Pripojenie WIFI + WIFI router Zixel

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
radogr
Amateur
Amateur

Pripojenie WIFI + WIFI router Zixel

Príspevok od používateľa radogr »

Potreboval by som poradit ako spravne nastavim nasledovnu kombinaciu:

APcko - WIfi router Zyxel P 320W

jedna sa o to ze ked zyxel pripojim do siete ako WAN klienta a nastavim v nom vsetky udaje od ISP co som mal vtedy na PC tak zyxel sa nedokaze pripojit na APcko ktore mam od ISP. Akonahle ale router Zyxel zapnem na APcko ako klienta LAN tak sa bezproblemov pripoji lenze nemozem to tak nechat pretoze nastava kolizia v sieti a vypadava celej sieti net. Cize potrebujem riesenie ako to nakonfigurovat aby bol Zyxel pripojeny ako WAN klient a dalej routoval.
Dakujem za kazdy navrh :D
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

A to APcko mas koli comu??.......niekdo sa pripaja k vasej sieti cez AP??Mno ten router musis nechat ako router aby vas siet isla.Otazne je co chces robit s tym APckom.
radogr
Amateur
Amateur

Don_Pipino napísal:A to APcko mas koli comu??.......niekdo sa pripaja k vasej sieti cez AP??Mno ten router musis nechat ako router aby vas siet isla.Otazne je co chces robit s tym APckom.
APcko mam koli tomu ze vzdialenost medzi wifi antenou a pc je velmi velka, takze mam APcko umiestnene pri antene. Takze WIFI router je pripojeny na APcko ako LAN klient
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno ak sa pomocou APcka pripajas na NET, teda niekde vonku je WIFI antena a ty pomocou AP sa pripajas na antenu, tak musis mat AP nastavene ako klient, ved inak ani nemozes bo by ti nesiel NET. A z AP posielas signal nie priamo do PC ale do routru, tak v routri by sa nemalo nic menit a malo by to bezat.

Ak sa pripajas na NET cez ADSL a z routra ti ide kabel do AP, ktore pouzivas ako server teda AP pre tvoj PC, tak by to malo tiez bezat, resp, v tom pripade by si mohol nastavit svoj AP do rezimu bridge a spojit ho len s tvojou WIFI kartou v PC cez MAC adresy, kedy by sa to vlastne chovalo tak, ako by si bol pripojeny k routru priamo kablom.
radogr
Amateur
Amateur

no ja sa pripajam k internetu pomocou wifi cize ako spravne pises AP mam spojene s antenou. Toto vsetko je v poriadku a funguje, cize ak spojim pocitac kablom priamo z AP tak mi internet funguje.

Lenze ja mam medzi pocitacom a AP zaradeny este WIFI router ktorym mam pokryty dom WIFI signalom. Ja mam pocitac pripojeny k tomuto routru.
A problem je nasledovny ze tento router mi nefunguje akoWAN klient s APckom ktore je pri antene. Funguje len ked ho zapnem klasicky ako LAN klienta. Lenze v tomto pripade pravdepodobne koliduje s hlavnym riutrom providera internetu pretoze ma IP adresu rovnaku.

Ja potrbujem to aby mi ten wifi router fachal ako WAN klient lenze to nefunguje. :?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno teraz uz presne rozumiem o co sa jedna. To APcko co taha z anteny, to je providerove??, teda mas net rieseny cez WIFI , alebo ta antena ja dalsie APcko od suseda, ktory ma ADSL. Potrebujem teda vediet, ci sa to APcko nejak cez meno a heslo spaja s providerom, alebo co.
radogr
Amateur
Amateur

ano cez heslo sa pripaja to APcko do wifi ale to je jedno.
Ja potrebujem vyriesit nastavenie mojho routra ktory mam v dome nie to APcko, to je v poriadku :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno to mi je jasne, ale potreboval som to vediet koli tomu routru, pretoze router ako taky je aj modem a ty ked ho nastavujes do WAN, tak ma tiez rozne rezimy.Klasika PPPoE rezim je kedy zadavas meno a heslo od providera na vytacanie a v tedy sa router chova ako router.Tym padom teda musis zvolit rezim, kedy bude len routovat a nie sa pripajat,ktory ale neviem ako sa vola a ani neviem ako sa to na tom zyxely nastavuje. :(
damian
Novice
Novice

.

Príspevok od používateľa damian »

mna by zaujimalo ako si na tomto zariadeni zmenim ip, vie mi niekto poradit?
Napísať odpoveď