Webka na 512 kbps nete?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
clima
Amateur
Amateur

Webka na 512 kbps nete?

Príspevok od používateľa clima »

Chcem sa spýtať, myslíte (alebo máte skúsenosť), že pripojenie na net 512kbps utiahne videohovory cez webkameru?
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Z teoretickej stranky:

ak budes mat velkost obrazu 320x240, a priemerne 10fps (co je tak realne pri domacich kamerach ku kompu aj ked pisu 30fps), farebnu hlbku no dajme tomu 16bit, tak to mas 320*240*10*16 bitov za sekundu, tzn. 1500kBps takze nie.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Cize to skor bude prenasane na styl Fotiek ... tzn max 1FPS
Ale podstatu to ma kedze sa vidite :)
clima
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa clima »

thx za odpovede, to sa ma na to veduci pytal, ze ci mu nemozem zistit :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hmm zaujimave ze poznam ludi co pouzivaju webku normalne a jeto viac nez tych 15fps ci 10 a maju 512 net ono dost viete zavisi aj od uploadu a nie len downloadu a hlavne aj ping je dolezity ked 512 net stihne bez bufferingu tahat z youtube tak dokaze aj z podobnym netom v pohode videohovor :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Este nejake mudrosti pre nas nemas? V prvom rade to zalezi od kompresie, pretoze nekomprimovane, ti to pojde uz spominanych 2-3fps a mozes mat ping kludne aj tisiciny milisekundy. Ze to zalezi od uploadu tak to by nas asi ani vo sne nenapadalo :roll:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Este nejake mudrosti pre nas nemas? V prvom rade to zalezi od kompresie, pretoze nekomprimovane, ti to pojde uz spominanych 2-3fps a mozes mat ping kludne aj tisiciny milisekundy. Ze to zalezi od uploadu tak to by nas asi ani vo sne nenapadalo :roll:
vidim ze si nejako vazne proti mne zaujaty sice je mi to jedno ale spytam sa ta takto a kto pouziva webkameru na nekomprimovany prenos ? je to zaujimave ved vacsinou samotne programy cez ktore sa komunikuje komprimuju video uz len z toho dovodu co ste tu napisali on chce asi chatovat cez programy ako skype a podobne a by mu tu poviete ze to nieje mozne aj ked vlastne je :roll:
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Cez skype to na 512kbs internete urcite pojde. Kamos ma wifi 512kbs net,cize tam enma extremne maly ping,atd. a ide mu to v pohode plynulo.
Niet sa coho baat.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

manager666 napísal:Cez skype to na 512kbs internete urcite pojde. Kamos ma wifi 512kbs net,cize tam enma extremne maly ping,atd. a ide mu to v pohode plynulo.
Niet sa coho baat.
ved to tu cely cas tvrdim neviem co tu ankladaju ze nepojde :roll: a inak k tomu wifi ja mam tiez wifi a mam ping 14 na zoznam.sk a podobne takze ping ti zavisi aj ako je daleko a tak takze niekazde wifi ma velku odozvu :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

INDIGOcorp.: Nech ma wifi spoj aj 3 kilometre, nie je problem spravit na tom nizky ping, vsetko zalezi od rozlozenia siete, pouzitej technologie, nastavenia a predovsetkym rusenia, ktore je v mestach uz velmi velke.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:INDIGOcorp.: Nech ma wifi spoj aj 3 kilometre, nie je problem spravit na tom nizky ping, vsetko zalezi od rozlozenia siete, pouzitej technologie, nastavenia a predovsetkym rusenia, ktore je v mestach uz velmi velke.
ja viem ale on to povedal tym stylom ze ma wifi tak musi mat automaticky velky ping ja som mu chel len naznacit ze nezalezi ci ma wifi alebo nie ze ping zavisi od inych veci :)
Napísať odpoveď