Aukro.cz

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Fata! ChaoS
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aukro.cz

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Ahojte,
chcel by som sa spýtať, či už odtial niekto kupoval nejaké súšiastky do PC? Lebo bojím sa, že tam niečo kúpim a potom to bude nejaké chybné alebo niečo celkom iné! Tak sa vás pýtam je bezpečné odtial kupovať?
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Aukro.cz

Príspevok od používateľa Cenayus »

Fata! ChaoS napísal:Ahojte,
chcel by som sa spýtať, či už odtial niekto kupoval nejaké súšiastky do PC? Lebo bojím sa, že tam niečo kúpim a potom to bude nejaké chybné alebo niečo celkom iné! Tak sa vás pýtam je bezpečné odtial kupovať?
ja osm nic nekupoval..ale urcite je to bezpecnejsie ako bazar na hojkua hocikde inde(v pripade dobierky a neodsusania)
na aukru maju system....mas tam napr. hodnotenie uzivatelov to is precitaj a bezpecne sa rozhodny..mas tam napr tympokov co predali 500predmetov a s toho maju 495 pozityvniych hodniteny(nieje vinimkou serov s 100per. pozitozvny)
takze podla hodnotenia sa mozes rozhodnut..ide tama j o to ze mozes sa spytat dotaz na predmet napr. ci je funkkcny ci je zaruka a tak, ale vsetko by malo byt v zadany inzeratu...
potom predavat tam mozu ludia len splnou aktivaciou uctu to znamena ze ty pride domov obalka s aktivacnym kodom...
potom tam je najaky aukro tym ci co ..ale o tom moc neviem :arrow:
bezpecne to je..ale s tym ze sa nieco pokazi alebo tak tak to je dost nebezpecne..lebo postzovne s ceska na slovensko je tak 200...ako u koho...ja som mal par dotazov na postovne a jeden napisal 100kc druhy 150kc a dalsi 200kc...takze tak ...ak chces kupit ramku za 300kc tak neriskoval by som(mozno keby si ich ale kupoval tak 10ks)
Fata! ChaoS
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fata! ChaoS »

Takže sa oplatia drahšie veci kupovať kôli poštovnému.
Ale je môžné, že si tam odnejakého Slováka kúpim niečo a tak nebude také veĺké poštovné.

A ešte by som sa spýtal, že keby ja tam dám niečo na aukciu a niekto to kúpi tak potom mu to ja musím poslať poštou na jeho adresu alebo už on príde preto osobne?
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

Fata! ChaoS napísal:tak potom mu to ja musím poslať poštou na jeho adresu alebo už on príde preto osobne?
omg, tak ako si napises do podminok predaja a tak ako sa dohodnete...
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no drahsie veci...chapes mozes aj jednu je len na tebe..
ale napr. je dobre si pozriet aj ostatne aukcie uzivatela atym padom by si usetril na postovnom..sa kamosmi sa mozes dohodnut ze si nieco kupite od toho iste ak nieco ponuka am mate to..celkom dobry kseft..
ze ci si po to pride?...akos adohodnete mozes mu to polsat potom osobne prevziatie....to j jendo....
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

chcem sa spýtať ako sa to potom plati? napr dohodnem sa klasicky cez učet tak tam zaplatim to čo mi ukazuje tu SKK cenu ???
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

vladino001 napísal:chcem sa spýtať ako sa to potom plati? napr dohodnem sa klasicky cez učet tak tam zaplatim to čo mi ukazuje tu SKK cenu ???
no uz je aj slovenske aukro..takze tam to normalne po dohode s predajcom zaplatius dohodnutu cenu...
cize zaplatis cenu co si si vydrazil+postovne....za kolko vydrazis tolko zaplatis..
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Cenayus napísal:no uz je aj slovenske aukro..takze tam to normalne po dohode s predajcom zaplatius dohodnutu cenu...
cize zaplatis cenu co si si vydrazil+postovne....za kolko vydrazis tolko zaplatis..
- hej mame aj slovenske aukro ale nestoji za nic v podstate je tam straasne maly vyber a nie najlepsie ceny .... ja len dufam ze sa to casom zlepsi .... :)
vladino001
Light Professional
Light Professional

Viem o slovenskom ale CZ je väčšie (lepšie) preto uprednosnujem to tak ako to je z platenim? iba tu sk cenu? (čo je pod CZ?)
Cenayus
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

vladino001 napísal:Viem o slovenskom ale CZ je väčšie (lepšie) preto uprednosnujem to tak ako to je z platenim? iba tu sk cenu? (čo je pod CZ?)
presne ale rataj s poplatkom v banke....kedze na zahranicni ucet...mylsim ze poplatok bude urcite nad 100sk.....a ked si reg. na ceskoum aukre mozes ist aj na slovenske..........

// a s tym vyberom to je vbieda ale to sa mozno rozbehne....mne sa tam zatial len vyhodne predava..kupa hmm co ja viem max. nejake oblecenie...
vladino001
Light Professional
Light Professional

Cenayus napísal:presne ale rataj s poplatkom v banke....kedze na zahranicni ucet...mylsim ze poplatok bude urcite nad 100sk.....a ked si reg. na ceskoum aukre mozes ist aj na slovenske..........

// a s tym vyberom to je vbieda ale to sa mozno rozbehne....mne sa tam zatial len vyhodne predava..kupa hmm co ja viem max. nejake oblecenie...
no nepotešil si ma to pre nas SVK vychádza velmo draho :( a asi lacnejši spôsob nieje

jj chodim aj na aukro.sk ale velmo malo na výber alebo lepšie povedane z vela časti ešte nič :-(
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

slovenske aukro (ako aj OTS) je "gadžovina", nie je to rozbehnute, vela neserioznych ludi... na cz aukre je toho viac, serioznejsi ludia
co sa tyka platby a prevzatia, to uz je na podmienkach aukcie, respektive dohody medzi kupujucim/predavajucim - vacsinou platba na ucet predom (ja uz tiez neposielam na dobierku), dost ludi tam ma ucet v CSOB a prevod z SK CSOB do CZ CSOB je za 12 sk (preto som si u nich aj otvoril ucet..)
, co nie je az tak vela, do inych bank su sadzby ako do zahranicia, t.j. dost drahe - to uz sa oplati aj dobierka (pokial je predavajuci z CR ochotny zaslat na dobierku)

... pri nakupe je podstatne vsimat si hodnotenia predavajuceho ... :)
Napísať odpoveď