NO takze nastala u mna situacia ze vlastnim dva PC a jeden musim predat skor na suciastky lebo disky si necham z oboch ...
prvy :
MB: ASUS M2N-E
CPU: AMD SEMPRON 2800+ (socket AM2)
RAM: 1GB DDR2 800MHz
druhy :
MB: MSI K8N NEO4 F
CPU: AMD 64 X2 3800+ DUALCORE (socket 939)
RAM: 2x 512 DDR1 400MHz
ostatne veci ako je zdroj, mechaniky to mi je jasne ....
len este dalsia volba medzi grafikami obe su X1950PRO 256MBDDR3 PCIe len jedna je od SAPPHIRE a druha od POWERCOLORu (ta ma lepsi chladic podla mna )
potrebujem vediet preco si co nechat ... ako viem ze ta prva varianta ma lepsie prepoklady do buducnosti ale niesom si isty ci tak skoro budem do toho mohol kupit novy procak , zas na druhej strane DDR1 co by sa hodili do druhej zostavy su dost drahe ... hlavna dilema je v tom ci nieje straasne velky rodziel vo vykonnosti dosiek lebo na tej druhej MSI mi chyba v podstate len socket AM2 a DDR2 ramky tak som zvedavy co by ste mi poradili ...
CO SI MAM NECHAT A CO PREDAT ???
-
Lord ANAKIN
Professional
-
Lord ANAKIN
Professional
-
Lord ANAKIN
Professional
hmm tak nieje nejaky velky predpoklad ze do polroka kupim dvojjadro na AM2 lebo pojdem do anglicka za 4 mesiace ale zatial potrebujem nejaky komp a chcem sa na nom aj hrat hry ... ked sa vratim kupim nove vsetko ...
takze mne sa vidi lepsie si este nechat tu 939 je to predsa dvojjadro a vyssie frekvecie ako sempron takze otazny je len vykonnostny rodziel DDR1 oproti DDR2 a rozdiel dosiek ....
a z grafik ktoru ?
takze mne sa vidi lepsie si este nechat tu 939 je to predsa dvojjadro a vyssie frekvecie ako sempron takze otazny je len vykonnostny rodziel DDR1 oproti DDR2 a rozdiel dosiek ....
a z grafik ktoru ?
-
Lord ANAKIN
Professional
1.Grafiky: Ked maju rovnake parametre, tak je to vskutku jedno. Mozno by si ich mohol skusit pretocit, ktora da viac, tu si nechaj. Alebo sa rozhoduj podla hlucnosti vetrakov, ake teploty dosahuju. Jednoducho si stanov, co vyzadujes od karty a otestuj. Tu lepsiu si nechas a horsiu predas.
2. Toto vyzera celkom fajn, aj ked je to test z roku 2004: DDR1 VS. DDR2 S vyssim taktom rastie aj priepustnost, takze cim rychlejsie, tým lepsie, samozrejme pri zachovani co najnizsieho casovania. V tom teste su prakticky idealne podmienky, doska podporujuca ddr1 aj ddr2, takze ako urcita predstava to je vyborne
2. Toto vyzera celkom fajn, aj ked je to test z roku 2004: DDR1 VS. DDR2 S vyssim taktom rastie aj priepustnost, takze cim rychlejsie, tým lepsie, samozrejme pri zachovani co najnizsieho casovania. V tom teste su prakticky idealne podmienky, doska podporujuca ddr1 aj ddr2, takze ako urcita predstava to je vyborne
-
Lord ANAKIN
Professional
pato83 dakujem aspon trosku si mi pomohol v rozhodovani ...
- momtalne si na oba pocitace instalujem PC MARK 2005 testnem icj a som zvedavy na vysledky ... stale neviem ktoru dosku si nechat .. ide len o to ze ta ASUSka sa mi zda o nieco lepsia a ma vyhodu v tom ze ma socket AM2 a DDR2 lenze zas ani MSI sa mi nezda az taka zla lebo zvukovku ma v pohode ako aj to ze ma sata a hlavne vyhrava v tom ze ma 2 jadrovy procesor len rozmyslam o tom ze keby som investoval cca 2000sk do dvojjadra na AM2 ktore mometalne nemam ...
nic dufam ze mi testy pomozu viac v mojom rozhodovani...
- momtalne si na oba pocitace instalujem PC MARK 2005 testnem icj a som zvedavy na vysledky ... stale neviem ktoru dosku si nechat .. ide len o to ze ta ASUSka sa mi zda o nieco lepsia a ma vyhodu v tom ze ma socket AM2 a DDR2 lenze zas ani MSI sa mi nezda az taka zla lebo zvukovku ma v pohode ako aj to ze ma sata a hlavne vyhrava v tom ze ma 2 jadrovy procesor len rozmyslam o tom ze keby som investoval cca 2000sk do dvojjadra na AM2 ktore mometalne nemam ...
nic dufam ze mi testy pomozu viac v mojom rozhodovani...