Pocitajte si
IFPI: za nelegální stahování odpojení od internetu
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
IMHO hovadina, (hoci IANAL, ale ajtak)
1. Ako to chcu monitorovat?
2. Ak by monitorovali trebas p2p prevadzku, ako mi chcu dokazat ze nestahujem len volne siritelne veci?
3. Ak by to aj nejak preukazali, ako mi chcu dokazat ze nemam legalne pravo mat hudbu na disku (imo je to len cesta ako si spravit legalnu zaloznu kopiu)
1. Ako to chcu monitorovat?
2. Ak by monitorovali trebas p2p prevadzku, ako mi chcu dokazat ze nestahujem len volne siritelne veci?
3. Ak by to aj nejak preukazali, ako mi chcu dokazat ze nemam legalne pravo mat hudbu na disku (imo je to len cesta ako si spravit legalnu zaloznu kopiu)
Už tu tuším rozoberala takáto téma a dospeli sme k záveru, že je to hovadina.
A imho to hovadina je. Chcel by som vidieť providera, ktorý by poskytoval logy svojich zakaznikov tým pažravým agentúram alebo dobrovolne odpájal zákaznikov, z ktorých má príjmy.
-Možno tak nejakých 24/7 torrenťákov, tí ležia v žalúdku viacerým - hlavne lokálnym - providerom, no dá sa to riešiť aj sofistikovanejšie (na oko) - FUP.
//BTW: Keď mi kamoš napáli hudbu a ja si to doma budem ppočuvať, príde mi "třeba na měsíc" zobrať prehrávač? Tento prístup je z právneho hľadiska neaplikovateľný do reality.
A imho to hovadina je. Chcel by som vidieť providera, ktorý by poskytoval logy svojich zakaznikov tým pažravým agentúram alebo dobrovolne odpájal zákaznikov, z ktorých má príjmy.
-Možno tak nejakých 24/7 torrenťákov, tí ležia v žalúdku viacerým - hlavne lokálnym - providerom, no dá sa to riešiť aj sofistikovanejšie (na oko) - FUP.
//BTW: Keď mi kamoš napáli hudbu a ja si to doma budem ppočuvať, príde mi "třeba na měsíc" zobrať prehrávač? Tento prístup je z právneho hľadiska neaplikovateľný do reality.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
ked citam podobne spravy, tak premyslam o tom, ze kto tu je pre koho? ludia pre vydavatelstva aby do nich pchali peniaze alebo vydavatelstva pre ludi? prirovnal by som to k tomu ako keby nejake filmove studio v dnesnej dobe tlacilo do popredia VHS kazety. proste ich forma predaja je zastarala a odsudena na zanik. co si myslia, ze ludia budu kupovat tie nekvalitne sra*ky s DRM? myslim, ze keby system fungoval tak, ze hudobnici by si museli sami na seba zarobit a cdcka by predavali len cez net zo svojich stranok a pocas svojich koncertov tak by to bolo omnoho spravodlivejsie. a bolo by aj viacej zivej hudby, akcii etc. ale to by sme este museli zrusit SOZAu, ktora vybera vypalne za kazdu stolicku, miesto na koncerte.
mohla by vzniknut nejaka kampan, na temu, ze nie pirati zabijaju hudbu ale velke vydavatelstva. coz je fakt. pretoze ked pocujete co za crap sa hraje v radiach tak mi mozte dat len za pravdu.
myslim, ze tento boj oni vyhrat nemozu. z dlhodobeho hladiska. a myslim, ze to vedia aj oni. minimalne s tymto pristupom.
edit: na precitanie http://torrentfreak.com/illegal-downloa ... an-080212/
mohla by vzniknut nejaka kampan, na temu, ze nie pirati zabijaju hudbu ale velke vydavatelstva. coz je fakt. pretoze ked pocujete co za crap sa hraje v radiach tak mi mozte dat len za pravdu.
myslim, ze tento boj oni vyhrat nemozu. z dlhodobeho hladiska. a myslim, ze to vedia aj oni. minimalne s tymto pristupom.
edit: na precitanie http://torrentfreak.com/illegal-downloa ... an-080212/
v tom clanku ma najviac zaujala cast kde spominaju, ze v Ceskej republike maju zakon postaveny tak, ze nie je nelegalne si hudbu stahovat...nelegalne je ju niekomu posielat...takze v podstate by stacilo keby porusil zakon jeden jediny clovek, ktory by daval vsetky albumy na net a ostatni by ich len tahali...tento ich zakon je dost nedomysleny a postaveny na hlavu...
pride mi to ako ked sme mali (mozno este aj mame, neviem) dopravne predisy v zakone o horskej sluzbe
inak podla mna je dost naivne predpokladat, ze sa takymto sposobom obmedzi pocet piratskych kopii hudobnych diel...tie byvali uz davno predtym ako bol rozsireny internet a predtym ako mal doma kazdy napalovacku...
snivajte s nami
pride mi to ako ked sme mali (mozno este aj mame, neviem) dopravne predisy v zakone o horskej sluzbe
inak podla mna je dost naivne predpokladat, ze sa takymto sposobom obmedzi pocet piratskych kopii hudobnych diel...tie byvali uz davno predtym ako bol rozsireny internet a predtym ako mal doma kazdy napalovacku...
snivajte s nami