Zdielanie i-netu ked mam DSL Ethernet modem Glitel GT-318RI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Zdielanie i-netu ked mam DSL Ethernet modem Glitel GT-318RI

Príspevok od používateľa xbarney »

Co mam pouzit, ked chcem zdielat internet od T-comu a mam horeuvedeny modem ? Nieco jednoduche, najlepsie bez konfiguracie (moja predstava = vystup z modemu pichnut do switch or router ? ).

THX
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ak mas z modemu vystup do PC rieseny LAN kablom, tak presne tak ako hovoris switch alebo ked to chces mat aj s WIFI tak WIFI router. :)
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mal by som este takuto otazku. Internet je nastaveny (desktop), vsetko funguje ako ma. A ked vytiahnem sietovy kabel z PC a zapojim do ineho (dajme tomu do notebooku), pojde internet hned bez toho, aby som musel nieco opat nastavovat ?
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

sak skus :) z toho co tu je napisane sa to urcit neda
xbarney
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

aby sme sa pochopili, teraz mam na mysli funkcny internet iba na jednom PC, ziedne zdielanie ako som sa pytal v prvom prispevku. A aj by som to vyskusal, no nemam ako. Pretoze ja mam doma router Asus a ten mi tak funguje, ze ked pichnem sietovy do ineho kompu tak tam i-net ide hned, ale otazka znela na horeuvedeny modem co dodava T-com a to neviem otestovat.

EDIT: zabudni na modem, teraz sa pytam ze ten isty jeden vystup z modemu pichem do ineho kompu
krasko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa krasko »

ten modem je kolko portovy?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

xbarney napísal:aby sme sa pochopili, teraz mam na mysli funkcny internet iba na jednom PC, ziedne zdielanie ako som sa pytal v prvom prispevku. A aj by som to vyskusal, no nemam ako. Pretoze ja mam doma router Asus a ten mi tak funguje, ze ked pichnem sietovy do ineho kompu tak tam i-net ide hned, ale otazka znela na horeuvedeny modem co dodava T-com a to neviem otestovat.

EDIT: zabudni na modem, teraz sa pytam ze ten isty jeden vystup z modemu pichem do ineho kompu
V pripade, ze ti sietove nastavenia prideluje DHCP sluzba toho routru, tak nic nastavovat nepotrebujes, nastavi si to automaticky samo.
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

ten modem má jeden port ale má v sebe zapnutý (defaultne) aj DHCP, takže stačí pripojiť switch a net by ti mal ísť
Napísať odpoveď