Webserver cez router
-
Jojko3191
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Webserver cez router
Cawte
Ma niekto zvas webserver na svojom PC a aj router D-link DI-524?
Lebo ja to mam a nechce mi ist server cez verejnu IP.Pripojenie mam cez PPPoE a sevrer mam na windowse (Apache, php, sql...).
Cez localhost a sietovu IP mi to ide ale cez verejnu uz nie(Ale ked som si zapojil net cez switch a vytocil verejnu IP tak mi to vpohode islo). Server mi ide cez port 80 takze netreba ho zadavat do adresi a mam ho aj odblokovany na routeri. Nasiel som na nete aj nejaky navod a aj tak to nejde.
Neviete mi niekto poradit ako nato?
THX
Ma niekto zvas webserver na svojom PC a aj router D-link DI-524?
Lebo ja to mam a nechce mi ist server cez verejnu IP.Pripojenie mam cez PPPoE a sevrer mam na windowse (Apache, php, sql...).
Cez localhost a sietovu IP mi to ide ale cez verejnu uz nie(Ale ked som si zapojil net cez switch a vytocil verejnu IP tak mi to vpohode islo). Server mi ide cez port 80 takze netreba ho zadavat do adresi a mam ho aj odblokovany na routeri. Nasiel som na nete aj nejaky navod a aj tak to nejde.
Neviete mi niekto poradit ako nato?
THX
-
Jojko3191
Light Expert
Ano som si isty ze mam verejnu IP. lebo pokial som nemal router tak to vpohode islo. Aj inym isla nacitat stranka(ip) A to presmerovanie mi povedali ze si nadstavim dak ze si dam DMZ a tam si dam vnutornu IP mojho PC. To som spravil a stale nic. A si myslim ze nemusim nadstavovat apache ked mi to predtym islo bez routra, ci musim?
-
Jojko3191
Light Expert
Niesom si isty ci presne chapem co mas na mysli. Ale vytacim to nerobim ja to mam dastavene na routeri v nadstaveniach pripojenia. To vytacianie som mal predtym ako som si kupil router a to mi islo vpohode a kazdy sa mohol napojit na maju IP.vilko napísal:ako si skusal dostupnost servera? ak si to skusal vytocenim verejnej adresy z vlastneho pocitaca,tak ti to nepojde,, dostupnost nech skusi niekto z vonku...
to ci si dobre nastavil presmerovanie NAT mozes velmi spolahlivo otestovat napr uTorrentom, nastavis si pripojenie cez port 80, ctrl+G (speed guide) a tam je otestovat NAT, potom uz len by si mal dostat takuto nejaku spravu (s tvojou IP samo...)
ak ti toto neprejde tak si prejdi znova manual od routra 
Kód: Vybrať všetko
Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.
Checking port 80 on 62.191.206.135...
OK! Port 80 is open and accepting connections.
You will be able to receive incoming BitTorrent connections.
chcel som ti povedat len tolko,ze ked si budes skusat dostupnost webservera z rovnakej verejnej ipcky,tak ti to nepojde...odkial si to skusal?Jojko3191 napísal:Niesom si isty ci presne chapem co mas na mysli. Ale vytacim to nerobim ja to mam dastavene na routeri v nadstaveniach pripojenia. To vytacianie som mal predtym ako som si kupil router a to mi islo vpohode a kazdy sa mohol napojit na maju IP.
-
Jojko3191
Light Expert
to zaggi:
To co si mi popisoval to mi urobi a aj napise OK
to Vilko:
Dik
to som nevedel ze cez moj PC to nepojde ked zadam verejnu IP do prehliadaca. Ale dal som to kamaratovi a on mi napisal ze mu to nacitalo
.
Ja som si myslel ze to nejde lebo ked som vytacaval pripojenie PPPoE tak mi islo pripojit aj cez verejnu IP
to Vilko:
Dik
Ja som si myslel ze to nejde lebo ked som vytacaval pripojenie PPPoE tak mi islo pripojit aj cez verejnu IP
takze vyriesene?Jojko3191 napísal:to zaggi:
to Vilko:
Dikto som nevedel ze cez moj PC to nepojde ked zadam verejnu IP do prehliadaca. Ale dal som to kamaratovi a on mi napisal ze mu to nacitalo
.
-
Jojko3191
Light Expert
Pripojenie do internetu mam "Cable" www.q-net.skvilko napísal:ake mas pripojenie?
A pripajam sa cez to PPPoE ale mozem sa aj cez DHCP (tam mam ich IPcku)
ak mas iba jeden pocitac v sieti,tak na modeme vypni NAT, resp zapni rezim bridge s PPoEJojko3191 napísal:Pripojenie do internetu mam "Cable" www.q-net.sk
A pripajam sa cez to PPPoE ale mozem sa aj cez DHCP (tam mam ich IPcku)