problem s www strankou

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

ja uz na freehostoch nie som dlho takze neviem aka je momentalna situacia :? kazdy freehosting je nahouby pretoze to nie je plateny hosting :)
co ti vadi na szm?
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa medo8 »

nie je to take prehladne :D

este by som chcel vediet ze ci sa ten server kde ukladam www stranku sa da nieco vymazat ako pri phpbb (tabulky)...lebo vtedy som nahral nieco a islo a ked som upravil a zas to neide
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nastal dalsi problem ... ja som tu stranku robil na notebooku a ked som ju celu spravil sadol som si za stary pc pozrel moju stranku a zistil ze stranka je robena v zlom rozliseni ako sa to da spravit???ze by fungovala pod rozlisenim 1024???
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pri tvorbe stranky mozes v zaklade pouzit 2 sposoby
1.) relativny - teda vsetky pomery budu v %, takze stranka bude -x % percent od laveho okraja/vrchu,... a pod
2.) absolutny - nadefinujes presnu sirku/vysku - napr pouzitim tabuliek a pod

alebo dokonca by malo fungovat nieco take ze, niektore dlzky budu definovane v pixeloch a dalsie nasledne v percentach

napr prvy stlpec - lavy okraj (menu) bude 200px potom bude nasledovat samotny text - povedzme na 50% sirky,....atd.

teraz sa to uz moc nerobi ale, niekedy sa robili aj 2 verzie stranok, jedna normalna a druha pre male rozlisenia (800x600) a potom sa vybralo tusim javascriptom ze aka verzia sa pouzije

treba sa s tym pohrat a zobrazit si tu stranku v rozliseni od 800, 1024 az do najvyssieho ake budes moct otestovat, pretoze kopec ludi ma wide lcd ktore maju rozlisenie 1600x1000 a to potom stranka vyzera uplne inac :)
medo8
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:pri tvorbe stranky mozes v zaklade pouzit 2 sposoby
1.) relativny - teda vsetky pomery budu v %, takze stranka bude -x % percent od laveho okraja/vrchu,... a pod
2.) absolutny - nadefinujes presnu sirku/vysku - napr pouzitim tabuliek a pod

alebo dokonca by malo fungovat nieco take ze, niektore dlzky budu definovane v pixeloch a dalsie nasledne v percentach

napr prvy stlpec - lavy okraj (menu) bude 200px potom bude nasledovat samotny text - povedzme na 50% sirky,....atd.

teraz sa to uz moc nerobi ale, niekedy sa robili aj 2 verzie stranok, jedna normalna a druha pre male rozlisenia (800x600) a potom sa vybralo tusim javascriptom ze aka verzia sa pouzije

treba sa s tym pohrat a zobrazit si tu stranku v rozliseni od 800, 1024 az do najvyssieho ake budes moct otestovat, pretoze kopec ludi ma wide lcd ktore maju rozlisenie 1600x1000 a to potom stranka vyzera uplne inac :)
vsak na tom wide som sa obabral lebo vzdy ked som si dal ukazku tak to bolo dobre...a neda sa nejak upravit ten rozmer automaticky??ked styl si robim vo webstyle 4???
Napísať odpoveď