Ultimate PC zostava

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
spanoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Ultimate PC zostava

Príspevok od používateľa spanoo »

Toto si planujem kupit buduci mesiac ale poriadne to este musim zvazit, lebo je to dost penazi a ak by na tom nieco neslapalo podla predstav tak by ma to dost mrzelo.

Ma nieko nejaky nazor co by som mal vymenit alebo vylepsit?

Kód: Vybrať všetko

Case: Thermaltake KANDALF (dabs.ie)
Power Supply: OCZ Technology 850W Active PFC GameXStream SLI Ready (dabs.ie)
Mainboard: Asustek S775 nForce 780i DDR2 ATX Audio Lan Striker II Formula (dabs.ie)
Processor: Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz 6M Cache S775 1333MHZ (dabs.ie)
Memory: OCZ Technology 2X2GBKIT 240PIN PC2-6400 DDR2 800MHZ (dabs.ie)
HDD: Seagate Barracuda 7200.11 1TB 7200RPM 32MB S300 (dabs.ie)
Video Card: BFG Graphics GeForce 8800GTX OC2 768MB GDDR3 Dual DVI 626/2000 (dabs.ie)
Optical Drive: LG Electronics 18x DVD+/-RW SATA black bare drive (dabs.ie)
Monitor: Philips 22" Wide 5ms DVI LCD TFT  220CW8FB/05 (dabs.ie)
Mice: Razer Krait Gaming Mouse (peats.ie)
Keyboard: Logitech G15 Keyboard (dabs.ie)
Zbytocne nespamujte
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Ultimate PC zostava

Príspevok od používateľa juslik »

zmenil by som grafiku
spanoo
Star
Star

juslik napísal:zmenil by som grafiku
Zabudol som dodat ze v buducnosti to chcem rozsirit na 3 rovnake karty 3 way SLI.
A nemohol by si byt viac specificky?
Aku kartu by si pouzil ty?
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

spanoo napísal:Zabudol som dodat ze v buducnosti to chcem rozsirit na 3 rovnake karty 3 way SLI.
A nemohol by si byt viac specificky?
Aku kartu by si pouzil ty?
no nove 8800 GTS alebo by som pockal na nove 2jadra.. ale nova GTS nejde na 3 SLI a mozno by som kupil nejaku novsiu dosku
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

spanoo napísal:Zabudol som dodat ze v buducnosti to chcem rozsirit na 3 rovnake karty 3 way SLI.
O akú budúcnosť sa jedná? :) Pár mesiacov? Pár rokov?

A ešte si prezisti, či tá doska nemá problémy s novými 45nm cpu.. bo prvé hlášky od nvidie boli, že nvidia chipsety majú problémy s týmito novými cpu.. a záleží, ako sa výrobca vysporiadal s biosom atď..
spanoo
Star
Star

juslik napísal:no nove 8800 GTS alebo by som pockal na nove 2jadra.. ale nova GTS nejde na 3 SLI a mozno by som kupil nejaku novsiu dosku
Ak pockam na novu 9series tak ta bude stat vela a presne vtedy si ja mozem kupit dalsiu GTX.
A co sa tyka dosky...to bol najtazsi vyber a nic ma uz teraz nepresvedci o tom aby som si kupil inu...Tato je uplne :nuked:
spanoo
Star
Star

brm napísal:O akú budúcnosť sa jedná? :) Pár mesiacov? Pár rokov?

A ešte si prezisti, či tá doska nemá problémy s novými 45nm cpu.. bo prvé hlášky od nvidie boli, že nvidia chipsety majú problémy s týmito novými cpu.. a záleží, ako sa výrobca vysporiadal s biosom atď..
Ten problem je uz vyrieseny :)
Skontroloval som to a uz ficia spolu dost dobre
http://www.hardwarezone.com.au/reviews/ ... cid=6&pg=2
juslik
King
King
Kontaktovať používateľa:

spanoo napísal:Ten problem je uz vyrieseny :)
Skontroloval som to a uz ficia spolu dost dobre
http://www.hardwarezone.com.au/reviews/ ... cid=6&pg=2
no ale nove dvoj jadra to mas jak 2 GTX tak ja nechapem ale sak rob co chces a 2jadro bude stat max 15 000 a GTX jedna stoji 15000 ale sak ked mas penaze prosim
spanoo
Star
Star

juslik napísal:no ale nove dvoj jadra to mas jak 2 GTX tak ja nechapem ale sak rob co chces a 2jadro bude stat max 15 000 a GTX jedna stoji 15000 ale sak ked mas penaze prosim
Zijem v Irsku :) a aj pracujem :) Tie peniaze niesu az taky problem...cize podla teba zostava je dost cool?
brm
Darca
Darca

A ešte ako písal juslík.. prečo táto výbehovka s 680 chipsetom a nie o generáciu novšia so 780kou?
http://www.dabs.ie/productview.aspx?Qui ... 4294952953
spanoo
Star
Star

brm napísal:A ešte ako písal juslík.. prečo táto výbehovka s 680 chipsetom a nie o generáciu novšia so 780kou?
http://www.dabs.ie/productview.aspx?Qui ... 4294952953
O doske este teda porozmyslam...dobra pripomienka ale tu dosku co si vybral som nenasiel na ASUS stranke :(
brm
Darca
Darca

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=1

Zistil som, že ak človek nejde cez asus.com a global, ale použije napr. asus.cz, tak niektoré produkty chýbajú.. :)

Inak tie dosky zo série ROG (republic of gamers) sú naozaj veľmi zaujímavé, majú kopec featuritiek, po zapnutí kompu bliká asi 10 lediek na rôznych miestach dosky.. naozaj efektné v prípade použitia priehľadnej bočnice. Len doma som do maximus formuly nevedel poriadne narvať chladič scythe ninja, bo mi zavadzali tie chladiče v okolí socketu. Taktovací potenciál som ešte neskúšal, čakám na novú skrinku s lepším chladením.. ;) Kúpou akejkoľvek ROG dosky však určite chybu neurobíš.. ;)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

E8400 je sice vykonne CPU, ale nwm ci ti zvladne zasobovat 3x 8800GTX v SLI :) Tento system je navrhovany skorej pre tych, co daju do CPU strasne peniaze a kupia to naj na trhu (a aj to bude malo)

Inac mam podobnu zostavu, len akurat som si povedal ze na SLI sa mozem drbat, aj tak nie je vyznamnym prinosom do vsetkych hier, radsej sa budem sustredit na vykonny segment zapojeny do jedneho slotu, ktory sa v pomere cena/vykon/spotreba oplati rozhodne viac.
Co sa NVIDIA chipsetov tyka - tiez som zvazoval aj tuto moznost, no co som pozeral recenzie, tak s 45nm stvorjadrami si rozumeju problematickejsie, a taktovanie s nimi je.. no proste mizerne (predpokladam ze dualcore nie je pre teba konecna). Preto som siel radsej do X38 od intelu a vzdal sa riesenia SLI, a ten crossfire aj tak nikdy nevyuzijem (aspon to nevyzera tak, zeby som mal potrebu v blizkej buduzcnosti menit 8800GTX za ATI)

Taktiez na tvojom mieste by som vazne siel do tej 8800GTS nejakej OC verzie (vykonnejsia ako ultra) s nizsou spotrebou a vyzarovanym teplom. A v pripade ze predsalen zvolis SLI, tak dve takto vykonne karty ti budu bohato postacovat.
spanoo
Star
Star

brm napísal:http://www.asus.com/products.aspx?l1=3& ... odelmenu=1

Zistil som, že ak človek nejde cez asus.com a global, ale použije napr. asus.cz, tak niektoré produkty chýbajú.. :)

Inak tie dosky zo série ROG (republic of gamers) sú naozaj veľmi zaujímavé, majú kopec featuritiek, po zapnutí kompu bliká asi 10 lediek na rôznych miestach dosky.. naozaj efektné v prípade použitia priehľadnej bočnice. Len doma som do maximus formuly nevedel poriadne narvať chladič scythe ninja, bo mi zavadzali tie chladiče v okolí socketu. Taktovací potenciál som ešte neskúšal, čakám na novú skrinku s lepším chladením.. ;) Jej kúpou však určite chybu neurobíš.. ;)
Presne toto som hladal ale nenasiel som to tam kde som to hladal.
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... _formula/1

Takze Mainboard sa meni :)
Vdaka
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pod Intel jedine Intel chipset. Disk by som dal WD7500AAKS
spanoo
Star
Star

KoCi napísal:E8400 je sice vykonne CPU, ale nwm ci ti zvladne zasobovat 3x 8800GTX v SLI :) Tento system je navrhovany skorej pre tych, co daju do CPU strasne peniaze a kupia to naj na trhu (a aj to bude malo)

Inac mam podobnu zostavu, len akurat som si povedal ze na SLI sa mozem drbat, aj tak nie je vyznamnym prinosom do vsetkych hier, radsej sa budem sustredit na vykonny segment zapojeny do jedneho slotu, ktory sa v pomere cena/vykon/spotreba oplati rozhodne viac.
Co sa NVIDIA chipsetov tyka - tiez som zvazoval aj tuto moznost, no co som pozeral recenzie, tak s 45nm stvorjadrami si rozumeju problematickejsie, a taktovanie s nimi je.. no proste mizerne (predpokladam ze dualcore nie je pre teba konecna). Preto som siel radsej do X38 od intelu a vzdal sa riesenia SLI, a ten crossfire aj tak nikdy nevyuzijem (aspon to nevyzera tak, zeby som mal potrebu v blizkej buduzcnosti menit 8800GTX za ATI)

Taktiez na tvojom mieste by som vazne siel do tej 8800GTS nejakej OC verzie (vykonnejsia ako ultra) s nizsou spotrebou a vyzarovanym teplom. A v pripade ze predsalen zvolis SLI, tak dve takto vykonne karty ti budu bohato postacovat.
Co sa tyka procaku mas pravdu...planujem ho vymenit po case...a ako si spominal aj grafiky...idem o tom uvazovat ale SLI verzie sa nevzdam...nejde o to cy to stoji za tie peniaze ale vzdy som chcel mat taku vykonu grafiku tak preco si ju nedopriat a co sa tyka Crossfire...o tom som neuvazoval...ale myslite ze by som mal ist radsej pre verziu Asus Maximus Extreme a Sapphire Technology Radeon HD 3870x2 a po case to rozsirit na Crossfire???
brm
Darca
Darca

Je to na Tebe.. závisí to od Tvojich preferencií k nvidii alebo k ati.. ;) Len upozorňujem, že Maximus Extreme má už DDR3 pamäte.. čiže buď kúpiš DDR3ky alebo dosku Maximus Formula s DDR2..

Inak škoda, že sa nerobí Intel chipset s podporou SLI.. :D bral by som ihneď.. ;)

A inak ktorý chipset.. no osobne som zástanca Intel na Intel chipsete, ale zase čo pozerám testy, tak čo test, to iný výsledok. V jednom teste jednoznačne Intel (x38), v inom teste zase jednoznačne nvidia.. :roll:
spanoo
Star
Star

No osobne preferujem nvidia ale ak nemam inu moznost a chcem najnovsie technologie tak asi budem musiet siahnut po ATI
Tak idem sa trochu popozerat ako by to mohlo vyzerat s ATI a ozvem ked nieco najdem
zatial vdaka za pomoc
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

je aj intel platforma so SLI + CF :) avsak Skulltrail je predsalen cenovo nedostupna hracka. Stavana pre 2CPU a FB-DIMM pamate. Mozno len preto nvidia licencovala intelu SLI pre tuto platformu, lebo vie ze to nijak neohrozi jej postavenie na trhu.
spanoo
Star
Star

Uz som zmenil zostavu:

Kód: Vybrať všetko

Thermaltake BLACK KANDALF CASE LIQUID COOLING SYSTEM  €213.55 (dabs.ie)
OCZ Technology 850W Active PFC GameXStream SLI Ready €150.19 (dabs.ie)
Seagate Barracuda 7200.11 1TB 7200RPM 32MB S300   €225.95 (dabs.ie)
Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz 6M Cache S775 1333MHZ  €180.50 (dabs.ie)
Asustek S775 Intel X38 DDR3 ATX Audio Lan MAXIMUS EXTREME  €247.50 (dabs.ie)
OCZ Technology 2GB KITT 240DIMM PC3-10666 1333MHz DDR3  €206.18 (dabs.ie)
LG Electronics 18x DVD+/-RW SATA black bare drive  €23.51 (dabs.ie)
Philips 22" Wide 5ms DVI LCD TFT  220CW8FB/05  €295.38 (dabs.ie)
2x Crossfire MSI Radeon HD3870x2 1GB GDDR3 PCIE 2xDVI 850/1.8GHz  €358.76 (dabs.ie)
Razer Krait Gaming Mouse  €44.99 (peats.ie)
Razer Tarantula $99 (razerzone.com)
Zalman 5.1 Surround Headphones ZM-RS6F  €59.00 (peats.ie)
Napísať odpoveď