Prepojenie PC cez paralelny port
Prepojenie PC cez paralelny port
nasiel som vo wine taku moznost tak by som cel vediet ci ked kupim kabel napr. tento http://thorn.inshop.sk/inshop/pictures/store/cab404.jpg tak mi pojde zosietovat PC 
Zosieťovať sa cez to dá.. aspoň na Win98 a staršom to išlo bez problémov.. len tá nehorázna rýchlosť.. budeš chcieť premiestniť 1MB súbor a kým to skopčí, môžeš si kľudne dať kávičku. Je to véééľmi pomalé.. už na svoju dobu to bolo strááášne pomalé.
Sa mi zdá, že cez sériový COM2 port to bolo o niečo rýchlejšie..
Sa mi zdá, že cez sériový COM2 port to bolo o niečo rýchlejšie..
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Kábel s koncovkami COM.. je to užšie ako LPT, dosť sa podobá na klasický VGA kábel, ale má piny iba v dvoch radoch. A samozrejme musíš mať COM port aj na oboch kompoch.
Na prepojenie potom pod Win98 stačí v sieťových nastaveniach zvoliť prepojenie kábelom a potom cez Total Commander by sa malo dať jednoducho spojiť.
BTW.. prenosová rýchlosť cez COM je údajne okolo 150kB/s.. (nie som 100% istý)
Na prepojenie potom pod Win98 stačí v sieťových nastaveniach zvoliť prepojenie kábelom a potom cez Total Commander by sa malo dať jednoducho spojiť.
BTW.. prenosová rýchlosť cez COM je údajne okolo 150kB/s.. (nie som 100% istý)
treba zvazit aj prenosovu rychlost toho kabla, ak sa dobre pamatam na zaklady hardwaru (co sme mali davno dozadu tak ma nebite za nepresnosti) tak lpt port je len 8-bitovy a jeho prenosova rychlost je dost nizka, a pokial by si mal nejake 2 mbitove dsl alebo nieco lepsie tak na tom kompe za portom by si mal dojem ze sedis na 56kbitovom dialupe. takze radsej kup za 200 korun sietovku, za 50 korun kabel a nevymyslaj 
fuha, no neviem, v sietovych pripojeniach u winXP mas moznost si dve oznacit a spravit premostenie (pravym tlacitkom, vcelku easy).de1x1ter napísal:ale ja to chcem na jeden stary notebook a on nema sietovku
predtym treba samozrejme rozbehat to zosietovanie, kedze som ho videl v akcii len pod staruckym dos 6.22+norton commander tak ani len netusim jak sa taka sranda robi pod windowsami