reklamacia prehravaca

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
paradajka
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

reklamacia prehravaca

Príspevok od používateľa paradajka »

cawte chcel by som sa vas spytat ze ked som uz raz mal prehravac na reklamcii lebo mi pukol display ale pod tym ochrannym sklickom ne mojim zavinenim tak mi dali novy kus a reklamaciu mi uznali !Novy kus som pouzival asi 2 mesiace a vcera som si ho zapol po dlhom case a zase bol puknuty display presne ako vtedy a sa chcem spytat ze ci mam pravo pytat penaze zan nazad pretoze to neni podla mna normalne celkom aby furt pukal display !Proste kedy mam pravo si pytat penaze nazad bo ma to uz vytaca :evil:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Myslím, že by si mal mať na výber, či chceš nový tovar alebo peniaze, nie? Ale asi to závisí od daného obchodu, najlepšie bude, ak sa priamo spýtaš.
Enemy22
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Enemy22 »

jj chod to reklamovať ale namiesto výmeny pýtaj prachy. myslím že by ti mali vyhovieť... :wink:
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dufam ze mi vyhoveju lebo podla mna neco tym prehravacom bude ked mi druhy raz pukol display tak isto som mal prehravac iba na stole polozeny ale to im tam mozem vysvetlovat kolko chcem aj tak neuveria este jedna vec mam zo sebou zobrat aj ten list ze som ho uz raz reklamoval?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

urcite zober doklad o tom ze uz bol raz reklamovany, a trvaj na vymene, co vsak mozu odmietnut - to sa dozvies az na konci, kedze, peniaze ti daju len ak sa jedna 3x o tu istu vadu resp ti reklamaciu nedokoncia do 30 dni
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no tak teda dik by som tych sikmookych pobil vsetkych take vyrobky robia kurnava :evil: skusim tam do konca tyzdna zajst a dam vedet ako to dopadlo diki vam vsetkym zatal :)
dalver
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dalver »

Dost sa divím, že ti hned na prvý krát dali nový kus. Standardne by sa mal výrobok poslat do servisu /max 30 dni/ a ked sa daná závada prejaví 3x máš nárok na vratenie penazi. V zakone nestoji, že ti kus vymenia ani vratia peniaze pri prvej reklamacii.. Som zvedavý či ti daju noý kus aj teraz alebo to poslu do servisu..
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

dalver napísal:Dost sa divím, že ti hned na prvý krát dali nový kus. Standardne by sa mal výrobok poslat do servisu /max 30 dni/ a ked sa daná závada prejaví 3x máš nárok na vratenie penazi. V zakone nestoji, že ti kus vymenia ani vratia peniaze pri prvej reklamacii.. Som zvedavý či ti daju noý kus aj teraz alebo to poslu do servisu..
to nie je vobec pravda. podla zakona je predavac povinny ti okamzite oznamit (v nevyhnutnych pripadoch do 3 dni) co sa s reklamovanym tovarom bude diat. ak ide o vadu, ktoru nemozno odstranit, nevidim dovod preco by mu nedal hned novy kus. zbytocne by cakal mozno 30 dni, na to aby mu povedali ze je to vyrobna vada, alebo vada materialu a dali by mu novy kus. to ze nieco reklamujes 3x a mas narok na vratenie penazi uz neplati.
mozes sa aj na hlavu postavit, ak predajca povie nie, tak ti nepomoze nic.
V zakone nestoji, že ti kus vymenia ani vratia peniaze pri prvej reklamacii.
tomuto nejak nechapem. reklamaciu mu uznali okamzite a dostal novy kus. podla tohoto co si napisal by ho poslali domov s prazdnou.

a este jedna dost podstatna vec: ak predavajuci zamietne reklamaciu je povinny tuto vec poslat na odborne posudenie do skusobneho ustavu na svoje naklady.

myslim ze mozes cakat, kym ti novy player znova praskne :D
dalver
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dalver »

yoplin
tak potom vo firme kde robím to funguje trochu inak. :roll: Ja za reklamácie konkretne nezodpovedám. Ale u nás je nemyslitelné, že by sa pri drahsich výrobkoch dal zakaznikovi nový kus, bez servisovania..

inak
Ak výrobok kvôli vade reklamujete do 6 mesiacov od zakúpenia, podľa zákona sa to vníma tak, že vada existovala už v čase predaja a je na predajcovi, aby dokázal, že vada nie je na jeho strane – mal by to doložiť nezávislým znaleckým posudkom.
a
Ak predajca reklamáciu vybaví výmenou veci alebo jej časti, začína plynúť nová záručná doba (môže sa stať, že na niektorú časť bude dlhšia záručná doba, ako na ostatné časti)
v tom pripade by si tam mohol chodit kazdy polrok do nekonecna??
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

dalver: len tu sa jedna o nejaky player, ktory podla mna nie je drahym vyrobkom. ale to zalezi na predavajucom, ako to posudi. ked prides s 1000,-korunovym prehravacom, tak vymena toho displaya moze byt drahsia ako cely prehravac. takze sa mu moze byt jedno. a ak sa s tymto problemom stretol u viacerych zakaznikov, tak asi nad tym ani nerozmyslal.

//s tym reklamovanim donekonecna. je to otazne. minule sme to s kolegom riesili. mas nejaku vec. pokazi sa ti, dasu ju reklamovat. uznaju ti reklamaciu a daju ti novy vyrobok na ktory je zaruka zase dva roky. to ide asi do nekonecna pokial ti budu davat stale novy.
ale pokial ti vymenia len nejaku suciastku, tak zaruka na cely vyrobok pokracuje dalej a na vymenenu vec dva roky. po skonceni zaruky na cely vyrobok mozes reklamovat uz len menenu suciastku.
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no aby som bol presny tak som cakal asi tyzden kym to poslai na expertizu ze ci to bolo mojim zavinenyim nedali mi hned novy kus az ked sa ukazalo ze ja za to nemozem takze tak
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ja som mal tiež podobný problém...prehrávač mi odrazu prestal ísť a nenabehol ani po zapojení na USB do počítača, tak som ho išiel vyreklamovať, predavač ho vyskúšal tiež zasunúť do počítača a nešiel, takže mi hneď oznámil, že mi objednáva nový kus a na ďalší deň si preň môžem prísť...s reklamáciou som teda nemal žiadny problém :)
Napísať odpoveď