam AThlon 5600 x2 , Asus 8600 GT 512mb ddr3, 3gb RAM Dual chanel 667 mhz ,

Grafika ma jadro 540 a pamat 700mhz , podarilo sa mi po viacerych testoch zvysit jadro na neuveritelnych 814 mhz , pamat ´´iba´´ na 860mhz , a Crysis bezal pri rozliseni 1152x864 , detaily High , okrem shadows a este jedna bola na Medium , cize okrem dvoch bolo vsetko na High , a frame sa stale pohyboval okolo 35 , sem tam aj 25 alebo naopak aj 45. Ale hra bola plynula. V medium dateily vsetky bolo frame 45-50 fps pri danom rozliseni.Videl som recenzie na 8600 ky karty , vraj uplny prepadak, ale ako ma fakt velku rezevu v takte a myslim ze slape dost dobre. Hra je aj pry tychto frekvenciach stabilna a ani raz mi nepadla, samozrejme sa viac hreje, ale pri dobrom chladeni to je v pohode, mne sa uz ani pri plnej zatazi a pretaktovanej karte nedostane na 60 stupnov , ked zapnem ventilatory aspon na polku, co uplne staci ako som skusal viac krat.

Este jedna vec, ak si niekto mysli ze kupou noveho procaku si pomoze, tak je na omyle, skusal som athlon 3800 x2 2x512kb cache a 5600 x2 2x1mb cache , dal som jeden zaber v crysis, bolo 40 frame na 3800 x2 , po dani 5600 do toho isteho pc bolo takisto 40 frame, ani jeden frame na viac nebol !!!
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

Mne sa to grafika tiez prehriavala a komp bol strasne hlucny kym som nedokupil par suciastok do neho a je tichy a spretaktovanim procaku a Geforsky 8600 GT nemam problem teploty pri zatazi mam maximalne 52 na grafickej a procaku. A to ticho konecne mozem dat cez noc stahovat daco bez toho aby ma komp zobudil. Hodim fotku ako by malo byt vyriesene chladenie
http://img207.imageshack.us/img207/4929/doskaux2.jpg
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

mackousko007: Necudujem sa ze to nema vyssiu teplotu, ja som tiez kupil take iste noctua fany, no len nemam moznost ich tam posadit takto ako ty, ze by nasavalo z prednej strany, preto idem teraz urobit taku klientku, bude to babracka, ale tak slubujemsi od toho vela, lebo jedine co mi treba chladit je GPU a maticna, ale to na maticnu nasmerujem jeden an tak aby nieco ukao aj na ramky a CPU... :)
denoo
Amateur
Amateur

no tak to jo, mas to pekne 8) tiez sa nedivim ze sa ti to neprehrieva, ale mne uz tiez nie, ten na grafike mas dobry, co ta to vyslo? Ten na procaku? Ako procak sa mi neprehrieva , tebe sa prehrieval??? Teraz ked zapnem chladenie sa dostane teplota pri takmer max pretaktovani grafickej na max 60 stupnov, pendluje desi medzi 55 a 60 , to je myslim normalna teplota u grafiky.

A o kolko si pretaktoval grafiku?
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

To denoo:
Procesor sa mi neprehrieval ale piekol na peknych 45 v klude bez pretaktovania (teraz v klude 38 s pretaktovanim)a grafika v klude 50 pri zatazi sa to splhalo na 75 a s aktivnym chladenim, ktore hucalo ako o zivot. Este som sa moc s pretaktovanim na grafike nehral pretoze mi stacilo zdvihnut iba o 60 Mhz pamete a jadro grafiky aby mi isiel CRYSIS na high detailoch bez sekania a to my stacilo. Sice som skusal zdvihnut o trocha viacej rychlost pameti ale vsimol som si vypadavania textur v 3D marku. Musim dokupit este heatpipovi chladic na southbridge, pretoze pecie riadne a trosku sa bojim ze odpalim maticnu a chladic Accelero S1 ma stal okolo 580 Sk.

To Retne:
Aj pre mna to bola babracka. Este ze nebol nikto doma pretoze som to prerabal v kuchyny a by mi dali keby bol nekdo doma a videli to. S karbobruskou som rezal plech bedne a iskri lietali po celej kuchyne, potom som vrtal diere do plechu a ako podlozku, aby som sa neprevrtal az do kuchynskej linky, tak som mal drevenu podlozku na rezanie. Ale podarilo sa mi do nej zavrtal a potom som mosel vysvetlovat, preco su dieri v podlozke. A to nehovorim o ostatnych komponentov povodny chladic na grafike bol ako prikovany ku grafickemu cipu. Nez som to dal dokopy tak mi to trvalo okolo 4 hodin.
Napísať odpoveď