Aka je vasa najvacsia rychlost na bicykli?

O športe...
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

yoplin napísal: to s tou magnetkou to je dost diskutabilne. ide tu o to, ze koleso spravi za jednu otacku stale tu istu dlzku a to, kde je ten magnet je uplne jedno.
doba za ktoru urobi magnet jednu otocku bude vzdy rovnaka nezavisle na tom, v akej vzdialenosti od stredu je magnet. Odlisna bude iba jeho obvodova rychlost, pretoze ta je priamo umerna polomeru. Ale snima sa rychlost bicykla a nie rychlost magnetky vzladom na stred kolesa. Snimany je pocet otacok za jednotku casu, tak je to jedno, kde sa umiestni magnet, staci ak vies dobu trvania jednej otacky a obvod kolesa
yoplin napísal:keby ho mal vyvazene, tak tam je nejake olovko alebo nieco, co by robilo pritivahu tomu ventilu. ale inak sranda
neviem si predstavit, ze by si cyklisti davali nejake vyvazovacie zavazia na kolesa, kedze dnes ide o to, mat co najlahsi bicykel, aspon pri cestnych je to tak, sak nebudem tahat do kopca s olovenymi kolesami :roll: staci si dobre vycentrovat kolesa, ale na to samozrejme treba vediet, ktory spic povolit a ktory pritiahnut a nie davat hned olovo na rafky
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

lacko: Ak sa nemylim, tak v cestnej cyklistike je predpisana minimalna vaha bicykla a ta je vari 6,8kg. Dnes je to dost o karbone, ktory je lahky a preto si mozes vsimnut, ze pri niektorych etapach sa zvykne pod sedadlo umiestnit zavazie za pomoci ktoreho sa hmotnost bicykla dostane na najnizsiu povolenu vahu.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

lacko napísal:doba za ktoru urobi magnet jednu otocku bude vzdy rovnaka nezavisle na tom, v akej vzdialenosti od stredu je magnet. Odlisna bude iba jeho obvodova rychlost, pretoze ta je priamo umerna polomeru. Ale snima sa rychlost bicykla a nie rychlost magnetky vzladom na stred kolesa. Snimany je pocet otacok za jednotku casu, tak je to jedno, kde sa umiestni magnet, staci ak vies dobu trvania jednej otacky a obvod kolesa
este stale ste ho nepochopili hlave ze ste uz 2 strany zapisali tym ze si nema vymyslat. ide o to ze magnet skusal posunut viac ku stredu kedze tam ma mensiu rychlost, keby nahodou ten magnet na vidle nestihol zaznamenavat ze okolo neho prechadza ten co je na kolese :x a ku mlademu fyzikovi menom yoplin sa vyjadrovat ani nebudem :) ... ajked to s tym ze tachometer pocita odznova sa ani mne nezda, ale uz som videl vselijake technicke 'zazraky'
howgh :P
lacko
Light Star
Light Star

Steju napísal:to s tym ze tachometer pocita odznova sa ani mne nezda, ale uz som videl vselijake technicke 'zazraky' howgh
Tachometer nema preco pocitat odznova, ked napocita svoje maximum, ktore dokaze zosnimat, tak uz vyssiu hodnotu neukaze, zrejme ukaze 0, kedze nestiha snimat a nebude pocitat odznova, kedze nemoze, lebo nestiha. Skusal som to rukami rychlym pohybom proti sebe snimac a magnetka a ked som hybal prilis rychlo, tak tachac ukazal 0
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Trochu vám "preruším"konverzáciu(aj keď to asi veľmi nepomôže)...moja max rýchlost je okolo 70km/h :)
Steju
King
King

lacko napísal:Tachometer nema preco pocitat odznova, ked napocita svoje maximum
a tvoj preco ukazuje 0 ? ja neviem ako tie tachometre funguju (a nevie to tu asi nikto), a nie vsetky su rovnake...
lacko napísal:tak uz vyssiu hodnotu neukaze, zrejme ukaze 0, kedze nestiha snimat a nebude pocitat odznova, kedze nemoze, lebo nestiha.
nemusi nestihat. mozno ma jednoducho limit ktory moze najviac ukazat (ano znie to blbo ale mozno to bol daky fejk z bulharska :D )
lacko napísal:Skusal som to rukami rychlym pohybom proti sebe snimac a magnetka a ked som hybal prilis rychlo, tak tachac ukazal 0
skusal som to aj ja niekedy davno a tiez ukazalo 0 :)

a trosku k teme ; tuto sezonu chcem prekonat svoj rekord... a velmi by ma potesila 80 :) mam uz aj vyhliadnute miesto... zjazd do folkmaru (pri KE)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

yoplin napísal:ground-tm: to co tu pises za kraviny? akoze chces povedat, ze ked das magnet viac od stredu, ze sa bude tocit pomalsie?
Ked bude tesne na oske aj senzor aj magnet tak senzor bude mat viac casu zaregistrovat magnetku pretoze magnetka preleti okolo pomalsie.
V konecnom dosledku meria rovnaku rychlost, akurat ma senzor lepsie podmienky, vezmi si ze pri jednej otocke urobi magnetka 10cm alebo 2m. Kedy bude magnetka rychlejsia? :idea:
Cize az take pi*ov*** netrepe
lacko
Light Star
Light Star

mi-chau: na rychlosti otacania magnetky az tak nezalezi pokial nejdes extremnou rychlostou, skor ide o to, ze sa meni vzdialenost medzi snimacom a magnetkou, lebo spice niesu rovnobeze s vertikalou osou od naboja.
Steju vsetko ma svoje hranice, ale aby tachac ukazoval dookola od min po max znova k min. Vacsinou ked uz ukazuje blbosti, tak treba aspon baterku skusit vymenit
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

lacko a Steju: ak to obidvaja robite v rukach ako povedal lacko (t.j. ze do jednej ruky vezmete magnetku a do druhej snimac) tak je vysoko pravdepodobne, ze vam tu nulu ukaze jednoducho preto, ze magnet vam "uleti" tak daleko, ze snimac ho uz nezaregistruje :) alebo okolo neho chodi tak rychlo, ze nestiha registrovat a nakoniec sa na to vykasle a povie, ze nic nevidel :lol:

btw - ja ked som to skusal tak mi to vzdy ukazalo 99 a dost..nikdy sa mi nestalo, ze 0...ale to uz bolo daaavno :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

konyk87 napísal:btw - ja ked som to skusal tak mi to vzdy ukazalo 99 a dost..nikdy sa mi nestalo, ze 0...ale to uz bolo daaavno :)
Presne tak , aj môj ukáže maximum 99. Žiadna 0 sa nekoná. Okrem toho myslím že to nebude tým, že snímač nemá potenciál snímať toľko otáčok (stíhal by ďaleho viac) ale tým že má iba dvojmiestny display :D +desatinné miesto.
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

Steju
King
King

hm preco tam asi nikdy neukazu cele koleso ? :roll:
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

Steju
King
King

yoplin napísal:Steju: normalne si ma dojal. :roll: ale cisto pre teba som to natocil s celym kolesom. :wink:
dakujem, to je uz lepsie :] sorry ale to prve si fakt 'koledovalo o podfuk' :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked sa mi bude chciet ist do garaze, tak si to skusim a natocim to, potom sem hodim video.
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

78.5km/h Kosice , Zelený dvor --- THC taa cesta sirokaa :D
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

82Km/h bez prilby a okuliarov. Viem som samovrah. 8) Hned ako som dosiel dole tak som si to mosel zopakovat.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Raz v v Polsku pri Dunajci som si dal s otcom pretek dole kopcom, okolo 71km/h tiez bez prilby a okuliarov. :smt063
spike97
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spike97 »

OT: koho to zaujíma,či ste mali okuliare a prilbu?????a akú úlohu to pri rýchlosti zohráva????
Ja som raz išiel 100km/h a to na zadnom kolese som mal defekt,predné koleso bez plášťa a duše(troška to triaslo,ale v pohode) a ktomu som mal ešte napoli zlomený rám,ktorý som držal pokope lavou rukou.Pravou rukou som kýval okolo idúcim Uzbekistanským turistom. :smt042
gumb4ll
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gumb4ll »

no ked mas okuliare tak ti pri vysokej rychlosti neslzia oci cize vidis na cestu a mozes ist rychlejsie...
prilba je vlastna bezpecnost, mozno aerodynamika :D
Napísať odpoveď