ani ja sa ka adlerke vyjadrvoat nejdem na rybnicnu si nechodil tak sa ukludni ja som bol aj na adlerke a poviem ti je to ovela vacsia zumpa ako rybnicna no pokial som tu nebol mal som podobny nazor ako ty adlerka je odpad a o pc je tam toho strasne moc ked zenska uci excel a word a skoro nic ine sa tam neberie ja som tam jeden rocnik spravil ale kvoli vzdialenosti som prestupil takze poznam obe skoly a mzoem povedat ze rybnicna ma sice stale ovela horsie meno no je lepsie vybavena a je pristupnejsiaturtlak69 napísal:na adlerke ti je tvoja anglina uplne nanic. som stvrtak na tej skole. teraz beru pomaly kazdeho. meno tejto skoly sa dost zhorsilo. zobrat tam sice zoberu hocikoho, ale to sito v prvom rocniku je dost huste. nie je nezvykom, ked vyleti tretina triedy. prvy a druhy rocnik su tam najtazsie. treti je cisto flakaren a stvrty deto. len tie maturity... no keby si mam teraz vybrat, ze ci chcem ist na adlerku, tak poviem razne nie. je to ozaj pakaren. vsetko teoreticke zalezitosti a prakticke skoro vobec. cele studium je akurat tak o prikladoch a o pocitani debilin (schemy), dalej je tam neskutocne vela schem na ucenie sa naspamat. 99% su veci nezaujimave.
Vyber strednej skoly
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
vybavena je asi kazda skola lepsie ako adlerka
hocie tie PCcka tam sice su, ale v katastrofalnom stave (spustenie PC a prihlasenie sa na gmail trva cca 5 minut). vybavenost by aj bola, ale co z toho ked sa to nevyuzije... na dni otvorenych dveri sa stale ukazuju labaky a multimedialka. je to nasmiech. 99% hodin je tak ci tak v tych zhnitych komunizmom napachnutych triedach. proste priemyslovka no more
neodporucam sa tam hlasit
podobne je natom aj kvacalova dopravna priemyslovka.. zajtra maju DOD a dneska jak som odchadzal tak vsetko vylestene pekne vyvesene predmety a vsetko ale ked sa skonci DOD tak to vsetko zramuju a bude tam bordel..turtlak69 napísal:vybavena je asi kazda skola lepsie ako adlerkahocie tie PCcka tam sice su, ale v katastrofalnom stave (spustenie PC a prihlasenie sa na gmail trva cca 5 minut). vybavenost by aj bola, ale co z toho ked sa to nevyuzije... na dni otvorenych dveri sa stale ukazuju labaky a multimedialka. je to nasmiech. 99% hodin je tak ci tak v tych zhnitych komunizmom napachnutych triedach. proste priemyslovka no more
-
cORP.
Addict
a kto ta opravnuje ohovarat skolu na ktoru ani nechodis ? omg sak nevies ako to tu je ja mozem porovnat obe a mozem s kludnym svedomim povedat ze na adlerke sa ucilo o pc bacov k.k.t no na rybnicnej je to hlavne o pc takze takturtlak69 napísal:vybavena je asi kazda skola lepsie ako adlerkahocie tie PCcka tam sice su, ale v katastrofalnom stave (spustenie PC a prihlasenie sa na gmail trva cca 5 minut). vybavenost by aj bola, ale co z toho ked sa to nevyuzije... na dni otvorenych dveri sa stale ukazuju labaky a multimedialka. je to nasmiech. 99% hodin je tak ci tak v tych zhnitych komunizmom napachnutych triedach. proste priemyslovka no more
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
omg murphy ty studuj .. zodpovedne mozem prehlasit ze chodim na mechatroniku na SPSE v DCA, cize na skolu kde tento odbor startovali, s dobrym menom, s perfektnym vybavenim, so slabymi proferosmi a do tohto roka prehnitym systemom, ktory mechatronikov zaradzoval k cistym strojarom, ktori vedia ze elektrika kope ... mechatronika nieje o pocitani, skor o praktickom rozmyslani, beres aj strojarstvo a jelektrotechniku, akurat nie vsetko ako cisty strojar, ale elektrikar ... u nas na skole je to s praxou u mechatronikou asi tak, ze v prvaku nebola a potom dve hodiny do tyzdna + 2tyzdnova prevadzkova prax cez maturity v 2 a 3 rocniku ... zvaranie sme ani nevideli, vsetko sa tocilo niekde okolo mechanickej dielne, zamocnickej dielne a elektrotechnickej dielne + k praxi sa da pripocitat 3D meranie a CNC programovanie ...MurphY napísal:no ehm mechatronika to bude neco o vypoctoch strasne vela.. a to strojarstvo mas aj prax sice aj v tej mechatroniku urcite neco mas take ako zvaranie a sustruzenie.. len to co sa ti paci to ti nebude vyhovovat.. ja som si to tez myslel az potom som dosiel nato ze spsd je ustav..
... ak mas otazky ohladom mechatroniky, tak rad odpoviem, samozrejmä odpovede budu aplikovane an ansu skolu, lebo nemozem vedet ako su na tom ine skoly
-
reno23
Guru wannabe
Fajnorka ? Nie dakujem...
). Keby som bol deviatak , tak uz do tejto skoly nikdy nevkrocim. Prave odbor TIS je asi najhorsi aky tam mohol byt. Na informacnych letacikoch pisu ze to je odbor s ktorym mozes ist na vysoku ekonimocku alebo strojnicku. Pravda je vsak taka , ze na ani jednu skolu ta s velkou pravdepodobnostou neprijmu. Dovodov je vela , nechce sa mi to tu rozpisovat ale ak chces mozem ti to napisat do ss. K tej anglictine na fajnorke: no coment ! Ucitelka vie este menej ako ziaci. Za tie 4 roky co tam budes sa nenaucis takmer nic. Ja som v pokrocilej skupine a celou naplnou hodiny je ze si kreslime alebo pocuvame mp3. Ucitelka si cita casak a cele vyucovanie ma v pi*i
aj ja som bol na tom dni. Len ako dozor. Ak chces nastupit na fajnorovu a nevies aky odbor si mas vybrat, ja by som ti poradil mechatroniku. Avsak ak nie si "ranne vtaca" tak o tej skole ani nerozmyslaj. Vyucko zacina 7:30 (o 7:23 uz zatvara vratnicka skolu). O tom ze nevies jazyk, z toho nemaj strach. Jazyky sa rozdeluju na 2 skupiny:
1.skupina = Anglictina pokrocilí, Nemcina zaciatocníci (mozes si vybrat teda tuto skupinu)
2.skupina = Nemcina pokrocilí, Anglictina zaciatocníci
Ak by som si mal ja vybrat teraz skolu prihlasim sa na elektrotechniku na zochovu. Spoluziaci zo zakladky tam chodia a velice si ju pochavluju.
BTW: Fajnorka nema ani jedalen a ani telocvicnu = vazne super skola
praca s pc nie je v ani jednom obore normalna. 1. a 2. rocnik robis Word, Excel (uplne tie zaciatocne veci ako "kde si nastavime tucne pismo, ako vytvorime tabulku, ako vytvorime hlavicku dokumentu ..atd). 3. 4. rocnik sa v kazdom obore robi Autocad 2006. Je to sice pekne ale pracujes na 5-8 rocnych pocitacoch (1,1 GHz, 256MB Ram). K tym prijimacim kriteriam: beru kazdeho aj keby si mal same styrky. Prihlasit sa tam moze hocikto.tomikaco napísal:Hm, no vela spoluziakov ide na fajnorku (fajnorka.sk) No su tam na vyber 4 odbory. No ked tu pises, ze ta praca s PC je taka aka je, tak mi aspon skus poradit, v ktorom odbore by ta praca s PC bola najviac vyuzivana, V kazdom je to spomenute iba okrajovo ..
Tu su na vyber tie odbory http://fajnorka.sk/?O_Fajnorke
A myslite, ze mam sancu na tu skolu, ked som mal vysvedcenie take ake som mal ? (6 trojok ) Zevraj sa tam prijimacky nerobia ..
Najlepsi odbor na skole je urcite mechatronika (ja chodim na technicko-informacne sluzbytomikaco napísal:Takze z tychto 4 odborov najlepsie to strojarstvo ?
* strojárstvo
* technické a informačné služby (jedine co sa tu uci na PC podla toho co pisu je ovladanie 10 prstovej techniky)
* mechatronika
* technické lýceum
Sice u toho strojarstva o PC nepisu nic. No nevadi. Vyzera to najlepsie.
A teda druha skola ? Rozmyslal som o adlerke. Ako je to tam s prijimanim ziakov ?
A ak mate nejake navrhy na akej skole najviac uplatnim anglicky jazyk tak piste.
hehetomikaco napísal:Tak som bol dnes pozriet na dni otvorenych dveri v tej fajnorke. Je to sice stara skola, ale je celkom pekne vybavena. Dokopy maju 100 PC rozdelenych v niekolkych miestnostiach. No neviem sa rozhodnut medzi mechatronikou a strojarstvom. Strojarstvo je zvacsa o manualnej praci. Preto by som radsej mechatroniku .. aj ked nehovorim ze by ma strojarstvo nebavilo. Dalej ma strojarstvo vyhodu iba jedneho povinneho jazyka. V mechatronike je povinna Aj aj Nj a z NJ som duty .. (Aj ked som ju nejak vytiahol na 3, no len vdaka slovnej zasobe a projektom. Vety a tieto gramaticke veci vobec nechapem) Tak NJ je zas minus pre mechatroniku. No ale kvoli blbemu jazyku nebudem robit 4 roky nieco, ked mam moznost si vybrat nieco ine, co by ma bavilo viac. Takze asi tu mechatroniku ..
A stale nemam vybratu druhu skolu. Tu skusim tiez asi elektrotechnicku. Rozmyslam nad zochova, vazovova, mozno aj tu adlerku. Radsej horsiu priemyslovku, ako nejaka skola kam ma supnu oni.
1.skupina = Anglictina pokrocilí, Nemcina zaciatocníci (mozes si vybrat teda tuto skupinu)
2.skupina = Nemcina pokrocilí, Anglictina zaciatocníci
Ak by som si mal ja vybrat teraz skolu prihlasim sa na elektrotechniku na zochovu. Spoluziaci zo zakladky tam chodia a velice si ju pochavluju.
BTW: Fajnorka nema ani jedalen a ani telocvicnu = vazne super skola
-
reno23
Guru wannabe
ok, je to tvoja volba. Fajnorka sice "telocvicnu" ma ale nie je telocvicna ako telocvicna. Ta na fajnorke je prerobena z najvacsej triedy. Cize do tej triedy sa zmestilo iba zopar žineniek a posilovacie stroje. Na futbal, basket, volejbal, florbal mozes zabudnut. Cez zimu sa trenuje gymnastika, cez leto sa robi atletika vonku (sad Janka Krala). Inac prax je v pohode, ako na jednom z mala predmetov je tam velka zabava. Ucitelia praxe su srandistitomikaco napísal:Ako ziak so slabsim priemerom na vyber toho moc nemam. A kedze je fajnorka najblizsie k mojej zakladke, je to asi najlepsie riesenie.
Pokial viem, fajnorka telocvicnu ma. Sice trosku mensich rozmerovBol som aj v posilke. A zevraj tam maju aj pingpongove stoly. A jedalen mi chybat nebude. V skole sa aj tak nestravujem. Vybavenie tam sice nebolo najnovsie, no podla nejakeho ucitela (asi sa tomu uz hovori profesor, ze ?) strojariny "Drbne sa tam nova elektronika a bude to bezat" Alebo v dielni, v ktorej sme boli podla jeho slov vyzera ako "bazen bez vody
" No ucitelia vyzeraju byt haluzaci ^^ Som zvedavy este na ich sposob vyucby. Inak s tou Nemcinou by to aj islo, ak dostanem tu ucitelku. Zevraj na gramatiku uplne j*be a staci iba slovna zasoba. Pokial viem, maturuje sa iba z jedneho cudzieho jazyka, nie ?
Fajnorka sa mi celkom paci a ak sa tam dostanem budem velmi stastny. Druhu prihlasku dam asi na zochovu ..
ehm no to mozes byt rad ze mate taku skolu..chodim na spsd uz som povedal mam tam aj predmet ze mechanika to je najnechutnejsi predmet z celeho prveho druheho rocnika.. proste to uz nechcem zazit vsetko trapne vypocti ktore nikdy nepouzijes.. co si budes pocitat akou rychlostou ti bude vytekat voda s ortutou v nadrzi ktora ma objem s malym dnom a hore je otvorena..toto iste berem aj ja na skole.. elektrinu aj mechaniku cize mozem aj prehlasit ze polovicka odborov na SPS su tie iste len maju ine nazvy v podstate je to stale o tom istom..strojarina , elektrotechnika , mechanika..nordkapp_pb napísal:omg murphy ty studuj .. zodpovedne mozem prehlasit ze chodim na mechatroniku na SPSE v DCA, cize na skolu kde tento odbor startovali, s dobrym menom, s perfektnym vybavenim, so slabymi proferosmi a do tohto roka prehnitym systemom, ktory mechatronikov zaradzoval k cistym strojarom, ktori vedia ze elektrika kope ... mechatronika nieje o pocitani, skor o praktickom rozmyslani, beres aj strojarstvo a jelektrotechniku, akurat nie vsetko ako cisty strojar, ale elektrikar ... u nas na skole je to s praxou u mechatronikou asi tak, ze v prvaku nebola a potom dve hodiny do tyzdna + 2tyzdnova prevadzkova prax cez maturity v 2 a 3 rocniku ... zvaranie sme ani nevideli, vsetko sa tocilo niekde okolo mechanickej dielne, zamocnickej dielne a elektrotechnickej dielne + k praxi sa da pripocitat 3D meranie a CNC programovanie ...
... ak mas otazky ohladom mechatroniky, tak rad odpoviem, samozrejmä odpovede budu aplikovane an ansu skolu, lebo nemozem vedet ako su na tom ine skoly...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
PACO8
Light Professional
zdravim, tiez ma caka vyber strednej skoly, mam tu niejaky podobny problem tiez ma bavi PC, priemer mam 1,3 a chcel by som od vas nejaku radu pre skolu kde sa s PC zaoberaju ako prvu na prihlasku som si dal Gymnazium Jana Holleho v TT-Informatika a neviem aku si mam dat druhu, problem je ze asi som trosku povrzal monitor
tak prosim nejake vase navrhy pre skolu s pracou na PC
P.S. byvam priblizne 10km od TT takze by som prosil nieco pre tuto oblast
tak prosim nejake vase navrhy pre skolu s pracou na PC
P.S. byvam priblizne 10km od TT takze by som prosil nieco pre tuto oblast
Tiež sa neviem rozhodnut na aku skolu pôjdem, najpr som rozmyslal o Adlerke, ale co som si tu precital pár postov od tých ktorí tam chodia, tak ste ma od tej skoly odradili. Chodi tu niekto na Zochovu?, je to lepšia škola ako Adlerka? Zoberu ma tam ak mam priemer 1,9 a monitor som napísal M-90%, Sj-65% ?
Aku si mám vybrat druhú skolu, nejaku SOU, kde sa robi z počitačmi. Byvam v Malackach, tak nejaku, kde sa dobre cestuje?
Aku si mám vybrat druhú skolu, nejaku SOU, kde sa robi z počitačmi. Byvam v Malackach, tak nejaku, kde sa dobre cestuje?
-
ikovan
Darca
Re: Vyber strednej skoly
Odporucam Obchodnu akademiu, vela sa naucis a dalej uvidis zalaezi na tom ako sa chces profilovat ale vedomosti z ekonomie nikdy neublizia..