Kúpila som si WD Passport II 160 GB, ale PC mu nedáva dosť šťavy. Dočítala som sa že je možné zakúpiť k tomuto typu nejaký špeciálny kábel, tj s dvoma USB na konci - aby disk dostal viac energie. Bohužiaľ toto som sa len dočítala a neviem nájsť predajcu Resp - čo v PC určuje ten limit zdroja pre USB? Základná doska/zdroj? Riešil niekto podobný problém?
LLucia napísal:Kúpila som si WD Passport II 160 GB, ale PC mu nedáva dosť šťavy. Dočítala som sa že je možné zakúpiť k tomuto typu nejaký špeciálny kábel, tj s dvoma USB na konci - aby disk dostal viac energie. Bohužiaľ toto som sa len dočítala a neviem nájsť predajcu
Resp - čo v PC určuje ten limit zdroja pre USB? Základná doska/zdroj?
Riešil niekto podobný problém?
Ten typ kábla by mal byť WDCA029RNN ...
Presne tak, potrebujes kabel s dvoma usb koncovkami na jednej strane, aby dodavalo dostatok stavy. Doma nie je problem vydrzat na jednom, ale v praci na pccku uz potrebujem zapojit oba konektory. Inak podla mna, nepotrebujes original kabel od WD, ktorý moze byt o dost drahsi. Ale ako som hladal, nikde nic...
Jo, díky. Ale vlastne teraz mi poradili že možno najlepšie bude kúpiť novú USB kartu (sorry, ja sa neviem vyjadriť odborne ), ktorá ten zdroj nebude limitovať. Toto je staršie PC, pravdepodobne by som mala prejsť na USB 2.0 čo to utiahne. Tá karta vraj stojí okolo 300Sk a asi to bude pohodlnejšie riešenie ako kábel... no uvidím. Ešte raz vďaka - dúfam že je to len v tom zdroji, s diskom hádam nie je nič.
LLucia napísal:Jo, díky. Ale vlastne teraz mi poradili že možno najlepšie bude kúpiť novú USB kartu (sorry, ja sa neviem vyjadriť odborne ), ktorá ten zdroj nebude limitovať. Toto je staršie PC, pravdepodobne by som mala prejsť na USB 2.0 čo to utiahne. Tá karta vraj stojí okolo 300Sk a asi to bude pohodlnejšie riešenie ako kábel... no uvidím. Ešte raz vďaka - dúfam že je to len v tom zdroji, s diskom hádam nie je nič.
Nechcem ti kazit naladu , ale tu v praci som si dal do pccka kartu pre USB, ma podporu 2.0, ale aj tak to nefunguje. V tvojom pripade to mozno tak nebude, hovorim len z vlastnej skusenosti. Alebo je toto pccko celkom posahane, ani tuto moznost nevylucujem.
Mama skúsila ten HDD zapojiť u nich v práci a disk funguje, takže buď skúsim zohnať kábel alebo vymením doma tú USB kartu. Fuuu, odľahlo mi že HDD je (asi) OK
Ahojte, mam maly velky problem!
Externy disk nechce spolupracovat s DVD prehravacom, jedna sa o 320 GB WD my passport. Mam este jeden starsi disk tiez od WD my passport ale 250 GB ten bez problemov prehrava hudbu aj filmy...je naformatovany na FAT32 no ten vacsi disk nejak nechce spolupracovat ani po naformatovani na FAT32 povodne bol na NTFS, skusala som uz aj rozdelenie na particie 100 GB som dala na FAT32 a zvysok na NTFS...no nepomohlo stale to pise na TV ze No file available! Co je cudne uz si neviem rady. Mam Win7 a pouzila som na particie free program AESEUS Partition master 6.1.1 home edition...Neviete mi niekto s tym poradit co mam robit ? Uz som vycerpala vsetky moznosti...Partition Magic nefunguje na Win7 moze to byt s tym aeseus ze to nejak divne naformatovalo ? Podla mna nie...ja uz neviem. Kazdopadne za kazdu radu vdaka...
Ja som si kúpil 2,5 palcový 500GB Apacer AC601 kvôli tomu, že je v kovovom púzdre a mal by byť odolný voči pádom do 120cm tuším... Samozrejme testovať to nejdem, ale keďže tam mám všetky svoje dáta, chcel som niečo istejšie, než sú tie plastové krabičky bežných externých diskov. S diskom som spokojný, používam ho síce len cez USB2.0, ale tých cca 20MB/s na prenos mi stačí...