nazdar, potrebujem spojazdnit zdielanie suborov medzi PC a NB obidve maju XP pripojenie na internet funguje bez problemov ked dam zdielat subory na PC tak NBook ich vidi ale opacne nie v PC niesu vidno ziadne miesta v sieti ani mi nejdu pridat. zato Nbook vidi vsetko, Net funnguje cez LAN bezproblemov, NET-HUB-PC, HUB-NB, pocitace sa tiez nevidia ani ked ich prepojim PRIAMO....
Viem ze toto zdielanie sa riesilo aj tak , ze sa v Sietovych pripojeniach robi to Nastavit domacu siet alebo siet malej kancelarie, kde ta prevedie sprievodca a na konci je volba zapnut zdielanie suborov a tlaciarni.Toto spravit na oboch PC.Popripade skotrolovat potom firewall a povolit aj tam zdielanie.Tym padom ked das nejaku zlozku do Zdielanych dokumentov v Tento pocitac, alebo zlozku samotnu navolis ako zdielanu, tak by ju mal druhy PC ak je to dobre nastavene vidiet.............pripadne si daj vyhladat pocitace v sieti podla IPcky daneho pocitaca a tam by sa ti mali tiez vsetky zdielane zlozky ukazat.
-Takto nejako mi to fungovalo so susedom,ked som mal s nim siet.
workgoup je rovnaky, Nbook vidi moje zdielane subory bezproblemov ale ked je zdielany Nbook Pc ho nevidi, skusal som PING podla IP adresy a to reaguje...
Firewall musis mat vypnuty tam kde sa chces dostat, teda aby si to vyskusal. Ked tak skus si druhy PC najst tak, ze das Hladat a tam zvolis PC v sieti zadas IPcku PC a uvidis ci ti ho najde.
Don_Pipino napísal:Firewall musis mat vypnuty tam kde sa chces dostat, teda aby si to vyskusal. Ked tak skus si druhy PC najst tak, ze das Hladat a tam zvolis PC v sieti zadas IPcku PC a uvidis ci ti ho najde.
skusal som velakrat aj cez hladat, daval som nazov pocitaca a ked neslo tak aj IP.
vedia o sebe iba cez prikaz PING alebo cez IPSCAN ale to mi k zdielaniu nepomoze....
vravis ze mas zdielany net... hej?
ja to riesim takto: tiez mam zdielany net, a ked chcem nieco presunut tak to robim cez Mirandu skus to rychlo sa pohybuje tych 10MB/s... to mi staci
PeterCA napísal:vravis ze mas zdielany net... hej?
ja to riesim takto: tiez mam zdielany net, a ked chcem nieco presunut tak to robim cez Mirandu skus to rychlo sa pohybuje tych 10MB/s... to mi staci
no skus pozriet do booku, ze ci tam nemas nejaky program priamo dany od vyroby... nieco ako norton security a podobne... ja som mal tento isty problem... priniesol som s predajne book a tiez som nechapal, tak som dal prec vsetky programy ktore som pre svoju existenciu nepotreboval, az som nakoniec prisiel na to, ktory to brzdil...
btw taky program sa ti moze nainstalovat aj z "driver & utility" CD...
popozeraj