Ultimate PC zostava

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

spanoo: Ja si dovolim v klude oponovat tomu co pises a pustim sa do teba poporiadku. Na co tam tlacis DDR3 pamate??? Videl si rozdiel vo vykone medzi DDR2 a DDR3, nehovoriac o rozdiele v cene??? Kde si dosiel k tomu, ze Raptor je nespolahlivy disk. A este k tomu 1TB disku, pozri sem.
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

hojko napísal:spanoo: Ja si dovolim v klude oponovat tomu co pises a pustim sa do teba poporiadku. Na co tam tlacis DDR3 pamate??? Videl si rozdiel vo vykone medzi DDR2 a DDR3, nehovoriac o rozdiele v cene??? Kde si dosiel k tomu, ze Raptor je nespolahlivy disk. A este k tomu 1TB disku, pozri sem.
S tym 1TB HDD si ma prehovoril, vdaka za to :) Co sa tyka Raptoru a RaptorX a Cheetah proste ich nepotrebujem ked budem mat SSD a co sa tyka spolahlivosti...necital som to nikde, moj kolega ma Raptor a moc ho mrzi ze si ho kupil...tiez ho ide vymenit za SSD. A co sa tyka DDR2 a DDR3--->proste chcem DDR3, myslim ze z vykonu mi to neubere a to ze to prida par Eur na cene ma az tak netrapi
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A z akého dôvodu sa Tvojmu kolegovi nepáči Raptor? Ja sa chystám do jari jedného kúpiť na systém.. ale spolu s ním chcem zobrať aj niečo na jeho utíšenie, nejaký silencer box.. :)
spanoo
Star
Star

brm napísal:A z akého dôvodu sa Tvojmu kolegovi nepáči Raptor? Ja sa chystám do jari jedného kúpiť na systém.. ale spolu s ním chcem zobrať aj niečo na jeho utíšenie, nejaký silencer box.. :)
ma na nom OS Vista Ultimate 64bit a aj hry a zvlastne nevysvetlitelne sekanie a zvlastne mrznutia pocitaca a je 4 krat pomalsi ako SSD
Ale neviem detaily...zajtra sa ho opytam a dam vediet ak nezabudnem
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

spanoo napísal:ma na nom OS Vista Ultimate 64bit a aj hry a zvlastne nevysvetlitelne sekanie a zvlastne mrznutia pocitaca a je 4 krat pomalsi ako SSD
Ale neviem detaily...zajtra sa ho opytam a dam vediet ak nezabudnem
Zrejme ma vadny kus...

Btw nenapadlo ťa že 500GiB disk má 16MB cache pre to lebo mu taká cache bohate stačí?

Btw 2: Tie ddr3 pamäte kupujes kvôli vačššiemu čislu (3) alebo pre to aby si mohol zamachrovať pred kamarátmi...
spanoo
Star
Star

warezman napísal:Zrejme ma vadny kus...

Btw nenapadlo ťa že 500GiB disk má 16MB cache pre to lebo mu taká cache bohate stačí?

Btw 2: Tie ddr3 pamäte kupujes kvôli vačššiemu čislu (3) alebo pre to aby si mohol zamachrovať pred kamarátmi...
Pred kamosmi s takymto kompom moc machrovat nemozem lebo zas az taky dobry nieje s porovnani s ich kompami, a nevidim dovod preco stale rozoberate moju tuzbu si kupit DDR3 ? Je na nich nieco vadne? alebu su nejake pomale ? alebo co?
Proste ich CHCEM to je vsetko...chcem mat v kompe DDR3 a tym to konci...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

nechapem preco si nekupis radsej xbox alebo ps, mas to o dost lacnejsie a mas istotu, ze za 2-3 roky ked tento pc bude kram sa na konzole este v pohodicke zahras a za prachy co ti ostanu si aj tak mozes kazdy rok kupit slusny pisaci stroj - pc, resp notebok
spanoo
Star
Star

sundevil napísal:nechapem preco si nekupis radsej xbox alebo ps, mas to o dost lacnejsie a mas istotu, ze za 2-3 roky ked tento pc bude kram sa na konzole este v pohodicke zahras a za prachy co ti ostanu si aj tak mozes kazdy rok kupit slusny pisaci stroj - pc, resp notebok
Uvazoval som nad tym ale mam radsej slobodu a ak mas PS3 alebo XBOX tak tam toho nemas moc co povymienat a nemam rad konzoly...preferujem multifunkcne zariadenia
ehm123
King
King

spanoo napísal:Pred kamosmi s takymto kompom moc machrovat nemozem lebo zas az taky dobry nieje s porovnani s ich kompami, a nevidim dovod preco stale rozoberate moju tuzbu si kupit DDR3 ? Je na nich nieco vadne? alebu su nejake pomale ? alebo co?
Proste ich CHCEM to je vsetko...chcem mat v kompe DDR3 a tym to konci...
Proste vidim blbosť zbytocne vyhadzovať peniaze ked je vykonnostny rozdiel nulovy.Ked mas vela penazi daj ich na charitu.
spanoo
Star
Star

warezman napísal:Proste vidim blbosť zbytocne vyhadzovať peniaze ked je vykonnostny rozdiel nulovy.Ked mas vela penazi daj ich na charitu.
rozdiel nieje nulovy, je maly ale nieje nulovy!
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

sundevil napísal:nechapem preco si nekupis radsej xbox alebo ps, mas to o dost lacnejsie a mas istotu, ze za 2-3 roky ked tento pc bude kram sa na konzole este v pohodicke zahras a za prachy co ti ostanu si aj tak mozes kazdy rok kupit slusny pisaci stroj - pc, resp notebok
presne ak si teraz kupiš ps3 tak ma istotu minimalne na 5 rokov ze na tom spustiš VšETKO (vid optimalizaciu ps2) a tento pc akykolvek je našlahany (a to teda je :D) ale za dva roky to bude taky slušnejši stroj a hry nebudu až taka slava nehovorim že to bude uplny shit skratka s konzolou maš istotu a nemusiš sa srat s ovladačmi a pod ale zase samozrejme komp ma svoje vyhody ktore už si spominal ale keše ktore by si ušetril by za to stali
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

PS3 je skutocne spicka, ale iba pre ludi co si mozu dovolit kupovat hry. To je na Slovensku nemyslitelne. To co usetris na cene konzoly, vyhodis za hry, pretoze na PC si ich "kupis" zadarmo.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

to je pravda ale mozno vymislia niečo ako čip kdovie ale zase blu ray mechaniku nema nikto soft by podlamna nikto nerobil kedže jedna hra ma tolko ako harddisk :D uvidime btw:300.prispevok
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

spanoo: A kedy budes mat SSD disk??? Ja by som sa nebal ist do Raptoru a 74GB by bola taka zlata stredna cesta, pretoze je to dostatocna kapacita na system, programy a aj na hry, cena tiez nie je az taka strasna. K tym DDR3 sa nema vyznam vyjadrovat, pretoze ich chces a ak ti neprekaza cena, je to uz tvoj problem.
spanoo
Star
Star

Pre tych, ktorym sa nepaci preco si chcem kupit SSD by si mali pozret toto:

Kód: Vybrať všetko

http://youtube.com/watch?v=ivsKEYKBsJU
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

spanoo: Na co tu struhas teraz frajera, ked tri strany si o SSD ani necekol, az potom, ked som ti ja na stvrtej strane navrhol SSD disk??? Padol tu niekde nejaky prispevok v ktorom by mal niekto nieco proti SSD diskom???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

SSD moze ist fajcit handry :-D

ehm123
King
King

t0m4s3 napísal:SSD moze ist fajcit handry :-D

Na toto som ale dostal napad ;) Proste ze by som mal napr 8GiB ram a vzdy pri starte pc by sa veci z disku skopli na ram a potom by sa to tahalo len z ram a po vypnuti pc by sa vsetky veci z ram prekopirovali na hdd. (aby sa zabranilo ich strate) bolo by to realne?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Realne to je, moc ti to ale nepomoze, kedze operacny system nabootuje z pevneho disku, takze rychlost pri nom neziskas, maximalne tak pri programoch, ktore pustas az po starte OS. Mal som takto spraveny ramdisk a nic moc, vela prace okolo toho.
spanoo
Star
Star

t0m4s3 napísal:SSD moze ist fajcit handry :-D

Co sa tyka tohto...tak moj spolubyvajuci mi to uz ukazoval ale proste mam pocit, ze stare dobre HDD a nove SSD mi vyhovuju viac
hojko napísal:spanoo: Na co tu struhas teraz frajera, ked tri strany si o SSD ani necekol, az potom, ked som ti ja na stvrtej strane navrhol SSD disk??? Padol tu niekde nejaky prispevok v ktorom by mal niekto nieco proti SSD diskom???
A co sa tyka toho prispevku :new03: Ja som hned na zaciatku uvazoval o SSD ale sa mi zdali prilis drahe, ale ked som ich videl v akcii tak som zmenil nazor, nezavisle od tvojho prispevku. SSD su vseobecne zname takze to ze som ich nespomenul neznamena ze som o nich nevedel.

Co sa tyka mojej zostavy. Uz je hotova a dakujem vsetkym za pripomienky, ktore zmenili moj nazor ale este neviem aky monitor si mam vybrat...dost silno uvazujem o tomto LG na zaklade pripomienky DanielDevil

http://www.dabs.ie/productview.aspx?Qui ... 1109,50383

Co sa tyka RAM...povodne som chcel DDR3 pretoze moj kolega ich ma tvrdi mi, ze je to potstatny rozdiel...ale uz si to nemyslim
http://www.legitreviews.com/article/511/
Idem si kupit DDR2 1066MHz 4GB

Ospravdelnujem sa vsetkym za moju tvrdohlavost :aasmile10:
Napísať odpoveď