FSB, frekvencia, kompatiblita...
FSB, frekvencia, kompatiblita...
caute. prosim o vyriesenie mojho problemu. ak doska uvadza fSB 800 (nie pre pamat ale procesor), pri sockete AM2, ako budem vediet ci kupeny procesor AM2 bude s doskou kompatibilny? vyrobca neuvadza FSB procesora, len jeho frekvenciu. chcem sa preto spytat , co ak povedzme procak AM2 s frekvenciou 2GHz dam na dosku s FSB 800Mhz? ma to nejaky suvis? nevyznam sa v tom tak sa prosim nesmejte 
-
vladino001
Light Professional
Re: FSB, frekvencia, kompatiblita...
FSB je "Front Side Bus" je to zbernica ktora prenaša údaje do/z CPU do/z jednotlivých periférii. Súčasne procesory nepracuju na rovnakej frekvencii ako FSB, ale na jej násobkoch fCPU= fFSB*násobiteľ (možné nastavovať v BIOSe).sopeno napísal:caute. prosim o vyriesenie mojho problemu. ak doska uvadza fSB 800 (nie pre pamat ale procesor), pri sockete AM2, ako budem vediet ci kupeny procesor AM2 bude s doskou kompatibilny? vyrobca neuvadza FSB procesora, len jeho frekvenciu. chcem sa preto spytat , co ak povedzme procak AM2 s frekvenciou 2GHz dam na dosku s FSB 800Mhz? ma to nejaky suvis? nevyznam sa v tom tak sa prosim nesmejte
-
ezechiel88
Star
- Kontaktovať používateľa: