Ahoj chcel by som radu ohladom korcul mam cca vybrate Nike a CCM. Hlavne by som chcel pocut skusensti ludi co ich maju.
Ide mi o pohodlnost pri korculovani a aby mali tvarovatelne("gelove") vnutro podla nohy.
Nie som profik hram cca 3x do tyzdna...
Kandidati:
Nike 1 Nike 2 CCM
Teoreticky este tieto RBK-cky ale tie su uz moc drahe na moje pouzivanie RBK
ja hravam hokej tak 6-7 krat do tyzdna,cize kazdy den ,mam ccm vector 6.0 ale to je uz vyssia rada..myslim ze tie 4.0 by ti mali stacit,ale rbk maju ces dobre korcule,zatial teda som aspon nezaregistroval ziadne staznosti
Je to jedno, pri tom hokeji co hras rozdiel nespoznas, navyse gelove vnutro, co ja viem. Ked uz, tak potom vziat take, ktore sa formuju v peci priamo na nohu a nie gelovou hovadinou. Ci vezmes Vaporky, Vectorky alebo RBK, je to viacmenej jedno. Predpokladam, ze ich z netu nebudes objednavat, pretoze nie je iste, ci by ti dobre sadli a podobne, takze ked ich budes kupovat v obchode, tak sa spytaj predajcu, ten ti urcite bude vediet poradit plusy a minusy.
Ano stacit mi to bude urcite... do korcul sa oplati investovat viacej a vravim ide mi o pohodlie som si vedomi ze rozdiel v korculovani nepocitim.
Z netu ich nechcem objednavat bojim sa ze netrafim velkost kazda korcula je ina dokonca aj dve rovnake velkosti inac pasuju na nohu.
A k ty vlozkam tvarniacim sa v peci tie su uz moc drahe
Zalezi na co to pouzivas. Ak hras hokej 3x tyzdenne, tak tam korcule ani tak neopotrebujes, pretoze ich zrejme doma utriest, vysusis, odlozis a o dva dni znova vytiahnes. Ine je uz, ked ich mas rano a vecer na nohach pri dvojfazovom treningu, vtedy musia ist do susiarne, aby sa poriadne vysusili, vlhkost robi svoje a hoci sa pouzivaju karbonove podrazky ci titanove spicky na kvalitnych korculiach, vzdy sa najde nieco co dokaze poskodit korcule, ci uz nastane korozia nitov a podobne. Kupovat drahe korcule na amatersky hokej, ktory ides hrat 3x do tyzdna, tak na to veru nevidim dovod, podla mna tam stacia priemerne korcule, ktore kupis za tri tisicky a jedine co treba je, aby mal zuzenu a formovanu patu. Tiez chodim hravat hokej na lad, poznam hracov, ktori hravaju v slovenskej extralige, nejake to desatrocie mam na lade uz odstane a odkorculovane, takze mozem povedat, ze to viem zhodnotit.
Chalani tiez treba dat pozor na uhol celej korcule. Je teda rozdiel ci si obranca alebo utocnik (beci ich maju viac sklonene k pate pre lepsiu jazdu vzad forwardi zase naopak)
Vsimnite si Maja Gaborika ze ked brusli ide niekedy skoro padnut na nos...
Ja som odfrcal cely zivot na Bauer botach a Tukoch nozoch, ale uz posledne 3 roky ficim na CCMkach. Aj kvoli tomu ze sa mi pacilo antibakterialne vnutro ktore je stale suche lebo neprepusta vodu, topanka je velmi lahka (to uz je teraz asi vsade pohoda) a zohralo vela aj to aky maju image.
O novych baueroch sa vravi ze prt vydrzia a ak si iba vikendovy nadsenec dlhovekost drahej korculi je tiez dolezita. Starsie modely pokial nebol bauer spojeny s Nike to je o niecom inom...
Posledny tip radim, skus zohnat model z predoslej sezony. Velku vedu v novych neurobili a zlava na starsi model je niekedy aj 50%. Ja som skupil svoje z USA a aj s colnym ma to vyslo malicko. No a klub preplatil plnu slovensku cenu ...
Ahojte dik za rady ako som pisal chodim 3x do tyzdna hravat tazke nepotrebujem nic prehnane...
Maju mi prist teraz za dobru cenu RBK 4k tak som zvedavy ake budu ak fajn tak ani nerozmyslam a berem ich...